Connecteu-vos amb nosaltres

societat digital

La Comissió presenta noves iniciatives, assentant les bases per a la transformació del sector de la connectivitat a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha presentat un conjunt d'accions destinades a posar la connectivitat Gigabit a l'abast de tots els ciutadans i empreses de la UE l'any 2030, d'acord amb els objectius de La dècada digital d’Europa, i per permetre la transformació del sector de la connectivitat a la UE.

Les iniciatives d'avui sobre connectivitat consisteixen en:

  • En primer lloc, la Comissió ha adoptat un proposta d'una "Llei d'infraestructura Gigabit", un reglament que proposarà noves regles per permetre un desplegament més ràpid, econòmic i eficaç de les xarxes Gigabit a tota la UE.
  • En segon lloc, ha publicat a esborrany Recomanació Gigabit, que pretén orientar les autoritats reguladores nacionals sobre les condicions d'accés a les xarxes de telecomunicacions d'operadors amb un important poder de mercat, per tal d'incentivar l'apagament més ràpid de tecnologies heretades i el desplegament accelerat de xarxes Gigabit.
  • En tercer lloc, la Comissió ha posat en marxa un exploratori consulta sobre el futur del sector de la connectivitat i la seva infraestructura, per recollir opinions sobre com les demandes creixents de connectivitat i els avenços tecnològics poden afectar els desenvolupaments i necessitats futures.

Llei d'infraestructura Gigabit

Atesa la creixent adopció de les tecnologies digitals avançades, hi ha una necessitat urgent de més amplada de banda a velocitats més ràpides per permetre serveis més intel·ligents, més flexibles i innovadors per als ciutadans, les empreses i els sectors públics clau, impulsats pel desenvolupament i l'ús de tecnologies, com ara núvol, intel·ligència artificial (IA), espais de dades, realitat virtual i el metavers i en què els ciutadans europeus gaudeixen dels seus drets digitals. En aquest context, la Llei d'Infraestructura Gigabit respon a la creixent demanda de connectivitat més ràpida, més fiable i intensa en dades. Substituirà la Directiva de reducció de costos de banda ampla (2014).

La Llei d'Infraestructura Gigabit té com a objectiu superar el repte del desplegament lent i costós de la infraestructura física subjacent que sosté les xarxes Gigabit avançades. Reduirà la burocràcia i els costos i la càrrega administrativa associats amb el desplegament de xarxes Gigabit. Entre d'altres, simplificarà i digitalitzarà els tràmits d'autorització. La nova regulació també millorarà la coordinació de l'obra civil entre els operadors de xarxa per desplegar la infraestructura física subjacent, com ara conductes i pals, i garantir que els actors rellevants hi tinguin accés. Aquests treballs representen fins al 70% dels costos de desplegament de la xarxa. A més, tots els edificis nous o reformats majoritàriament, excepte en casos justificats, estaran equipats amb fibra per tal que els ciutadans puguin gaudir dels serveis de connectivitat més ràpids. Gràcies a les noves normes, els operadors podran desplegar xarxes ràpidament mitjançant procediments simplificats, digitalitzats i menys costosos.

Ara correspon al Parlament Europeu i al Consell examinar la proposta de Reglament. Després de l'adopció de la proposta de la Comissió pels colegisladors, les noves normes seran directament aplicables a tots els Estats membres.

Recomanació Gigabit

L'esborrany de recomanació Gigabit se centra en proporcionar orientació a les autoritats reguladores nacionals (ANR) sobre les condicions d'accés a les xarxes d'aquells operadors que tenen un poder de mercat important. L'esborrany de recomanació pretén garantir que tots els operadors puguin accedir a aquesta infraestructura de xarxa existent, quan sigui necessari. D'aquesta manera, pot garantir un entorn regulatori adequat, incentivar la desactivació de tecnologies heretades sense demora indeguda, és a dir, en un termini de 2 a 3 anys, i fomentar el desplegament ràpid de xarxes Gigabit, per exemple, promovent la flexibilitat de preus per a l'accés a xarxes regulades. alhora que permet una competència sostenible. Les mesures també contribuiran a que els consumidors gaudeixin dels avantatges d'un mercat únic de comunicacions electròniques a Europa: millors serveis que es proporcionen mitjançant xarxes d'alta qualitat a preus assequibles.

L'esborrany de recomanació s'ha enviat a l'Organisme de Reguladors Europeus (ORECE) per a una consulta, amb una durada de dos mesos. Després de tenir en compte l'opinió de l'ORECE, la Comissió adoptarà la seva recomanació final. La recomanació Gigabit substituirà les recomanacions d'accés, que consisteixen en el Recomanació d'accés de nova generació (2010) i el Recomanació de metodologia de no discriminació i cost (2013).

anunci

Consulta sobre el futur del sector de les telecomunicacions

La Comissió ha iniciat una àmplia consulta exploratòria sobre el futur del sector de la connectivitat i la seva infraestructura. L'objectiu és recollir opinions sobre el panorama tecnològic i de mercat canviant i com pot afectar el sector de les comunicacions electròniques.

En particular, pretén identificar els tipus d'infraestructures necessaris perquè Europa es mantingui per davant dels desenvolupaments tecnològics transformadors i lideri la seva transformació digital en els propers anys. La consulta també busca l'opinió de les parts interessades sobre com garantir que les inversions necessàries per desplegar aquesta infraestructura es mobilitzen oportunament a tota la Unió. En aquest context, la consulta exploratòria forma part d'un diàleg obert amb totes les parts interessades sobre la necessitat potencial que tots els actors que es beneficien de la transformació digital contribueixin de manera justa a les inversions en infraestructura de connectivitat. Es tracta d'una qüestió complexa que requereix una anàlisi exhaustiva dels fets i les xifres subjacents, abans de decidir sobre la necessitat d'actuar. La Comissió està fermament compromesa a protegir una Internet neutral i oberta.

Finalment, la consulta tracta la qüestió de com garantir l'assequibilitat de la connectivitat per als consumidors i com avançar cap a un mercat únic més integrat per al sector de la connectivitat.

Totes les organitzacions, empreses i ciutadans interessats estan convidats a completar l'enquesta en un termini de 12 setmanes. La data límit per presentar una contribució és el 19 de maig de 2023. La Comissió informarà dels resultats. A partir del resultat de la consulta, considerarà les accions més adequades per al futur del sector de les comunicacions electròniques.

Fons

La UE ha pres accions en una sèrie d'àmbits per millorar la connectivitat, que aporta importants beneficis socioeconòmics, estimulant l'ocupació i el creixement, així com el desenvolupament de productes, serveis i aplicacions innovadors per als ciutadans i les empreses de tota la UE. Ha posat un acabar amb Roaming càrrecs a tota la UE i ha llançat el iniciativa WiFi4EU que va finançar la configuració de punts d'accés Wi-Fi gratuïts a les comunitats locals.

La UE també proporciona finançament, desenvolupa orientacions tècniques i reuneix experts per donar suport a les administracions públiques i a les empreses que treballen per millorar la cobertura de la xarxa i introduir xarxes 5G arreu d’Europa. La Comissió adoptat revisat Directrius sobre ajudes estatals per a xarxes de banda ampla.Ha llançat una important iniciativa de recerca per desenvolupar xarxes 6G, el 'Empresa conjunta de xarxes i serveis intel·ligentsg', exposar l'estratègia i les eines per a desenvolupar capacitats tecnològiques per als sistemes 6G.

L'ambició de la Dècada Digital és que l'any 2030 totes les llars europees estan cobertes per una xarxa Gigabit i totes les zones poblades estan cobertes per xarxes d'almenys rendiment 5G.

El EU s'estableix un marc regulador favorable a la inversió per als mercats de telecomunicacions, en particular, en elCodi europeu de comunicacions electròniques, El Recomanació de mercats rellevants de 2020 i laCaixa d'eines de connectivitat.

Més informació

Preguntes i respostes: la Comissió presenta noves iniciatives, assentant les bases per a la transformació del sector de la connectivitat a la UE

Fitxa informativa: connectivitat Gigabit  

Llei d'infraestructura Gigabit

Recomanació Gigabit

Consultation

Connectivitat gigabit

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències