Connecteu-vos amb nosaltres

Pesca

La UE acorda oportunitats de pesca per al 2024 amb Noruega i el Regne Unit per valor de més de 1 milions d'euros per als pescadors de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Divendres a última hora (8 de desembre), la UE va arribar a acords amb Noruega i el Regne Unit sobre les oportunitats de pesca per al 2024.

El acord amb el Regne Unit cobreix 85 captures totals permeses a l'Atlàntic nord-est. S'assegura possibilitats de pesca de gairebé 388,000 tones per a la flota de la UE, estimat un valor d'uns 1 milions d'euros basat en els preus a l'engròs històrics, ajustats per la inflació.

L'acord contribuirà a la gestió sostenible de les poblacions de peixos gestionades conjuntament per les parts, així com a proporcionar estabilitat i previsibilitat a les respectives flotes i operadors.

L'acord s'ha assolit en el marc de l'Acord de Comerç i Cooperació (TCA) UE-Regne Unit després de les quartes consultes anuals sobre oportunitats de pesca entre ambdues parts. La UE va basar les seves posicions en el seu marc legal, inclosos els plans plurianuals relacionats amb la conca marina. Les negociacions van ser guiades per la millor consell científic disponible sobre l'estat de les poblacions de peixos. Consideracions socioeconòmiques també es van tenir en compte per evitar situacions d'asfixia que comportarien un tancament prematur de determinades pesqueries.

A més, a acord trilateral entre la UE, Noruega i el Regne Unit sobre les poblacions pesqueres gestionades conjuntament al mar del Nord per al 2024 total de captures permesesper a més de 915,000 Tones, que cobreix una quota de la UE de gairebé 415,000 tones de bacallà, eglefino, carbonero, merlà, solla i arengada. 

Finalment, l' La UE i Noruega van concloure consultes bilaterals per a les poblacions compartides al Mar del Nord i Skagerrak, així com per als intercanvis de quotes. El tres acords bilaterals relacionar-se amb el intercanvi de quotes, accés mutu a pescar a les aigües dels altres i establiment de quota a l'Skagerrak i al Kattegat.

Ambdues parts van aconseguir un equilibri ambiciós d'intercanvis d'oportunitats de pesca de gran interès econòmic. Entre altres accions, el La UE rebrà 9,983 tones de bacallà àrtic per al 2024, mentre que ho serà transferir 48,000 tones de merl blau a Noruega.

anunci

Els límits de captura acordats es presentaran per a la seva incorporació al Reglament d'Oportunitats de Pesca per a l'any 2024, durant la reunió del Consell AGRIFISH que va començar ahir i continua avui.

Més informació disponible en línia - aquí i aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències