Connecteu-vos amb nosaltres

antimonopolista

Antimonopoli: la Comissió torna a adoptar la decisió i multa a Telefónica i Pharol (antiga Portugal Telecom) amb 79,040,000 € per haver subscrit un acord de no competència

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha tornat a adoptar una decisió contra Telefónica i Pharol (antiga Portugal Telecom) i ha imposat una multa de 66,894,000 euros a Telefónica i de 12,146,000 euros a Pharol per formalitzar un acord de no competència, incomplint les normes antimonopoli de la UE. En gener 2013, la Comissió va adoptar una decisió per la qual imposava multes a Telefónica i Portugal Telecom per haver acordat no competir entre elles als mercats ibèrics de telecomunicacions. El juny de 2016, el Tribunal General va confirmar totalment les conclusions de la Comissió pel que fa a la infracció de les normes antimonopoli de la UE per part de les dues empreses i la seva responsabilitat per això, però va anul·lar les multes imposades per la Comissió.

El Tribunal General va considerar que la Comissió hauria d'haver examinat els arguments de les parts segons el qual no hi havia competència potencial entre elles en determinats mercats i que aquests mercats haurien d'haver estat exclosos del valor de les vendes en funció del qual es van calcular les multes (casos T-216/13 i T-208/13).

La sentència del Tribunal General va ser confirmada posteriorment per la sentència del Tribunal de Justícia de 13 de desembre de 2017. La decisió té plenament en compte la sentència del Tribunal General i exclou, després d'una avaluació més detallada, aquells serveis del valor de les vendes per als quals hi ha barreres d'entrada insalvables. s'ha constatat l'existència i per als quals les parts, per tant, no estaven en competència potencial entre elles durant el període d'aplicació de la clàusula de no competència.

La decisió torna a imposar multes a Telefónica i Pharol per haver subscrit un acord de no competència. Les multes recentment imposades utilitzen els mateixos paràmetres pel que fa a la gravetat, la durada i les circumstàncies agreujants i atenuants que en la decisió de la Comissió de 2013. La decisió de modificació estarà disponible amb el número d'expedient AT.39839 al registre de casos pública sobre la Comissió pàgina web del concurs.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències