Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Anuncis personals crucials per a pimes i altres petites organitzacions

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Com a associació de dades i màrqueting, DDMA fa més de 15 anys que es compromet amb l'ús responsable de les dades. Juntament amb els nostres membres, lluitem per un ecosistema de publicitat en línia just, segur i transparent. Els consumidors han de tenir clar què passa amb les seves dades i per què es mostren determinats anuncis. Les organitzacions no haurien de recollir i utilitzar dades personals si no poden explicar el motiu al client. Per tant, acollim la Llei de serveis digitals, que introdueix obligacions de transparència per als anuncis en línia dirigits. Només amb més transparència podrem recuperar la confiança dels consumidors, escriu Diana Janssen.

Però la prohibició o restricció de la publicitat personalitzada no és el camí a seguir i, a més, és perjudicial per a les pimes, els emprenedors innovadors i altres petites organitzacions. Sovint s'oblida que aquestes organitzacions més petites també es poden veure afectades per una prohibició. Personalitzen els anuncis per arribar fàcilment als seus clients actuals o potencials, recaptar fons i informar-los. De moment, no hi ha cap alternativa realista. En molts casos, la seva capacitat financera és limitada, la qual cosa fa que l'eficàcia de la publicitat en línia sigui vital. En poder anunciar-se de manera eficaç amb un pressupost limitat, els petits empresaris poden mantenir-se al dia a Internet dominat per grans grups.

Precisament per l'ampli ventall de sectors i emprenedors que es poden veure afectats per una prohibició, la precaució és fonamental. Les petites organitzacions han de conservar l'oportunitat de posar els seus productes, serveis i informació a l'atenció dels consumidors. Per tant, l'empresari i els polítics han de lluitar conjuntament per l'ús d'una publicitat personalitzada que garanteixi millor la posició dels consumidors i dels emprenedors.

Compartim les preocupacions al Parlament Europeu sobre l'ecosistema publicitari actual. Cal fer front a la gran quantitat de desinformació difosa a través de les principals plataformes digitals. Això ha donat lloc a una crida a Brussel·les per prohibir completament la publicitat dirigida o personalitzada. Tanmateix, difondre informació errònia i publicitat personalitzada i rellevant són dues coses completament diferents. En un ecosistema publicitari que funciona bé, hi ha una necessitat de contingut personalitzat, per exemple basat en el comportament i l'historial de cerca. La personalització garanteix que veieu contingut rellevant per a vosaltres, en la sobrecàrrega d'informació a la qual s'enfronten les persones en línia.

anunci

La comunitat empresarial i altres sectors estan treballant dur en anuncis personalitzats d'alta qualitat, que requereixen el mínim de dades personals possible. Com a associació del sector, la nostra feina és difondre activament bons exemples i ajudar les organitzacions a utilitzar les dades de manera responsable, tal com fem amb el nostre mapa de principis d'ús de dades i el nostre taller sobre ètica de dades. La publicitat personalitzada respectuosa amb la privadesa, on el client té el control de les seves dades, és possible dins de les estrictes normes del GDPR per a la minimització de dades.

Els polítics poden ajudar la comunitat empresarial amb informació i eines per al compliment de les normes existents i la seva aplicació. Una simple prohibició o restricció de la publicitat personalitzada no ajuda al consumidor. Només fa que sigui massa difícil que les organitzacions petites arribin al seu públic.

Diana Janssen és directora de DDMA, l'associació comercial més gran dels Països Baixos per al màrqueting, el servei i les vendes basats en dades.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci
anunci

Tendències