Connecteu-vos amb nosaltres

Estratègia de l'aviació per a Europa

El sector de l'aviació dóna la benvinguda al protocol de seguretat sanitària de l'aviació EASA-ECDC

COMPARTIR:

publicat

on

Principals associacions d’aviacióva donar la benvinguda a les darreres novetats de l'Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea (EASA) i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) COVID-19 Protocol de seguretat en salut aèria, que reconeix els avenços epidemiològics positius a tot Europa i el baix risc de transmissió de virus durant els viatges aeri com a part de les mesures actualitzades per mantenir els viatges segurs i fluixos per als passatgers aquest estiu. Per primera vegada, el Protocol dóna suport a l'ús de proves ràpides d'antigen, especialment per als passatgers que viatgen des de zones d'alt risc, i també demana una harmonització de les mesures a tot Europa.

Això segueix l'adopció de la setmana passada de les darreres Recomanacions del Consell que donen suport al reinici dels viatges dins de la UE i de tercers països, fent ús del sistema de certificat digital COVID (DCC) de la UE. Els estats membres ara han d’implementar el sistema DCC abans de l’1 de juliol. Els països de la UE han connectat els seus sistemes de certificats nacionals a la porta d’entrada de la UE abans de la data límit.

El Protocol actualitzat es fa ressò de la Recomanació del Consell del 10 de juny de 2021, proposant: "Les persones que estiguin completament vacunades contra el COVID-19 o que es recuperessin de la malaltia en els darrers 180 dies no haurien de ser sotmeses a proves ni quarantena, tret que provinguin d'un zona de molt alt risc o on circula una variant de preocupació. Per als viatges des d’aquestes destinacions, es podria considerar el requisit d’una prova negativa. Podria ser una prova de detecció ràpida d'antígens (RADT) realitzada no més de 48 hores abans de l'arribada o una prova de PCR no més de 72 hores abans de l'arribada ".

En un comunicat conjunt, les sis associacions van dir: "La protecció de la salut pública, inclosa la del nostre personal i els nostres passatgers, continua sent la prioritat número u de l'aviació en tota aquesta pandèmia. Després de l’èxit dels programes de vacunació a tot Europa i una millora de les perspectives epidemiològiques, aquestes directrius actualitzades són molt oportunes i contribuiran a garantir un viatge de passatgers suau i segur. Comptem amb els Estats membres de la UE que ara facin el seu paper i actualitzin les mesures existents en conseqüència, de manera que els passatgers sàpiguen què esperar. Això és crucial per restablir la confiança dels passatgers i per ajudar a la recuperació del nostre sector ".

Les associacions també reben les següents actualitzacions del protocol:

  • Flexibilitat quant al requisit del distanciament físic continuat als aeroports, ja que només viatjaran passatgers completament vacunats, recuperats o provats. Això ajudarà a alleujar els reptes operatius que plantegen les mesures anteriors de distanciament físic. Tant els aeroports com els avions continuen sent entorns extremadament segurs.
  • Des d’una perspectiva de seguretat sanitària, la verificació del DCC s’organitza millor fora de la ciutat abans de la sortida.
  • Les proves, si escau, s'han de realitzar abans d'un vol en lloc de l'arribada o durant el trànsit;
  • Les comprovacions de documents s’han de limitar a un sol control abans del viatge. Els controls repetits, per exemple, també a l'arribada, tenen molt poc propòsit mèdic i poden provocar cues innecessàries.

Ara Europa disposa de totes les eines: el DCC, un formulari digital de localització de passatgers (DPLF) i les recomanacions del Consell sobre viatges internacionals i dins de la UE per garantir una reobertura segura i fluida del viatge aeri aquest estiu. A mesura que augmenten les taxes de vacunació i la situació epidemiològica millora, les sis associacions esperen que les darreres mesures preventives es redueixin o s’eliminin segons correspongui, en línia amb una reducció del nivell de risc global.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències