Connecteu-vos amb nosaltres

la legislació de drets d'autor

La Comissió demana als estats membres que compleixin les normes de la UE sobre drets d’autor al mercat únic digital

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha sol·licitat comunicacions a Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Txèquia, Dinamarca, Estònia, Grècia, Espanya, Finlàndia, França, Croàcia, Irlanda, Itàlia, Lituània, Luxemburg, Letònia, Polònia, Portugal, Romania, Suècia, Eslovènia i Eslovac informació sobre com es compleixen les normes incloses a la Directiva sobre drets d'autor al mercat únic digital (Directiva 2019 / 790 / UE) s’estan promulgant a la seva legislació nacional. La Comissió Europea també ha sol·licitat a Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Txèquia, Estònia, Grècia, Espanya, Finlàndia, França, Croàcia, Irlanda, Itàlia, Lituània, Luxemburg, Letònia, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia i Eslovac com Directiva 2019/789 / UE als programes de ràdio i televisió en línia s’aplica a la seva legislació nacional.

Com que els estats membres anteriors no han comunicat les mesures nacionals de transposició o ho han fet només parcialment, la Comissió ha decidit avui obrir procediments d'infracció enviant cartes de preavís. Les dues directives tenen com a objectiu modernitzar les normes de copyright de la UE i permetre als consumidors i creadors aprofitar al màxim el món digital. Reforcen la posició de les indústries creatives, permeten més usos digitals en àrees bàsiques de la societat i faciliten la distribució de programes de ràdio i televisió a tota la UE. La data límit per transposar aquestes directives a la legislació nacional va ser el 7 de juny de 2021. Aquests estats membres tenen ara dos mesos per respondre a les cartes i prendre les mesures necessàries. Si no hi ha una resposta satisfactòria, la Comissió pot decidir emetre opinions motivades.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències