Connecteu-vos amb nosaltres

Blog

Roaming: el CESE demana una zona tarifària única a tota la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Les persones haurien de gaudir de la tarifa local quan facin servir els seus telèfons mòbils a qualsevol lloc de la UE, va dir el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) en un dictamen recentment adoptat sobre una proposta de revisió de les normes de roaming de la UE.

A zona tarifària única, offering calls and data consumption at local rates to all people who have a phone subscription in Europe, with the same speed and access to infrastructure, whichever country the call is made to or from: this, in the EESC’s view, is the goal that the EU should pursue in regulating roaming services.

While welcoming the European Commission’s proposed review of the roaming regulation and its goals as a positive step in the right direction, the EESC believes a bolder objective should be set.

“The idea behind the Commission’s proposal is that roaming services should be provided at the same conditions as they are at home, without any restrictions on access. This is a good proposal,” said Christophe Lefèvre, rapporteur of the EESC opinion adopted at the July plenary session. “However, we believe that we should go beyond conditions and ensure that people in Europe do not have to pay more for their mobile communications when they go abroad.”

The EESC also stresses that it is not enough to stipulate that, when similar quality or speeds are available in another member state’s network, the domestic operator should not deliberately provide a lower quality roaming service. This means, for instance, that if a consumer has 4G connectivity at home, they should not have 3G while roaming if 4G is available in the country they travel to.

Part del problema és la mala infraestructura local. Per garantir l'accés il·limitat a les últimes generacions i tecnologies de xarxa, la UE també hauria d'estar preparada per fer-ho invertir en infraestructures to fill existing gaps and ensure that there are no “taques blanques“, i.e. regions that have inadequate broadband internet coverage, many of which are known to be located in rural areas and to drive away potential residents and businesses. The EU should also introduce requisits mínims que els operadors s'hagin de reunir progressivament perquè els consumidors puguin fer ple ús d'aquests serveis.

A més, el CESE insisteix en la necessitat d’exigir-ho alertes múltiples que s’enviaran als consumidors per protegir-los dels cops de factures quan superin els límits de les seves subscripcions. En apropar-se al sostre, l’operador hauria de seguir avisant el consumidor sempre que s’hagi consumit de nou el volum definit per a l’alerta anterior, especialment durant la mateixa trucada o sessió d’ús de dades.

anunci

Finalment, el CESE apunta a la qüestió de ús just com a punt d’enganxar. Tot i que tots els contractes de comunicacions mòbils mencionen un ús just en relació amb la itinerància, el CESE lamenta que el reglament no ho defineixi. Però amb la pandèmia COVID, la gent ha arribat a confiar massivament en activitats en línia i l’ús just ha adquirit un significat completament nou. Penseu, argumenta el CESE, què significa això per a un estudiant Erasmus que assisteix a una universitat a l'estranger, després de fer classes a Teams, Zoom o alguna altra plataforma. Això fa que s’utilitzin moltes dades i arribin ràpidament al seu límit mensual. L’equitat seria que les persones en una situació així tinguessin el mateix sostre al país que visiten que al seu país d’origen.

Fons

Els recàrrecs per itinerància van ser abolits a la UE el 15 de juny de 2017. El ràpid i massiu augment del trànsit des d’aleshores ha confirmat que aquest canvi ha desencadenat una demanda inexplotada de consum mòbil, com demostra la primera revisió completa del mercat de la itinerància publicada per la Unió Europea. Comissió al novembre de 2019.

La regulació actual sobre la itinerància caducarà el juny del 2022 i la Comissió ha iniciat mesures per garantir que es perllongui durant deu anys addicionals, alhora que la farà futura i s’adaptarà més als resultats d’una consulta pública de 10 setmanes. La revisió proposada té com a objectiu:

· Menors preus màxims que paguen els operadors nacionals als operadors a l'estranger que presten serveis d'itinerància, amb l'objectiu de provocar reduccions de preus al detall;

· Proporcionar als consumidors una millor informació sobre els càrrecs addicionals quan truquen a números de serveis especials, com ara números d’atenció al client;

· Garantir la mateixa qualitat i velocitat de la xarxa mòbil que a l’estranger que a casa, i;

· Millorar l'accés als serveis d'emergència en itinerància.

Llegiu l’opinió del CESE

Read the European Commission’s proposed review of the roaming regulation

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències