Connecteu-vos amb nosaltres

dades

L’autoritat holandesa de protecció de dades multa Booking.com amb 475,000 €

publicat

on

L’Autoritat holandesa per a la protecció de dades (AP) ha imposat una multa de 475,000 € a Booking.com per una infracció de dades en què els delinqüents accedien a les dades personals de més de 4,000 clients, inclosa l’obtenció de les dades de la targeta de crèdit de prop de 300 usuaris del popular lloc de viatges.

Els delinqüents van extreure dades d’inici de sessió als comptes d’empleats de 40 hotels dels Emirats Àrabs Units.

Phishing

"Els clients de Booking.com corrien el risc de ser robats aquí", va dir Monique Verdier, vicepresidenta de l'agència holandesa de protecció de dades. "Fins i tot si els delinqüents no van robar la informació de la targeta de crèdit, sinó només el nom d'algú, les dades de contacte i la informació sobre la seva reserva d'hotel. Els estafadors van utilitzar aquestes dades per pesca".

"En pretendre pertànyer a l'hotel per telèfon o per correu electrònic, van intentar agafar diners de la gent. Això pot ser molt creïble si un estafador sap exactament quan vau reservar la vostra habitació. I us pregunta si voleu pagar aquestes nits. els danys poden ser considerables ", va dir Verdier.

Booking.com va rebre una notificació de l’incompliment de les dades el 13 de gener, però no ho va informar en el termini obligatori de tres dies després d’haver-lo descobert. En el seu lloc, van esperar 22 dies més.

"Es tracta d'una violació greu", va dir Verdier. "Malauradament, es pot produir una violació de dades a qualsevol lloc, fins i tot si heu pres bones precaucions. Però per evitar danys als vostres clients i la repetició d'aquesta violació de dades, heu d'informar-ho a temps. La velocitat és molt important". 

dades

Comencen a aplicar-se noves normes sobre dades obertes i reutilització de la informació del sector públic

publicat

on

El 17 de juliol es va marcar el termini per transposar la revisió als estats membres Directiva sobre dades obertes i reutilització de la informació del sector públic en la legislació nacional. Les normes actualitzades estimularan el desenvolupament de solucions innovadores com ara aplicacions de mobilitat, augmentaran la transparència obrint l’accés a dades de recerca finançades amb fons públics i donaran suport a les noves tecnologies, inclosa la intel·ligència artificial. Una Europa apta per a l’era digital Vicepresident executiu Margrethe Vestage va dir: "Amb la nostra estratègia de dades, estem definint un enfocament europeu per desbloquejar els beneficis de les dades. La nova directiva és clau perquè l’ampli i valuós conjunt de recursos produïts pels organismes públics estigui disponible per a la seva reutilització. Recursos que ja ha pagat el contribuent. Així, la societat i l'economia es poden beneficiar d'una major transparència en el sector públic i de productes innovadors ".

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "Aquestes normes sobre dades obertes i la reutilització de la informació del sector públic ens permetran superar les barreres que impedeixen la plena reutilització de les dades del sector públic, en particular per a les pimes. S'espera que el valor econòmic directe directe d'aquestes dades es multipliqui per quatre, passant dels 52 milions d'euros el 2018 per als estats membres de la UE i el Regne Unit als 194 milions d'euros el 2030. L'augment de les oportunitats de negoci beneficiarà tots els ciutadans de la UE gràcies als nous serveis ".

El sector públic produeix, recopila i difon dades en moltes àrees, com ara dades geogràfiques, legals, meteorològiques, polítiques i educatives. Les noves normes, adoptades el juny de 2019, asseguren que hi ha més informació del sector públic disponible fàcilment per a la seva reutilització, generant així valor per a l’economia i la societat. Són el resultat d’una revisió de l’antiga Directiva sobre la reutilització de la informació del sector públic (Directiva PSI). Les noves normes actualitzaran el marc legislatiu amb els recents avenços en tecnologies digitals i estimularan encara més la innovació digital. Hi ha més informació disponible online.  

Seguir llegint

Negocis

La UE pot millorar els 2 bilions d’euros el 2030 si s’asseguren les transferències transfrontereres de dades

publicat

on

DigitalEurope, l'associació comercial líder que representa les indústries en transformació digital d'Europa i que compta amb una llarga llista de membres corporatius, inclòs Facebook, demana una revisió del Reglament general de protecció de dades (GDPR). Un nou estudi encarregat pel lobby mostra que les decisions polítiques sobre transferències internacionals de dades tindran ara efectes significatius sobre el creixement i l'ocupació de tota l'economia europea per al 2030, afectant els objectius de la dècada digital d'Europa.

En general, Europa podria millorar els 2 bilions d’euros al final del decenni digital si invertim les tendències actuals i aprofitem el poder de les transferències internacionals de dades. Aquesta és aproximadament la mida de tota l'economia italiana d'un any determinat. La majoria del dolor en el nostre escenari negatiu seria autoinfligit (al voltant del 60%). Els efectes de la pròpia política de la UE sobre les transferències de dades, segons el GDPR i com a part de l’estratègia de dades, superen els de les mesures restrictives adoptades pels nostres principals socis comercials. Tots els sectors i mides de l'economia es veuen afectats a tots els estats membres. Els sectors basats en dades representen al voltant de la meitat del PIB de la UE. Pel que fa a les exportacions, és probable que la fabricació sigui la més afectada per les restriccions als fluxos de dades. Es tracta d’un sector on les pimes representen la quarta part de les exportacions. "Europa es troba en una cruïlla de camins. Pot establir el marc adequat per a la dècada digital ara i facilitar els fluxos internacionals de dades que són vitals per al seu èxit econòmic, o bé pot seguir lentament la seva tendència actual i avançar cap al proteccionisme de dades. El nostre estudi mostra que podríem perdre un creixement d’uns 2 bilions d’euros per al 2030, la mateixa mida que l’economia italiana. El creixement de l’economia digital i l’èxit de les empreses europees depenen de la capacitat de transferir dades. quan observem que ja el 2024, s'espera que el 85% del creixement del PIB mundial provingui de fora de la UE. Exhortem els responsables polítics a utilitzar els mecanismes de transferència de dades del GDPR tal com es pretenia, és a dir, facilitar -no dificultar- les dades internacionals i treballar per aconseguir un acord basat en regles sobre els fluxos de dades a l'OMC ". Cecilia Bonefeld-Dahl
Director General de DIGITALEUROPE
Llegiu l'informe complet aquí Recomanacions de polítiques
La UE hauria de: Defensar la viabilitat dels mecanismes de transferència del RGPD, per exemple: clàusules contractuals estàndard, decisions d’adequació Salvaguardar les transferències internacionals de dades en l’estratègia de dades Doneu prioritat a assegurar un acord sobre els fluxos de dades com a part de les negociacions de comerç electrònic de l’OMC
Les principals conclusions
En el nostre escenari negatiu, que reflecteix el nostre camí actual, Europa podria faltar a: 1.3 bilions d'euros de creixement addicional per al 2030, l'equivalent a la mida de l'economia espanyola; Exportacions anuals de 116 milions d’euros, l'equivalent a les exportacions de Suècia fora de la UE o les dels deu països més petits de la UE junts; i 3 milions de llocs de treball. En el nostre escenari optimista, la UE guanyarà: Creixement extra de 720 milions d’euros el 2030 o el 0.6% del PIB anual; Exportacions anuals de 60 milions d’euros, més de la meitat provinents de la fabricació; i ocupacions 700,000, molts dels quals són altament qualificats. La diferència entre aquests dos escenaris és € 2 bilions en termes de PIB per a l'economia de la UE al final de la dècada digital. El sector que perd més és la manufactura, patint una pèrdua de 60 milions d’euros en exportacions. Proporcionalment, els mitjans de comunicació, la cultura, les finances, les TIC i la majoria de serveis empresarials, com ara la consultoria, perdran més, aproximadament el 10% de les seves exportacions. Malgrat això, aquests mateixos sectors són els que guanyaran més si aconseguim canviar la nostra direcció actual. A la majoria (al voltant del 60%) de les pèrdues d'exportació de la UE en l’escenari negatiu provenen d'un augment de les seves pròpies restriccions en lloc de les accions de tercers països. Els requisits de localització de dades també podrien perjudicar sectors que no participen en gran mesura en el comerç internacional, com ara la sanitat. Fins a una quarta part de les aportacions per a la prestació de serveis sanitaris consisteixen en productes i serveis basats en dades. Als principals sectors afectats, les pimes representen al voltant d’un terç (fabricació) i dos terços (serveis com ara finances o cultura) de la facturació. ELes exportacions de pimes fabricants basades en dades a la UE valen uns 280 milions d’euros. En l’escenari negatiu, les exportacions de les pimes de la UE caurien en 14 milions d’euros, mentre que en l’escenari de creixement augmentarien en 8 € Les transferències de dades valdran, com a mínim, 3 bilions d’euros a l’economia de la UE el 2030. Es tracta d’una estimació conservadora perquè l’enfocament del model és el comerç internacional. Les restriccions als fluxos de dades interns, per exemple, internacionalment dins de la mateixa empresa, fan que aquesta xifra sigui molt més alta.
Més informació sobre l’estudi
L’estudi analitza dos escenaris realistes, estretament alineats amb els debats actuals sobre polítiques. El primer escenari "negatiu" (anomenat al llarg de l'estudi com "escenari de desafiament") té en compte les interpretacions restrictives actuals del Schrems II resolució del Tribunal de Justícia de la UE, pel qual els mecanismes de transferència de dades segons el GDPR queden inutilitzables en gran mesura. També té en compte una estratègia de dades de la UE que imposa restriccions a les transferències de dades no personals a l'estranger. Més enllà, considera una situació en què els principals socis comercials reforcen les restriccions al flux de dades, inclosa la localització de dades. L’estudi identifica els sectors de la UE que depenen en gran mesura de les dades i calcula l’impacte de les restriccions a les transferències transfrontereres sobre l’economia de la UE fins al 2030. Aquests sectors de digitalització, en diverses indústries i mides empresarials, inclosa una gran proporció de Les pimes representen la meitat del PIB de la UE.
Llegiu l'informe complet aquí

Seguir llegint

dades

La Comissió Europea adopta noves eines per a intercanvis segurs de dades personals

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat dos conjunts de clàusules contractuals estàndard, un per a ús entre controladors i processadors una per a la transferència de dades personals a tercers països. Reflecteixen els nous requisits del Reglament general de protecció de dades (GDPR) i tenen en compte la sentència Schrems II del Tribunal de Justícia, que garanteix un alt nivell de protecció de dades per als ciutadans. Aquestes noves eines oferiran més previsibilitat legal a les empreses europees i ajudaran, en particular, a les pimes a garantir el compliment dels requisits per a la transferència segura de dades, alhora que permetran que les dades circulin lliurement a través de les fronteres, sense barreres legals.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Vera Jourová, va dir: “A Europa volem romandre oberts i permetre el flux de dades, sempre que la protecció flueixi amb ella. Les clàusules contractuals estàndard modernitzades ajudaran a assolir aquest objectiu: ofereixen a les empreses una eina útil per garantir que compleixen les lleis de protecció de dades, tant per a les seves activitats dins de la UE com per a les transferències internacionals. Aquesta és una solució necessària en el món digital interconnectat on la transferència de dades requereix un clic o dos ”.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "En el nostre món digital modern, és important que les dades es puguin compartir amb la protecció necessària, tant dins com fora de la UE. Amb aquestes clàusules reforçades, donem més seguretat i seguretat jurídica a les empreses per a la transferència de dades. Després de la sentència de Schrems II, era el nostre deure i prioritat trobar eines fàcils d’utilitzar, en les quals les empreses puguin confiar plenament. Aquest paquet ajudarà significativament les empreses a complir el RGPD ".

Més informació està disponible aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències