Connecteu-vos amb nosaltres

dades

La Comissió Europea adopta noves eines per a intercanvis segurs de dades personals

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat dos conjunts de clàusules contractuals estàndard, un per a ús entre controladors i processadors una per a la transferència de dades personals a tercers països. Reflecteixen els nous requisits del Reglament general de protecció de dades (GDPR) i tenen en compte la sentència Schrems II del Tribunal de Justícia, que garanteix un alt nivell de protecció de dades per als ciutadans. Aquestes noves eines oferiran més previsibilitat legal a les empreses europees i ajudaran, en particular, a les pimes a garantir el compliment dels requisits per a la transferència segura de dades, alhora que permetran que les dades circulin lliurement a través de les fronteres, sense barreres legals.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Vera Jourová, va dir: “A Europa volem romandre oberts i permetre el flux de dades, sempre que la protecció flueixi amb ella. Les clàusules contractuals estàndard modernitzades ajudaran a assolir aquest objectiu: ofereixen a les empreses una eina útil per garantir que compleixen les lleis de protecció de dades, tant per a les seves activitats dins de la UE com per a les transferències internacionals. Aquesta és una solució necessària en el món digital interconnectat on la transferència de dades requereix un clic o dos ”.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "En el nostre món digital modern, és important que les dades es puguin compartir amb la protecció necessària, tant dins com fora de la UE. Amb aquestes clàusules reforçades, donem més seguretat i seguretat jurídica a les empreses per a la transferència de dades. Després de la sentència de Schrems II, era el nostre deure i prioritat trobar eines fàcils d’utilitzar, en les quals les empreses puguin confiar plenament. Aquest paquet ajudarà significativament les empreses a complir el RGPD ".

Més informació està disponible aquí.

dades

Espionatge i robatori de dades, la lluita europea

publicat

on

A mesura que el conflicte en curs sobre protecció de dades assoleix nous màxims, Europa continua lluitant per trobar solucions adequades per protegir-se a si mateixa i als seus ciutadans contra el robatori, l'ús i l'abús de dades privades.

Seguir llegint

dades

L’autoritat holandesa de protecció de dades multa Booking.com amb 475,000 €

publicat

on

L’Autoritat holandesa per a la protecció de dades (AP) ha imposat una multa de 475,000 € a Booking.com per una infracció de dades en què els delinqüents accedien a les dades personals de més de 4,000 clients, inclosa l’obtenció de les dades de la targeta de crèdit de prop de 300 usuaris del popular lloc de viatges.

Els delinqüents van extreure dades d’inici de sessió als comptes d’empleats de 40 hotels dels Emirats Àrabs Units.

Phishing

"Els clients de Booking.com corrien el risc de ser robats aquí", va dir Monique Verdier, vicepresidenta de l'agència holandesa de protecció de dades. "Fins i tot si els delinqüents no van robar la informació de la targeta de crèdit, sinó només el nom d'algú, les dades de contacte i la informació sobre la seva reserva d'hotel. Els estafadors van utilitzar aquestes dades per pesca".

"En pretendre pertànyer a l'hotel per telèfon o per correu electrònic, van intentar agafar diners de la gent. Això pot ser molt creïble si un estafador sap exactament quan vau reservar la vostra habitació. I us pregunta si voleu pagar aquestes nits. els danys poden ser considerables ", va dir Verdier.

Booking.com va rebre una notificació de l’incompliment de les dades el 13 de gener, però no ho va informar en el termini obligatori de tres dies després d’haver-lo descobert. En el seu lloc, van esperar 22 dies més.

"Es tracta d'una violació greu", va dir Verdier. "Malauradament, es pot produir una violació de dades a qualsevol lloc, fins i tot si heu pres bones precaucions. Però per evitar danys als vostres clients i la repetició d'aquesta violació de dades, heu d'informar-ho a temps. La velocitat és molt important". 

Seguir llegint

dades

Estratègia europea de dades: què volen els eurodiputats

publicat

on

Esbrineu com els eurodiputats volen donar forma a les normes de la UE per a l’ús compartit de dades no personals per impulsar la innovació i l’economia tot protegint la privadesa.

Les dades són el centre de la transformació digital de la UE que influeix en tots els aspectes de la societat i l’economia. És necessari per al desenvolupament de intel · ligència artificial, que és una de les prioritats de la UE, i presenta importants oportunitats per a la innovació, la recuperació després de la crisi del Covid-19 i el creixement, per exemple en salut i tecnologies verdes.

Llegiu més sobre oportunitats i reptes de big data.

Respondre a la Comissió Europea Estratègia Europea de Dades, La comissió d’indústria, investigació i energia del Parlament va demanar una legislació centrada en les persones basada en els valors europeus de privadesa i transparència que permeti als europeus i a les empreses de la UE beneficiar-se del potencial de les dades industrials i públiques en un informe adoptat el 24 de febrer de 2021

Els avantatges d’una economia de dades de la UE

Els eurodiputats van dir que la crisi ha demostrat la necessitat d'una legislació de dades eficient que doni suport a la investigació i la innovació. A la UE ja existeixen grans quantitats de dades de qualitat, sobretot no personals (industrials, públiques i comercials), i encara no s’ha explorat tot el seu potencial. En els propers anys es generaran moltes més dades. Els eurodiputats esperen que la legislació sobre dades ajudi a aprofitar aquest potencial i que les dades estiguin disponibles per a empreses europees, incloses les petites i mitjanes empreses i els investigadors.

Permetre el flux de dades entre sectors i països ajudarà les empreses europees de totes les mides a innovar i prosperar a Europa i més enllà i contribuirà a establir la UE com a líder en l’economia de les dades.

La Comissió preveu que l’economia de les dades a la UE pugui passar de 301 milions d’euros el 2018 a 829 milions d’euros el 2025, amb un augment del nombre de professionals de les dades de 5.7 a 10.9 milions.

Els competidors mundials d’Europa, com els EUA i la Xina, innoven ràpidament i apliquen les seves formes d’accés i ús a les dades. Per convertir-se en líder en l’economia de les dades, la UE hauria de trobar una manera europea de donar sortida al potencial i establir estàndards.

Normes per protegir la privadesa, la transparència i els drets fonamentals

Els eurodiputats van dir que les normes haurien de basar-se en la privadesa, la transparència i el respecte als drets fonamentals. L’intercanvi lliure de dades s’ha de limitar a dades no personals o dades anònimes irreversibles. Les persones han de tenir un control total de les seves dades i estar protegides per les normes de protecció de dades de la UE, en particular el Reglament general de protecció de dades (GDPR).

El comitè va demanar a la Comissió i als països de la UE que treballessin amb altres països sobre les normes mundials per promoure els valors i els principis de la UE i garantir que el mercat de la Unió segueixi sent competitiu.

Espais de dades europeus i infraestructures de big data

Demanant que el lliure flux de dades sigui el principi rector, els eurodiputats van instar la Comissió i els països de la UE a crear espais de dades sectorials que permetin compartir dades seguint directrius, requisits legals i protocols comuns. A la llum de la pandèmia, els eurodiputats van dir que s'hauria de prestar una atenció especial a l'Espai Comú Europeu de Dades Sanitàries.

Com que l'èxit de l'estratègia de dades depèn en gran mesura de la infraestructura de les tecnologies de la informació i la comunicació, els eurodiputats van demanar accelerar els desenvolupaments tecnològics a la UE, com ara la tecnologia de ciberseguretat, les fibres òptiques, el 5G i el 6G, i van acollir amb satisfacció les propostes per avançar en el paper d'Europa en supercomputació i informàtica quàntica. . Van advertir que s’hauria d’abordar la bretxa digital entre regions per garantir la igualtat de possibilitats, especialment a la llum de la recuperació postcovida.

Petjada ambiental del big data

Tot i que les dades tenen el potencial de donar suport a les tecnologies ecològiques i la tecnologia L'objectiu de la UE de convertir-se en un clima neutral el 2050, el sector digital és responsable de més del 2% de les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle. A mesura que creixi, s’ha de centrar a reduir la seva petjada de carboni i reduir els residus electrònics, Van dir els eurodiputats.

Legislació de la UE per compartir dades

La Comissió va presentar una estratègia europea de dades al febrer de 2020. L’estratègia i el Llibre blanc sobre intel·ligència artificial són els primers pilars de l’estratègia digital de la Comissió.

Llegiu més sobre oportunitats d’intel·ligència artificial i allò que el Parlament vol.

El comitè d’indústria, investigació i energia espera que l’informe es tingui en compte a la nova llei de dades que la Comissió presentarà a la segona meitat del 2021.

El Parlament també està treballant en un informe sobre el Llei de governança de dades que la Comissió va presentar el desembre de 2020 com a part de l'estratègia de dades. El seu objectiu és augmentar la disponibilitat de dades i enfortir la confiança en l’ús compartit de dades i en els intermediaris.

El Parlament votarà l'informe de la comissió durant una sessió plenària del març.

Una estratègia europea de dades 

Data Governance Act: governança europea de dades 

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències