Connecteu-vos amb nosaltres

Estratègia de l'aviació per a Europa

Aviació: la UE i l'ASEAN conclouen el primer acord de transport aeri del bloc a bloc del món

publicat

on

La Unió Europea i l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN) han conclòs negociacions sobre l'Acord de transport aeri integral ASEAN-UE (AE CATA). Es tracta del primer acord de transport aeri de bloc a bloc del món, que reforçarà la connectivitat i el desenvolupament econòmic entre els 37 estats membres de l’ASEAN i la UE. En virtut de l’acord, les companyies aèries de la UE podran volar fins a 14 serveis setmanals de passatgers i qualsevol nombre de serveis de càrrega, a través i fora de qualsevol país de l’ASEAN, i viceversa. 

La comissària de Transports, Adina Vălean, va dir: “La conclusió d’aquest primer acord de transport aeri“ bloc a bloc ”marca una fita important en la política d’aviació exterior de la UE. Proporciona garanties essencials de competència leal per a les nostres línies aèries i la indústria europees, alhora que reforça les perspectives recíproces de comerç i inversió en alguns dels mercats més dinàmics del món. És important destacar que aquest nou acord també ens proporciona una sòlida plataforma per continuar promovent els alts estàndards de seguretat, seguretat, gestió del trànsit aeri, medi ambient i assumptes socials en el futur. Agraeixo l’enfocament constructiu de totes les parts implicades, que va fer possible aquest acord històric ”. 

L’acord ajudarà a reconstruir la connectivitat aèria entre els països de l’ASEAN i Europa, que ha disminuït dràsticament a causa de la pandèmia COVID-19, i obrirà noves oportunitats de creixement per a la indústria aeronàutica a les dues regions. Les dues parts van expressar la intenció de mantenir discussions regulars i una estreta coordinació per minimitzar les interrupcions dels serveis aeris causades per la pandèmia. L’ASEAN i la UE presentaran ara l’AE CATA per a la depuració legal en preparació per a la signatura en una data posterior. S'ha publicat una declaració conjunta sobre la conclusió de l'Acord integral de transport aeri ASEAN-UE (AE CATA) aquí

Estratègia de l'aviació per a Europa

La Comissió aprova un sistema d’ajut irlandès de 26 milions d’euros per compensar els operadors aeroportuaris en el context d’un brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuts estatals de la UE, un programa d’ajuts irlandesos de 26 milions d’euros per compensar els operadors aeroportuaris per les pèrdues causades pel brot de coronavirus i les restriccions de viatge imposades per Irlanda per limitar la propagació del coronavirus. L'ajut consta de tres mesures: (i) una mesura de compensació de danys; (ii) una mesura d'ajut per donar suport als operadors aeroportuaris fins a un màxim d'1.8 milions d'euros per beneficiari; i (iii) una mesura d'ajut per suportar els costos fixos no coberts d'aquestes empreses.

L’ajut es concretarà en subvencions directes. En cas de suport als costos fixos no coberts, també es poden concedir ajuts en forma de garanties i préstecs. La mesura de compensació de danys estarà oberta als operadors d’aeroports irlandesos que van atendre més d’un milió de passatgers el 1. En virtut d’aquesta mesura, aquests operadors poden ser compensats per les pèrdues netes patides durant el període comprès entre l’2019 d’abril i el 1 de juny de 30 com a conseqüència de les mesures restrictives implementades per les autoritats irlandeses per contenir la propagació del coronavirus.

La Comissió va avaluar la primera mesura segons l'article 107 (2) (b) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea i va determinar que proporcionarà una indemnització per danys directament relacionats amb el brot de coronavirus. També es va trobar que la mesura és proporcional, ja que la indemnització no supera el necessari per reparar el dany. Pel que fa a les altres dues mesures, la Comissió va trobar que s’ajusten a les condicions establertes a les ajudes estatals Marc temporal. En particular, l’ajut (i) s’atorgarà com a màxim el 31 de desembre de 2021 i (ii) no superarà els 1.8 milions d’euros per beneficiari segons la segona mesura i no excedirà els 10 milions d’euros per beneficiari segons la tercera mesura.

La Comissió va concloure que ambdues mesures són necessàries, adequades i proporcionades per solucionar una pertorbació greu de l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107 (3) (b) del TFUE i les condicions establertes al marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar les tres mesures previstes en les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus sevae. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.59709 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

Aviació: la proposta de la Comissió sobre les franges horàries aeroportuàries ofereix un alleujament molt necessari per al sector

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una nova proposta d’assignació de franges horàries que permet als interessats en aviació un alleujament molt necessari dels requisits d’ús de franges horàries aeroportuàries per a la temporada de programació de l’estiu 2021. Tot i que les companyies aèries normalment han d’utilitzar el 80% de les ranures que se’ls concedeixen per assegurar la seva cartera completa de ranures per a temporades de programació posteriors, la proposta redueix aquest llindar al 40%. També introdueix una sèrie de condicions destinades a garantir que la capacitat aeroportuària s’utilitzi de manera eficient i sense perjudicar la competència durant el període de recuperació del COVID-19.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va dir: “Amb la proposta d’avui intentem trobar un equilibri entre la necessitat d’alleujar les companyies aèries, que continuen patint la caiguda important dels viatges aeri a causa de la pandèmia en curs i la necessitat de mantenir la competència al mercat , garantir un funcionament eficient dels aeroports i evitar vols fantasmes. Les normes proposades proporcionen certesa per a la temporada d'estiu del 2021 i asseguren que la Comissió pot modular les exempcions de ranures necessàries segons unes condicions clares per garantir que es mantingui aquest equilibri ".

Veient les previsions de trànsit per a l’estiu del 2021, és raonable esperar que els nivells de trànsit siguin, com a mínim, del 50% dels nivells del 2019. Per tant, un llindar del 40% garantirà un cert nivell de servei, tot i que permetrà a les companyies aèries un amortiment en l’ús de les seves franges horàries. La proposta d’assignació de ranures s’ha transmès al Parlament Europeu i al Consell per a la seva aprovació.

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cas de subvencions de Boeing: l’Organització Mundial del Comerç confirma el dret de la UE a prendre represàlies contra les importacions nord-americanes de 4 milions de dòlars

publicat

on

L’Organització Mundial del Comerç (OMC) ha permès a la UE elevar els aranzels fins a 4 milions de dòlars en importacions procedents dels Estats Units com a mesura contra les subvencions il·legals al fabricant nord-americà d’avions Boeing. La decisió es basa en les conclusions anteriors de l'OMC que reconeixien les subvencions dels EUA a Boeing com a il·legals segons la llei de l'OMC.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu i comissari de comerç Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Aquesta esperada decisió permet a la Unió Europea imposar aranzels als productes nord-americans que entren a Europa. Preferiria molt no fer-ho: els drets addicionals no són de l’interès econòmic de cap de les parts, sobretot quan ens esforcem per recuperar-nos de la recessió del COVID-19. He estat relacionant-me amb el meu homòleg nord-americà, l'ambaixador Lighthizer, i espero que els Estats Units baixin ara els aranzels imposats a les exportacions de la UE l'any passat. Això generaria un impuls positiu tant a nivell econòmic com polític, i ens ajudaria a trobar punts en comú en altres àrees clau. La UE continuarà perseguint vigorosament aquest resultat. Si no passa, ens veurem obligats a exercir els nostres drets i a imposar tarifes similars. Tot i que estem plenament preparats per a aquesta possibilitat, ho farem a contracor ".

L'octubre de l'any passat, després d'una decisió similar de l'OMC en un cas paral·lel sobre subvencions d'Airbus, els Estats Units van imposar drets de represàlia que afecten les exportacions de la UE per valor de 7.5 milions de dòlars. Aquests deures segueixen vigents, malgrat els passos decisius que van fer França i Espanya el juliol d’aquest any per seguir el mateix exemple d’Alemanya i el Regne Unit per garantir que compleixen plenament una decisió anterior de l’OMC sobre subvencions a Airbus.

En les circumstàncies econòmiques actuals, és de l’interès mutu de la UE i els Estats Units deixar d’evitar els aranzels perjudicials que carreguen innecessàriament els nostres sectors industrials i agrícoles.

La UE ha fet propostes específiques per arribar a un resultat negociat de les disputes transatlàntiques sobre avions civils de llarga durada, la més llarga de la història de l'OMC. Segueix obert a treballar amb els Estats Units per acordar un acord just i equilibrat, així com sobre futures disciplines per a subvencions en el sector de l'avió civil.

Tot i col·laborar amb els Estats Units, la Comissió Europea també està prenent les mesures adequades i implica els estats membres de la UE perquè puguin utilitzar els seus drets de represàlia en cas que no hi hagi cap perspectiva de portar la disputa a una solució mútuament beneficiosa. Aquesta planificació de contingència inclou la finalització de la llista de productes que quedarien subjectes a aranzels addicionals de la UE.

Fons

El març de 2019, l’òrgan d’apel·lació, la instància més alta de l’OMC, va confirmar que els EUA no havien pres les mesures adequades per complir les normes de subvenció de l’OMC, malgrat les resolucions anteriors. En lloc d'això, va continuar el seu suport il·legal al fabricant d'avions Boeing en detriment d'Airbus, la indústria aeroespacial europea i els seus nombrosos treballadors. En la seva resolució, l'òrgan d'apel·lació:

  • Confirmat que el programa tributari de l'estat de Washington continua sent una part central de la subvenció il·legal de Boeing per part de S.
  • va trobar que diversos instruments en curs, inclosos alguns contractes de contractació de la NASA i del Departament de Defensa dels Estats Units, constitueixen subvencions que poden causar danys econòmics a Airbus; i;
  • va confirmar que Boeing continua beneficiant-se d'una concessió fiscal il·legal als Estats Units que dóna suport a les exportacions (la Corporació de Vendes Exteriors i l'exclusió d'ingressos extraterritorials).

La decisió que confirma el dret de la UE a prendre represàlies prové directament d'aquesta decisió anterior.

En un cas paral·lel a Airbus, l’OMC va permetre als Estats Units a l’octubre de 2019 prendre mesures contràries a les exportacions europees per valor de fins a 7.5 milions de dòlars. Aquesta adjudicació es va basar en una decisió de l'òrgan d'apel·lació del 2018 que havia constatat que la UE i els seus estats membres no havien complert plenament les resolucions anteriors de l'OMC pel que fa a la inversió de llançament reemborsable per als programes A350 i A380. Els Estats Units van imposar aquests aranzels addicionals el 18 d’octubre de 2019. Mentrestant, els estats membres de la UE han pres totes les mesures necessàries per garantir el seu compliment total.

Més informació

Sentència de l'òrgan d'apel·lació de l'OMC sobre les subvencions dels EUA a Boeing

Consulta pública sobre la llista preliminar de productes en el cas Boeing

Llista preliminar de productes

Història del cas Boeing

Història del cas Airbus

 

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències