Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Els reguladors nacionals i de la UE per augmentar la inversió en 5G FWA per assolir els objectius de cobertura universal de 5G MBB de la CE i donar suport a l'agenda verda i de digitalització de la CE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La pandèmia de la COVID-19 va demostrar que la connectivitat és vital, però milions de llars europees encara no tenen accés a una connectivitat de banda ampla ràpida i fiable. Amb les velocitats súper ràpides i la baixa latència que ofereix ara el 5G, l'accés sense fil fix (FWA) esdevé clau en la combinació tecnològica per oferir una solució i proporcionar Internet d'alta velocitat a tot el país, especialment quan no és possible el desplegament de fibra.

"La combinació de FWA amb tecnologia 5G té el potencial de contribuir significativament a l'assoliment dels objectius de connectivitat europeus establerts per a finals de la dècada", va dir Franco Accordino, cap de la Unitat d'Inversió en xarxes d'alta capacitat de la Comissió Europea. un esdeveniment en línia "Alliberar el potencial de l'accés sense fil fix a Europa, desafiaments, oportunitats i mecanismes de finançament". "FWA va ser una de les tecnologies escollides per donar suport als objectius RRF (Recuperació i Resiliència). Aquest és un senyal important. per a nosaltres perquè ressona amb el que pensem sobre FWA. Si es dissenya i es desplega correctament, definitivament pot donar suport als objectius de gigabit que hem establert ", va afegir.
 
Organitzat per Forum Europe, el seminari web va reunir els principals responsables polítics, la indústria i experts d'arreu d'Europa per discutir els obstacles que encara frenen el desplegament complet de l'accés sense fil fix (FWA) a Europa. "Aprofitant els seus avantatges en el temps de comercialització ràpid i en l'eficiència de costos, FWA és indispensable per complir amb les ambicions de banda ampla de la CE, especialment a les zones rurals més difícils d'arribar, per evitar deixar enrere els ciutadans", va dir Julien Grivolas, president del Fòrum GSA 4G - 5G FWA.
 
Konstantinos Masselos, president de la Comissió Hel·lènica de Telecomunicacions i Correus (EETT) i president entrant per al 2023, el BEREC va acordar que l'accés sense fil fix (FWA), en el context de 5G, "apareix com una alternativa molt interessant a FTTH/FTTP que ofereix fibra com la velocitat, el desplegament més ràpid i el perfil d'inversió i risc més atractiu". 
 
La discussió es va centrar en com es poden aprofitar les iniciatives de finançament públic per donar suport a les inversions en infraestructures sense fil com a part dels plans nacionals de banda ampla que s'estan desenvolupant als Estats membres, especialment ara amb els nivells de finançament públic sense precedents disponibles per augmentar la connectivitat mitjançant el Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la UE. (RRF) i altres instruments. "Les inversions en ajudes estatals en 5G FWA també podrien contribuir a ajudar a assolir els objectius de cobertura universal de 5G MBB de la CE i donar suport a l'agenda verda i de digitalització de la CE", va afegir Julien Grivolas.
 
FWA és una solució tecnològica útil "per mitigar el fracàs del mercat de les inversions insuficients en xarxes de molt alta capacitat (VHCN) a les zones menys densament poblades de la UE", va dir Harald Gruber, cap de la divisió d'infraestructura digital del Banc Europeu d'Inversions @EIB. Si bé l'ambició de la UE és donar a tots els seus habitants la igualtat d'oportunitats, les persones que viuen en determinades zones rurals es queden enrere a causa de la manca d'una connectivitat digital adequada, que és essencial per obtenir els beneficis de la digitalització de sectors econòmics, com l'agricultura, Va afegir que “el BEI dóna suport a FWA, ja que la seva economia s'adapta especialment a aquest tipus d'entorns poc poblats i, gràcies a la menor concentració de trànsit en aquestes zones, FWA podria ser una solució viable de capacitat i qualitat de VHCN. savi.”
 
Els delegats van examinar la contribució potencial de FWA als objectius de connectivitat de la UE tant a curt com a llarg termini. "Si bé FTTH i 5G són la base de la infraestructura digital d'Europa, caldrà una combinació de tecnologies per assolir els ambiciosos objectius de connectivitat de la dècada digital d'Europa", va dir Maarit Palovirta, directora sènior d'Afers Regulatoris d'ETNO, i va subratllar que "l'accés sense fil fix a Europa". S'espera que (FWA) habilitat per 5G tingui la capacitat de proporcionar velocitats de gigabit per a casos d'ús específics".
 
A països com Noruega, Bulgària i Grècia, la velocitat mitjana de la xarxa mòbil ha superat, per primera vegada a la història, la de la xarxa fixa. A les grans extensions del nord d'Europa, Noruega està aprofitant les capacitats de FWA: "Nkom veu FWA com un mitjà per proporcionar Internet d'alta velocitat a tot el país, especialment on no és possible el desplegament de fibra. Això augmentarà considerablement les oportunitats per dirigir empreses des d'on la gent decideixi viure i donarà a tothom una oportunitat digital igual", va dir Bent André Støyva, cap de secció de Planificació de l'espectre de l'Autoritat de Comunicacions de Noruega (NKOM).
 
Els representants del sector van destacar com FWA és una opció millor, més segura i fins i tot més ecològica per a les zones rurals: "Ara que estem a la dècada digital, 5G i NB IoT estan obrint el camí cap a la transformació digital de tota la nostra societat. Això farà que les nostres vides siguin millors, més segures i fins i tot més ecològiques: ara amb 5G a les zones rurals i el canvi de cultura laboral després de la pandèmia, FWA ens dóna una opció. Treballar a la ciutat o treballar al camp. En aquesta era posterior a la pandèmia podem triar on volem treballar", va dir Patrick Robinson, vicepresident d'Europa d'ATEL.
 
Katri Perälä, directora de BB Business, DNA va informar de l'alt índex de satisfacció del client de la seva empresa: "L'ús de dades d'un client de 5G FWA és quatre vegades més gran que un usuari de banda ampla domèstica 4G i la satisfacció dels clients és més alta que en qualsevol altra banda ampla. L'ús de dades segueix creixent", va dir, i va afegir que la qualitat és un factor clau: "Volíem assegurar-nos que la qualitat de la nostra solució FWA sigui tan excel·lent que sigui una alternativa real per a la fibra. FWA ens ha ofert noves oportunitats per oferir connexions d'alta velocitat d'alta qualitat a zones on abans no hi havia connexions d'alta velocitat", va dir.
 
Els ponents van aportar una àmplia gamma d'informació tècnica i detallada detallada, incloses les previsions i les diapositives de suport. Podeu escoltar i veure una gravació de l'esdeveniment aquí.
Informació de fons disponible aquí.
Citacions clares de ponents que representen reguladors, institucions europees, associacions i empreses disponibles aquí  
 
Trobeu més informació aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències