Connecteu-vos amb nosaltres

Protecció de dades

Privadesa en línia: la lluita del GDPR

publicat

on


Dos anys després de la implementació del GDPR, el 45% dels usuaris d'Internet europeus encara no se senten segurs de la seva privadesa a Internet. Tot i que la gran majoria d’empreses encara no reben multes per no protegir les dades dels seus clients, el propòsit previst del GDPR es veu superat per la ximple complexitat de negar-se a compartir les nostres dades, que sovint es presenten com una finestra emergent que us permet comproveu què accepteu compartir, molts llocs web ni tan sols us ofereixen la possibilitat de rebutjar-los.

dades

Comencen a aplicar-se noves normes sobre dades obertes i reutilització de la informació del sector públic

publicat

on

El 17 de juliol es va marcar el termini per transposar la revisió als estats membres Directiva sobre dades obertes i reutilització de la informació del sector públic en la legislació nacional. Les normes actualitzades estimularan el desenvolupament de solucions innovadores com ara aplicacions de mobilitat, augmentaran la transparència obrint l’accés a dades de recerca finançades amb fons públics i donaran suport a les noves tecnologies, inclosa la intel·ligència artificial. Una Europa apta per a l’era digital Vicepresident executiu Margrethe Vestage va dir: "Amb la nostra estratègia de dades, estem definint un enfocament europeu per desbloquejar els beneficis de les dades. La nova directiva és clau perquè l’ampli i valuós conjunt de recursos produïts pels organismes públics estigui disponible per a la seva reutilització. Recursos que ja ha pagat el contribuent. Així, la societat i l'economia es poden beneficiar d'una major transparència en el sector públic i de productes innovadors ".

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "Aquestes normes sobre dades obertes i la reutilització de la informació del sector públic ens permetran superar les barreres que impedeixen la plena reutilització de les dades del sector públic, en particular per a les pimes. S'espera que el valor econòmic directe directe d'aquestes dades es multipliqui per quatre, passant dels 52 milions d'euros el 2018 per als estats membres de la UE i el Regne Unit als 194 milions d'euros el 2030. L'augment de les oportunitats de negoci beneficiarà tots els ciutadans de la UE gràcies als nous serveis ".

El sector públic produeix, recopila i difon dades en moltes àrees, com ara dades geogràfiques, legals, meteorològiques, polítiques i educatives. Les noves normes, adoptades el juny de 2019, asseguren que hi ha més informació del sector públic disponible fàcilment per a la seva reutilització, generant així valor per a l’economia i la societat. Són el resultat d’una revisió de l’antiga Directiva sobre la reutilització de la informació del sector públic (Directiva PSI). Les noves normes actualitzaran el marc legislatiu amb els recents avenços en tecnologies digitals i estimularan encara més la innovació digital. Hi ha més informació disponible online.  

Seguir llegint

Brexit

La UE atorga l’adequació de les dades del Regne Unit per un període de quatre anys

publicat

on

Avui (28 de juny), la UE ha adoptat dues decisions d’adequació per al Regne Unit només dos dies abans que expirés el 30 de juny de 2021 un règim provisional condicional acordat a l’Acord de cooperació comercial i UE-Regne Unit. Els nous acords d’adequació tenen un efecte immediat, escriu Catalina Feore. 

La decisió reconeix que les normes del Regne Unit –que en realitat són de la UE– eren satisfactòries per assolir el nivell de protecció de la UE. Les decisions són requisits previstos en el Reglament general de protecció de dades (GDPR) i en la Directiva sobre aplicació de la llei que permeten que les dades flueixin lliurement de la UE al Regne Unit. 

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va demanar als principals seguidors del Brexit, inclòs el diputat d'Iain Duncan Smith, que formessin un grup de treball per "aprofitar les noves oportunitats de sortir de la UE". Una de les àrees identificades pel grup de treball va ser el GDPR, que considera una barrera per a la innovació i el creixement. 

En el seu informe final, el grup de treball identifica específicament els articles 5 i 22 del GDPR 

perjudicial per als negocis. L'article 5 del RGPD exigeix ​​que les dades es "recopilin per a finalitats específiques, explícites i legítimes" i que siguin "adequades, pertinents i limitades al que sigui necessari". El grup de treball creu que això limita el desenvolupament de tecnologies d’intel·ligència artificial. 

L'article 22 del RGPD estableix que les persones "[no] haurien de ser sotmeses a una decisió basada únicament en el processament automatitzat, inclòs el perfilat, que produeix efectes legals que li afectin o que l'afecti de manera similar", segons la part britànica. revisió humana, pot resultar en decisions incorrectes, no explicables ni esbiaixades i dir que la presa de decisions automatitzada no s’ha de basar únicament en el consentiment explícit, sinó que es pot utilitzar quan hi hagi un interès legítim o públic en joc.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, va dir: "El Regne Unit ha abandonat la UE, però avui el seu règim jurídic de protecció de dades personals és tal com era. Per això, avui adoptem aquestes decisions d’adequació ”. Jourová va reconèixer la preocupació del Parlament per la possibilitat de divergència al Regne Unit, però va dir que hi havia garanties significatives.  

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: “Després de mesos d’avaluacions acurades, avui podem donar als ciutadans de la UE la certesa que les seves dades personals estaran protegides quan es transfereixin al Regne Unit. Aquest és un component essencial de la nostra nova relació amb el Regne Unit. És important per a un bon comerç i una lluita efectiva contra la delinqüència ".

Per primera vegada, les decisions d’adequació inclouen una «clàusula de tramuntana», que limita estrictament la seva durada. Això vol dir que les decisions caducaran automàticament al cap de quatre anys. Després d’aquest període, els resultats de l’adequació podrien renovar-se, però, només si el Regne Unit continua garantint un nivell adequat de protecció de dades.

La Comissió ha confirmat que durant aquests quatre anys continuarà supervisant la situació legal al Regne Unit i podria intervenir en qualsevol moment, si el Regne Unit s’aparta del nivell de protecció vigent. 

Julian David, conseller delegat de TechUK, un organisme comercial del sector digital del Regne Unit, va dir: “Garantir una decisió d’adequació UE-Regne Unit ha estat una prioritat principal per a techUK i per a la indústria tecnològica en general des de l’endemà del referèndum de 2016. La decisió que el règim de protecció de dades del Regne Unit ofereixi un nivell de protecció equivalent al GDPR de la UE és un vot de confiança en els alts estàndards de protecció de dades del Regne Unit i és de vital importància per al comerç entre el Regne Unit i la UE, ja que el lliure flux de dades és essencial per a tots. sectors empresarials ".

El Regne Unit espera que els desenvolupaments sobre aquesta qüestió es puguin desenvolupar mitjançant l'acord de coordinació del sector digital i tecnològic del G7.

Rafi Azim-Khan, cap de privadesa de dades del bufet d'advocats internacional Pillsbury, va dir: "Probablement podríeu alimentar tota la flota eòlica marina del Regne Unit amb l'alè dels negocis britànics. El Regne Unit ha assegurat ara una troballa d’adequació de la legislació de dades a la UE. Es tracta d’un negoci molt important per a qualsevol empresa que operi al Regne Unit, ja que evita complicacions que podrien haver interferit amb els fluxos de dades de la UE al Regne Unit, de la mateixa manera que es fan transferències més enllà de la UE als EUA, a l’Extrem Orient i a altres països. afectats.

"Cal recordar que les normes de la UE han impulsat canvis en la legislació de dades a tot el món. El RGPD es considera sovint com el patró d’or de les lleis sobre privadesa de dades i ha tingut un gran efecte com ara influir en noves lleis, com ara al Brasil i a Califòrnia. La UE està aparentment preparada per adoptar una línia dura sobre els canvis al GDPR. És probable que el Regne Unit es mantingui gairebé al marge d'Europa, potser amb algunes molèsties que ajudin a adaptar-se als esforços de la 'Gran Bretanya mundial' ".

Seguir llegint

Negocis

La UE pot millorar els 2 bilions d’euros el 2030 si s’asseguren les transferències transfrontereres de dades

publicat

on

DigitalEurope, l'associació comercial líder que representa les indústries en transformació digital d'Europa i que compta amb una llarga llista de membres corporatius, inclòs Facebook, demana una revisió del Reglament general de protecció de dades (GDPR). Un nou estudi encarregat pel lobby mostra que les decisions polítiques sobre transferències internacionals de dades tindran ara efectes significatius sobre el creixement i l'ocupació de tota l'economia europea per al 2030, afectant els objectius de la dècada digital d'Europa.

En general, Europa podria millorar els 2 bilions d’euros al final del decenni digital si invertim les tendències actuals i aprofitem el poder de les transferències internacionals de dades. Aquesta és aproximadament la mida de tota l'economia italiana d'un any determinat. La majoria del dolor en el nostre escenari negatiu seria autoinfligit (al voltant del 60%). Els efectes de la pròpia política de la UE sobre les transferències de dades, segons el GDPR i com a part de l’estratègia de dades, superen els de les mesures restrictives adoptades pels nostres principals socis comercials. Tots els sectors i mides de l'economia es veuen afectats a tots els estats membres. Els sectors basats en dades representen al voltant de la meitat del PIB de la UE. Pel que fa a les exportacions, és probable que la fabricació sigui la més afectada per les restriccions als fluxos de dades. Es tracta d’un sector on les pimes representen la quarta part de les exportacions. "Europa es troba en una cruïlla de camins. Pot establir el marc adequat per a la dècada digital ara i facilitar els fluxos internacionals de dades que són vitals per al seu èxit econòmic, o bé pot seguir lentament la seva tendència actual i avançar cap al proteccionisme de dades. El nostre estudi mostra que podríem perdre un creixement d’uns 2 bilions d’euros per al 2030, la mateixa mida que l’economia italiana. El creixement de l’economia digital i l’èxit de les empreses europees depenen de la capacitat de transferir dades. quan observem que ja el 2024, s'espera que el 85% del creixement del PIB mundial provingui de fora de la UE. Exhortem els responsables polítics a utilitzar els mecanismes de transferència de dades del GDPR tal com es pretenia, és a dir, facilitar -no dificultar- les dades internacionals i treballar per aconseguir un acord basat en regles sobre els fluxos de dades a l'OMC ". Cecilia Bonefeld-Dahl
Director General de DIGITALEUROPE
Llegiu l'informe complet aquí Recomanacions de polítiques
La UE hauria de: Defensar la viabilitat dels mecanismes de transferència del RGPD, per exemple: clàusules contractuals estàndard, decisions d’adequació Salvaguardar les transferències internacionals de dades en l’estratègia de dades Doneu prioritat a assegurar un acord sobre els fluxos de dades com a part de les negociacions de comerç electrònic de l’OMC
Les principals conclusions
En el nostre escenari negatiu, que reflecteix el nostre camí actual, Europa podria faltar a: 1.3 bilions d'euros de creixement addicional per al 2030, l'equivalent a la mida de l'economia espanyola; Exportacions anuals de 116 milions d’euros, l'equivalent a les exportacions de Suècia fora de la UE o les dels deu països més petits de la UE junts; i 3 milions de llocs de treball. En el nostre escenari optimista, la UE guanyarà: Creixement extra de 720 milions d’euros el 2030 o el 0.6% del PIB anual; Exportacions anuals de 60 milions d’euros, més de la meitat provinents de la fabricació; i ocupacions 700,000, molts dels quals són altament qualificats. La diferència entre aquests dos escenaris és € 2 bilions en termes de PIB per a l'economia de la UE al final de la dècada digital. El sector que perd més és la manufactura, patint una pèrdua de 60 milions d’euros en exportacions. Proporcionalment, els mitjans de comunicació, la cultura, les finances, les TIC i la majoria de serveis empresarials, com ara la consultoria, perdran més, aproximadament el 10% de les seves exportacions. Malgrat això, aquests mateixos sectors són els que guanyaran més si aconseguim canviar la nostra direcció actual. A la majoria (al voltant del 60%) de les pèrdues d'exportació de la UE en l’escenari negatiu provenen d'un augment de les seves pròpies restriccions en lloc de les accions de tercers països. Els requisits de localització de dades també podrien perjudicar sectors que no participen en gran mesura en el comerç internacional, com ara la sanitat. Fins a una quarta part de les aportacions per a la prestació de serveis sanitaris consisteixen en productes i serveis basats en dades. Als principals sectors afectats, les pimes representen al voltant d’un terç (fabricació) i dos terços (serveis com ara finances o cultura) de la facturació. ELes exportacions de pimes fabricants basades en dades a la UE valen uns 280 milions d’euros. En l’escenari negatiu, les exportacions de les pimes de la UE caurien en 14 milions d’euros, mentre que en l’escenari de creixement augmentarien en 8 € Les transferències de dades valdran, com a mínim, 3 bilions d’euros a l’economia de la UE el 2030. Es tracta d’una estimació conservadora perquè l’enfocament del model és el comerç internacional. Les restriccions als fluxos de dades interns, per exemple, internacionalment dins de la mateixa empresa, fan que aquesta xifra sigui molt més alta.
Més informació sobre l’estudi
L’estudi analitza dos escenaris realistes, estretament alineats amb els debats actuals sobre polítiques. El primer escenari "negatiu" (anomenat al llarg de l'estudi com "escenari de desafiament") té en compte les interpretacions restrictives actuals del Schrems II resolució del Tribunal de Justícia de la UE, pel qual els mecanismes de transferència de dades segons el GDPR queden inutilitzables en gran mesura. També té en compte una estratègia de dades de la UE que imposa restriccions a les transferències de dades no personals a l'estranger. Més enllà, considera una situació en què els principals socis comercials reforcen les restriccions al flux de dades, inclosa la localització de dades. L’estudi identifica els sectors de la UE que depenen en gran mesura de les dades i calcula l’impacte de les restriccions a les transferències transfrontereres sobre l’economia de la UE fins al 2030. Aquests sectors de digitalització, en diverses indústries i mides empresarials, inclosa una gran proporció de Les pimes representen la meitat del PIB de la UE.
Llegiu l'informe complet aquí

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències