Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Transformació digital: importància, beneficis i política de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Esbrineu com la UE contribueix a donar forma a una transformació digital a Europa per beneficiar les persones, les empreses i el medi ambient. La transformació digital és una de les EU’s priorities. The European Parliament is helping to shape the policies that will strengthen Europe’s capacities in new digital technologies, open new opportunities for businesses and consumers, support the EU’s green transition i ajudar-lo a arribar neutralitat climàtica el 2050, support people’s digital skills and training for workers, and help digitalize public services, while ensuring the respect of basic rights and values, Societat .

Els eurodiputats es preparen per votar un informe sobre la configuració del futur digital d’Europa, fent una crida a la Comissió Europea per afrontar encara més els reptes que planteja la transició digital, especialment per aprofitar les oportunitats del mercat únic digital i millorar l'ús de la intel·ligència artificial. Què és la transformació digital? 

  • La transformació digital és la integració de les tecnologies digitals per part de les empreses i l’impacte de les tecnologies en la societat.  
  • Digital platforms, the Internet of Things, cloud computing and artificial intelligence are among the technologies affecting … 
  • … sectors from transport to energy, agri-food, telecommunications, financial services, factory production and health care, and transforming people’s lives. 
  • Technologies could help to optimise production, reduce emissions and waste, boost companies’ competitive advantages and bring new services and products to consumers. 

Funding of the EU’s digital priorities

Digital plays an essential role in all EU policies. The Covid crisis accentuated the need for a response that will benefit society and competitiveness in the long run. Digital solutions present important opportunities and are essential to ensuring Europe’s recovery and competitive position in the global economy.

El EU’s plan for economic recovery exigeix ​​als estats membres que destinin almenys el 20% del mecanisme de recuperació i resiliència de 672.5 milions d'euros a la transició digital. Programes d 'inversió com el Horizon Europe, centrat en la investigació i la innovació centrat en la infraestructura connectar Europa assigneu quantitats substancials també per a avenços digitals.

Tot i que la política general de la UE consisteix a recolzar els objectius digitals a través de tots els programes, alguns programes d’inversió i noves normes tenen com a objectiu concret assolir-los.

Programa Europa digital

In abril 2021, Aprovat pel Parlament el programa Europa digitale, el primer instrument financer de la UE centrat específicament en apropar la tecnologia a les empreses i les persones. El seu objectiu és invertir en infraestructures digitals perquè les tecnologies estratègiques puguin ajudar a impulsar la competitivitat i la transició verda d’Europa, així com a garantir la sobirania tecnològica. Invertirà 7.6 milions d’euros en cinc àmbits: supercomputació (2.2 milions d’euros), intel·ligència arfitifical (2.1 milions d’euros), ciberseguretat (1.6 milions d’euros), habilitats digitals avançades (0.6 milions d’euros) i garantia d’un ús ampli de les tecnologies digitals l’economia i la societat (1.1 milions d’euros).

Seguretat en línia i economia de plataformes

Online platforms are an important part of the economy and people’s lives. They present significant opportunities as marketplaces and are important communication channels. However, there also pose significant challenges.

anunci

La UE està treballant en nous legislació de serveis digitals, amb l'objectiu de fomentar la competitivitat, la innovació i el creixement, alhora que fomenta la seguretat en línia, abordant contingut il·legal, i garantir la protecció de la llibertat d 'expressió, la llibertat de premsa i democràcia.

Llegiu més sobre la per què i com vol la UE regular l'economia de les plataformes?.

Entre les mesures per garantir la seguretat en línia, el Parlament va adoptar noves normes per evitar la difusió en línia de contingut terroristae l'abril de 2021. Els eurodiputats també estan considerant les normes sobre un nou centre europeu de ciberseguretat.

Intel·ligència artificial i estratègia de dades

La intel·ligència artificial (IA) podria beneficiar les persones millorant l’assistència sanitària, fent que els cotxes siguin més segurs i facilitin serveis a mida. Pot millorar els processos de producció i aportar un avantatge competitiu a les empreses europees, inclosos els sectors en què les empreses de la UE ja gaudeixen de posicions fortes, com l’economia verda i circular, la maquinària, l’agricultura i el turisme.

To ensure Europe makes the most of AI’s potential, MEPs have accentuated the need for human-centric AI legislation, aimed at establishing a framework that will be trustworthy, can implement ethical standards, support jobs, help build competitive “AI made in Europe” and influence global standards. The Commission presented its proposta de regulació de la IA a 21 abril 2021.

Llegiu més sobre la com els eurodiputats volen regular la intel·ligència artificial.

L’èxit del desenvolupament de la IA a Europa depèn en gran mesura d’una estratègia europea de dades amb èxit. El Parlament ha subratllat el potencial de les dades industrials i públiques per a empreses i investigadors de la UE i va demanar espais de dades europeus, infraestructures de big data i legislació que contribueixin a la confiança.

Més informació sobre què vol el Parlament per a l’estratègia europea de dades.

Competències digitals i educació

La pandèmia Covid-19 ha demostrat la importància de les habilitats digitals per al treball i les interaccions, però també ha accentuat la bretxa de les competències digitals i la necessitat d’augmentar l’educació digital. El Parlament vol el Agenda europea de les competències per garantir que les persones i les empreses puguin aprofitar al màxim els avenços tecnològics.

42% dels ciutadans de la UE no tenen coneixements digitals bàsics

Fiscalitat justa de l’economia digital

La majoria de les normes fiscals es van establir molt abans que existís l’economia digital. Per a reduir l’elusió fiscal i fer els impostos més justosEls eurodiputats demanen un tipus impositiu mínim mundial i nous drets tributaris que permetin pagar més impostos quan es creï valor i no quan els tipus impositius siguin més baixos.

Altres articles interessants per veure

More on Europe’s digital policies 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències