Connecteu-vos amb nosaltres

dades

Estratègia europea de dades: s'aplica la Llei de governança de dades

COMPARTIR:

publicat

on

El Llei de governança de dades va entrar en vigor el 24 de setembre de 2023. El Regulació crea una nova forma europea de governança de dades basada en l'augment de la confiança en l'intercanvi de dades.

Pretén crear un entorn segur per compartir dades entre sectors i estats membres per beneficiar la societat i l'economia. La Llei de governança de dades també permet que nous intermediaris de dades actuïn com a actors de confiança en l'economia de les dades. Les entitats que participen en l'altruisme de dades es poden registrar voluntàriament com a organitzacions d'altruisme de dades. Això proporcionarà la màxima confiança amb una càrrega administrativa mínima. Les regles relacionades amb l'altruisme de les dades ajudaran les persones i les empreses a donar dades d'una manera segura i fiable per contribuir a objectius socials més amplis, com ara lluitar contra una pandèmia. També es potenciarà la reutilització de dades del sector públic que no es poden posar a disposició com a dades obertes. Totes aquestes eines augmentaran els fluxos de dades, donant suport així al desenvolupament d'espais de dades europeus comuns, com ara la fabricació, el patrimoni cultural, l'agricultura i la salut.

El Reglament també estableix el Comitè Europeu d'Innovació de Dades. Emitirà directrius sobre el desenvolupament d'espais de dades europeus comuns i identificarà estàndards i requisits d'interoperabilitat per compartir dades entre sectors.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, va dir: "Per esdevenir un continent veritablement innovador, necessitem una economia justa basada en dades. La Llei de governança de dades ajudarà a generar confiança perquè les dades es comparteixin d'acord amb els valors europeus. La Llei és una fita per crear un mercat únic digital segur i fiable".

El comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, va afegir: "Avui marca una fita en la construcció d'un mercat únic europeu de dades. Amb l'aplicació de la Llei de governança de dades, estem augmentant la confiança en l'intercanvi de dades i creant una economia de dades innovadora i oberta a les nostres condicions".

La Llei de governança de dades era proposat al novembre de 2020. Una proposta de a Llei de dades, la segona gran iniciativa legislativa sota el Estratègia europea de dades, va ser adoptat el febrer de 2022 i un acord polític es va arribar el 28 de juny de 2023. Si bé la Llei de governança de dades crea els processos i estructures per facilitar l'intercanvi de dades, la Llei de dades aclareix qui pot crear valor a partir de les dades i en quines condicions.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències