Connecteu-vos amb nosaltres

Els drets de propietat intel · lectual

Propietat intel·lectual: darrer pas per posar en marxa el sistema de patent unitària

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió celebra la deposició d'Alemanya de l'instrument sobre la ratificació de l'Acord del Tribunal Unificat de Patents que desencadena el pas final necessari perquè el sistema comenci a funcionar l'1 de juny de 2023.

El sistema unitari de patents oferirà a les empreses una finestreta única per obtenir la protecció de patents i fer-la complir a Europa. Farà que tant l'obtenció de patents com l'aplicació de patents siguin molt més fàcils, transparents i assequibles. El nou Tribunal Unificat de Patents s'inclou en el nou sistema. Oferirà la possibilitat d'aplicar les patents -no només les noves patents unitàries sinó també les patents europees no unitàries- als estats membres participants de manera centralitzada, augmentant la seguretat jurídica i millorant la competitivitat global de les empreses.

El nou sistema de patents unitàries és una fita important per a les empreses europees per protegir la seva propietat intel·lectual davant la ferotge competència mundial. També ajudarà a impulsar la investigació i la innovació a la UE, que és essencial per donar suport a les transicions ecològiques i digitals d'Europa i per reforçar la nostra resiliència.

Proposat originalment per la Comissió l'any 2012, l'Acord del Tribunal Unificat de Patents va entrar en aplicació provisional el 19 de gener de 2022.

Un cop llançat oficialment, 17 estats membres participaran inicialment en el nou sistema, amb la possibilitat que altres estats membres s'hi adhereixin en el futur. Ja s'han posat en marxa una sèrie de mesures transitòries Oficina Europea de Patents i la Tribunal Unificat de Patents per ajudar els usuaris a treure el màxim profit del nou sistema. Es pot trobar més informació aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències