Connecteu-vos amb nosaltres

La tecnologia digital

Intel·ligència artificial: la UE ha d'accelerar el ritme

COMPARTIR:

publicat

on

La inversió de la UE en intel·ligència artificial no segueix el ritme dels líders mundials i els resultats dels projectes d'IA finançats per la UE no es controlen sistemàticament. La coordinació entre la UE i els estats membres és ineficaç a causa de la manca d'eines de governança i fins ara la UE ha tingut poc èxit en el desenvolupament de l'ecosistema d'intel·ligència artificial d'Europa, segons un informe del Tribunal de Comptes Europeu.


Des del 2018, la Comissió Europea ha pres múltiples accions i ha treballat en elements clau per avançar en l'ecosistema d'IA de la UE, com ara la regulació, la infraestructura, la investigació i la inversió. A més, la UE va prendre els primers passos per explorar els riscos de la IA, donant lloc a les primeres normes generals del món sobre l'ús de la IA.

Tanmateix, les mesures de la UE no estaven ben coordinades amb les dels estats membres i el seguiment de la inversió no era sistemàtic. En el futur, una governança més sòlida i més inversió pública i privada a la UE (i més ben orientada) seran primordials si la UE vol assolir les seves ambicions d'IA.

La UE s'enfronta a reptes en la carrera mundial per la inversió en IA. Des del 2015, les inversions de capital risc han estat més baixes que a les altres regions líders en IA: els Estats Units i la Xina. Segons les estimacions, la bretxa global d'inversió en IA entre els EUA i la UE es va més que duplicar entre el 2018 i el 2020 (amb la UE per darrere de més de 10 milions d'euros).

En aquest context, la UE ha pres mesures gradualment per desenvolupar un marc per coordinar la IA a tot el bloc mitjançant l'augment de la inversió i l'adaptació de la regulació. El 2018 i el 2021, la Comissió i els estats membres de la UE van acordar mesures per desenvolupar un ecosistema d'IA d'excel·lència i confiança, que posaria la UE en el camí d'un líder mundial en IA d'avantguarda, ètica i segura.

"Una inversió important i centrada en IA és un canvi de joc a l'hora d'establir la velocitat del creixement econòmic de la UE en els propers anys", va dir Mihails Kozlovs, membre de l'ECA, que va dirigir l'auditoria. “6A la cursa amb IA, hi ha el risc que el guanyador s'ho porti tot. Si la UE vol tenir èxit en la seva ambició, la Comissió Europea i els estats membres han d'unir forces de manera més eficaç, accelerar el ritme i desbloquejar el potencial de la UE per tenir èxit en aquesta gran revolució tecnològica en curs".

Els plans d'IA de la Comissió per al 2018 i el 2021 són complets i, en general, s'ajusten a les millors pràctiques internacionals. No obstant això, més de cinc anys després del primer pla, el marc per coordinar i regular la inversió de la UE en IA encara està en curs. Els auditors es mostren crítics amb la coordinació de la Comissió amb els estats membres, que només ha tingut "efectes limitats". Això va ser perquè l'executiu no disposava de les eines de govern i la informació necessàries.

anunci

La credibilitat dels plans de la UE va patir encara més, ja que la Comissió no havia establert un sistema adequat per controlar el rendiment de les inversions en IA. Tampoc estava clar com els estats membres contribuirien als objectius generals d'inversió de la UE, el que significa que no hi ha hagut cap visió general de la UE. 

Els objectius d'inversió de la UE segueixen sent massa vagues i obsolets: no han canviat des del 2018, i la manca d'ambició per als objectius d'inversió contrasta amb l'objectiu de construir un ecosistema d'IA competitiu a nivell mundial. Tot i que, en general, la Comissió va aconseguir augmentar la despesa del pressupost de la UE en projectes de recerca en IA, no va augmentar significativament el cofinançament privat. La Comissió també ha de fer més per garantir que els resultats dels projectes de recerca en IA finançats per la UE es comercialitzen o s'aprofitin completament. 

La Comissió va prendre mesures per posar en marxa facilitadors financers i d'infraestructures per al desenvolupament i l'adopció de la IA. Tanmateix, les infraestructures finançades per la UE, com ara instal·lacions de proves, espais de dades o una plataforma d'IA sota demanda, han tardat a engegar. De fet, els plans d'IA fins ara només han provocat un modest suport de capital de la UE (com el finançament de capital) per als innovadors. Les recents mesures de la UE per aconseguir un mercat únic de dades encara es troben en la fase inicial i no poden impulsar immediatament la inversió en IA.

La IA engloba tecnologies emergents en àrees en ràpida evolució, com ara la robòtica, el big data i la computació en núvol, la informàtica d'alt rendiment, la fotònica i la neurociència. Els Estats Units han estat durant molt de temps un dels líders en IA, mentre que la Xina té previst convertir-se en el líder mundial en IA l'any 2030, amb ambdós països que depenen d'una inversió privada substancial a través dels seus gegants tecnològics.

Els objectius d'IA de la UE per a la inversió pública i privada van ser de 20 milions d'euros durant el període 2018-2020 i de 20 milions d'euros cada any durant la dècada següent; la Comissió es va proposar augmentar el finançament de la IA de la UE a 1.5 milions d'euros en el període 2018-2020 i 1 milions d'euros anuals el 2021-2027.

La proporció d'empreses a la UE que utilitzen IA difereix significativament entre els estats membres. França i Alemanya han anunciat les inversions públiques més grans en IA, mentre que quatre països encara no tenen cap estratègia d'IA. La UE té un objectiu ambiciós d'arribar al 75 % de les empreses que utilitzin IA l'any 2030. El 2021, Europa i Àsia Central eren conjuntament responsables de només el 4 % de les sol·licituds de patents d'IA a tot el món.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències