Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

"És important desfer-se de la contaminació del nostre entorn digital" Schaldemose

COMPARTIR:

publicat

on

El Comitè de Mercat Interior i Protecció del Consumidor (IMCO) va adoptar la seva posició sobre la proposta de la Llei de serveis digitals (DSA). La reportera principal Christel Schaldemose (S&D, DK) va comparar la situació actual amb la lluita contra la contaminació ambiental.

Va dir que les propostes del Parlament estaven en línia amb les revelacions de la denunciant de Facebook Frances Haugen: "Estem obrint la caixa negra dels algorismes. Estem suggerint que les plataformes en línia molt grans hauran d'avaluar la difusió de contingut il·legal, però també de contingut que pugui infringir els seus propis termes i condicions. i altres continguts que poden tenir un impacte negatiu”.

El DSA pretén millorar les normes de responsabilitat i rendició de comptes dels proveïdors de serveis intermediaris, i en particular de les plataformes en línia. Les plataformes en línia molt grans (VLOP) estaran subjectes a obligacions específiques pels riscos que presenten en la difusió de continguts tant il·legals com nocius.

"El DSA està introduint la regulació tecnològica de la UE al segle XXI i ja era hora", va dir Schaldemose; Va continuar enumerant alguns dels impactes negatius, "els algorismes desafien les nostres democràcies difonent l'odi i la divisió, els gegants tecnològics desafien el nostre nivell de joc i els mercats en línia desafien els nostres estàndards de protecció dels consumidors i la seguretat dels productes. Això s'ha d'aturar. Per aquest motiu, estem construint un nou marc, perquè allò que és il·legal fora de línia també ho sigui en línia”.

La presidenta del comitè, Anna Cavazzini (Verds/EFA, DE) va afegir: "En lloc de les plataformes que dictin les regles, la DSA exposarà com tractar el contingut il·legal i la moderació del contingut. Les normes addicionals per a plataformes molt grans, com ara l'avaluació de riscos i les auditories, beneficiaran els consumidors, les nostres societats i les nostres democràcies. La votació d'avui a la comissió obre el camí per a una votació dels eurodiputats al ple de gener i després l'inici de les negociacions amb el Consell. Com a una de les lleis més amplies d'aquesta legislatura sobre política digital, estic content d'haver trobat compromisos que una àmplia majoria pot donar suport".

Comparteix aquest article:

Tendències