Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Inversors d'impacte, no teniu res a perdre més que els nervis

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 2022 fins ara no ha estat amable amb els inversors. Els endarreriments de la cadena de subministrament, els pics de demanda després de la Corona, la inflació generalitzada i una guerra al cor d'Europa han fet que els mercats ja volàtils s'enfonsin. Les parts interessades tradicionals, des d'inversors minoristes fins a capitalistes de risc, estan prenent precaucions, reavaluant les carteres i equivocant-se amb precaució. La inversió de valor tradicional estable ha tornat a omplir un espai on els valors ambiciosos de creixement havien arribat a dominar, escriu Merav Galili.

No obstant això, fins i tot en aquests temps tumultuosos, hi ha un grup d'inversors que ho ha de fer no posar els frens. Més aviat, els inversors d'impacte social, que provenen d'un subsector únic del finançament que ofereix finançament a aquells que aborden els reptes socials i ambientals, ara han de posar el peu al gas i tirar endavant.

El motiu d'això és senzill. Els inversors d'impacte no se centren en el resultat final explícit dels rendiments financers quantificables. En canvi, pretenen redirigir els recursos i l'experiència cap al que l'ONU ha denominat Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Un nombre creixent d'inversors internacionals estan mirant més enllà dels resultats de l'ARR i estan animant les empreses a actuar de manera responsable per tenir un impacte positiu en el nostre món.

Els termes ambientals, socials i de governança (ESG), inversió socialment responsable (SRI), inversió d'impacte social (SII) i Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) s'utilitzen sovint de manera intercanviable, causant confusió. En realitat, cadascun té un significat diferent, amb matisos significatius i importants entre cada terme.

ESG, se centra en la política d'una empresa cap a les pràctiques ambientals, socials, ètiques i de govern. SRI implica afegir criteris clars addicionals relacionats amb consideracions ètiques a l'hora d'analitzar les inversions. SII (inversió d'impacte social, o simplement 'inversió d'impacte' per abreujar), es concentra a fomentar les empreses que ells mateixos tenen un impacte positiu en el seu entorn. Per tant, el repte és com escalar aquesta innovació i difondre-la a aquells que més necessiten el seu benefici.

De fet, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) proporcionen un marc vital, que consta de 17 objectius globals interconnectats que estan dissenyats per ser un "plan per aconseguir un futur millor i més sostenible per a tothom", per guiar aquesta inversió d'impacte.


En els darrers anys, la inversió d'impacte d'un centre d'innovació i una potència tecnològica com Israel ha demostrat que aporta un valor increïble. El centre de la creativitat permet a l'inversor aprofitar fortes connexions locals amb emprenedors socials, innovadors i inversors, tots els quals formen part de la xarxa sinèrgica de nacions emergents d'Israel; especialment en els sectors de l'agrotecnologia, la salut, l'educació i l'ocupació, l'energia i l'aigua.

anunci

Un ecosistema sinèrgic que reforça la inversió es pot aprofitar encara més utilitzant el que es coneix com a "Model d'incubació i distribució". Això requereix el coneixement i l'experiència local acumulats de l'inversor experimentat, alhora que accelera la distribució entre una aliança d'empreses i decisors als països objectiu.


Per tant, la integració de tecnologies d'impacte social en projectes mitjançant paquets financers ajustats al risc i que millorin l'impacte pot crear negocis sostenibles que s'adaptin tant per generar beneficis com per abordar objectius socials. És important destacar que els beneficis obtinguts poden ser llavors reinvertit amb l'objectiu d'ampliar l'activitat empresarial i intensificar l'impacte social. Fer créixer l'ecosistema, augmentar l'impacte.

Un exemple particular d'una inversió emocionant que s'està integrant en projectes d'aquest ecosistema sinèrgic és l'empresa agrotecnològica israeliana SupPlant.

SupPlant és líder mundial en IOT (Internet of Things) agrícola. El seu sistema d'IA utilitza sensors sensibles per recollir dades de plantes i fruits, informant de l'estat de la planta en cada moment a l'agricultor. El sistema analitza les dades mitjançant algorismes sofisticats i les tradueix en ordres de reg simples i accionables, garantint un cultiu saludable i estable amb un consum mínim d'aigua en temps real.

En cas d'angoixa o avís, l'agricultor és alertat i rep les pautes de tractament en temps real a través dels seus telèfons mòbils.

La tecnologia de SupPlant estalvia als agricultors una mitjana del 30% de la despesa en aigua, augmentant els cultius en un cinc per cent de mitjana. Aquest canvi fonamental en els mètodes de reg té el potencial d'estalviar aigua a escala mundial, millorant la productivitat i el rendiment, estalviant inputs i diners per als agricultors des d'Amèrica fins a Àfrica. És l'apogeu de la inversió d'impacte. Només a Kenya, uns 500,000 petits agricultors de blat de moro ja s'estan beneficiant d'aquesta tecnologia, ajudant-los a evitar mals cultius i augmentant els seus rendiments.

Aquest exemple és una mera gota a l'oceà en relació amb l'onada d'impacte potencial que té la inversió. Per tant, quan el mercat de valors és inestable, les valoracions tecnològiques estan baixant i els rendiments generals són impredictibles; inversió d'impacte ha de continuar. Potser ara, més que mai, forjar el poder sinèrgic del talent, el capital i l'experiència per crear solucions holístiques de la cadena de valor a les necessitats de desenvolupament més definitòries del món mai ha estat més important.

Merav Galili és el director general fundador de la Fundació Menomadin, un fons d'impacte internacional amb seu a Israel. Mitjançant el seu enfocament de "finançament combinat", la fundació és soci i inversor de desenes de start-ups i empreses que promouen l'impacte social i filantròpic a Israel i arreu del món, aprofitant el capital públic i privat en el desenvolupament i l'aplicació de models innovadors, i per a la creació d'impacte social i econòmic sostenible.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències