Connecteu-vos amb nosaltres

La tecnologia digital

Impulsar el lideratge europeu en intel·ligència artificial

COMPARTIR:

publicat

on

El Consell Europeu ha arribat a un acord polític sobre un reglament per ampliar els objectius de l'empresa conjunta europea d'ordinadors d'alt rendiment (EuroHPC), amb l'objectiu d'impulsar el lideratge europeu en intel·ligència artificial (IA). El reglament afegeix un objectiu addicional per a l'empresa conjunta: desenvolupar i operar fàbriques d'IA en suport d'un ecosistema d'intel·ligència artificial a la Unió.

Les fàbriques d'IA seran entitats que proporcionen infraestructura de serveis de supercomputació d'IA. La regulació també farà que la capacitat de supercomputació de la Unió estigui més disponible per a les startups europees innovadores d'IA per entrenar els seus models.

La unitat és la força d'Europa i junts hem aconseguit grans objectius. Ho hem vist amb el desenvolupament dels nostres súper ordinadors de classe mundial, i ara volem augmentar els resultats d'aquestes màquines potents mitjançant una IA fiable. Els principals objectius del nostre acord polític són llançar les nostres start-ups d'intel·ligència artificial a la primera divisió d'aquesta tecnologia crucial, donar suport a un ecosistema d'IA altament competitiu i innovador i reforçar l'autonomia tecnològica de la UE.
Willy Borsus, vicepresident de Valònia, ministre d'Economia, Recerca i Innovació, Digital, Agricultura, Urbanisme i Ordenació del Territori

L'esmena proposada per la Comissió amplia l'abast del reglament que fixa els objectius de l'empresa conjunta EuroHPC, una estructura creada el 2018 per liderar el camí en la supercomputació europea. Actualment, l'EuroHPC JU ha adquirit nou superordinadors, situats a tot Europa. 

La proposta de la Comissió es basa en el treball de l'empresa conjunta existent i inclou AI Factories. Aquestes entitats haurien de proporcionar serveis de supercomputació d'IA amb una infraestructura formada, entre altres coses, per un superordinador d'IA, un centre de dades associat i serveis de supercomputació orientats a la IA, que es posaran a disposició de les startups europees innovadores en IA. entrenar els seus models.

El Consell dóna suport als objectius principals de la proposta, però introdueix diverses esmenes. En particular, l'acord del Consell garanteix que les activitats cobertes per les fàbriques d'IA ofereixen oportunitats d'accés just als superordinadors optimitzats per IA, obrint-los a un nombre més gran d'usuaris públics i privats. El reglament esmenta explícitament les start-ups i les petites i mitjanes empreses com a possibles beneficiaris de la IA-superordinadors. Podran utilitzar la finestreta única que cada entitat d'allotjament crea per facilitar l'accés als seus serveis de suport.

anunci

La posició del Consell demana al Consell de Govern d'EuroHPC que defineixi condicions especials d'accés per als superordinadors d'IA, inclòs l'accés dedicat a les empreses emergents i les pimes. Després de l'acord polític assolit avui, les entitats d'acollida poden rebre una contribució financera de la Unió que cobreixi fins al 50% dels costos d'adquisició de superordinadors d'IA i fins a un 50% dels seus costos operatius (inclosos els costos dels serveis de supercomputació orientats a IA). ). La propietat dels superordinadors optimitzats per IA es pot transferir a les entitats d'allotjament cinc anys després que la màquina hagi superat una prova d'acceptació.

Finalment, el reglament estableix que els súper ordinadors d'IA s'han d'utilitzar principalment per desenvolupar, provar, avaluar i validar models de formació d'IA de propòsit general a gran escala i aplicacions emergents d'IA, i per desenvolupar encara més solucions d'IA a l'EuroHPC. L'empresa conjunta coordina els esforços dels seus membres per convertir Europa en un líder mundial en supercomputació. Els principals objectius de l'empresa conjunta EuroHPC són desenvolupar, desplegar, ampliar i mantenir l'ecosistema de la supercomputació, la computació quàntica i la infraestructura de dades de la UE; donar suport al desenvolupament de components, tecnologies i coneixements de sistemes de supercomputació; ampliar l'ús d'aquesta infraestructura de supercomputació; i donar suport al desenvolupament d'habilitats clau en HPC per a la ciència i la indústria europees. 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències