Connecteu-vos amb nosaltres

mercat únic

Les noves normes de la UE sobre seguretat de les joguines fan un pas més

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Consell de la UE ha adoptat la seva posició (mandat de negociació) sobre el reglament de seguretat de les joguines que actualitza les normes per protegir els nens dels riscos relacionats amb l'ús de joguines. Tot i que la legislació actual fa que les normes de seguretat de les joguines de la UE siguin les més estrictes del món, la legislació proposada pretén augmentar la protecció contra productes químics nocius (per exemple, els disruptors endocrins) i reforçar les normes d'aplicació amb un nou passaport de productes digitals.

La posició del Consell dóna suport als objectius generals de la proposta, però introdueix diverses millores per aclarir les obligacions dels operadors econòmics i dels mercats en línia; estableix el contingut del passaport i les advertències del producte digital i augmenta el nombre de substàncies la presència de les quals en les joguines està prohibida.

Tot i que les normes actuals es troben entre les més segures del món, sota la Presidència belga vam aconseguir reforçar els requisits per als operadors econòmics i proveïdors de mercats en línia. S'han millorat els requisits de seguretat particulars, inclosos els requisits químics, millorant els riscos nous o existents. La seguretat de les joguines mereix la nostra màxima atenció i, sens dubte, hauríem de continuar protegint els nostres fills dels productes que no compleixen la fabricació o importació.
Pierre-Yves Dermagne, viceprimer ministre i ministre d'Economia i Ocupació belga 

El mandat de negociació estableix la posició del Consell sobre una proposta presentada per la Comissió el juliol de 2023. La proposta de la Comissió per a un reglament de seguretat de les joguines té com a objectiu actualitzar la directiva existent amb mesures per augmentar la protecció contra productes químics nocius, ampliant la prohibició de carcinogènics i mutagènics. i productes tòxics per a la reproducció (CMR) per a altres productes químics perillosos, com ara disruptors endocrins i productes químics que afecten el sistema respiratori o altres òrgans. 

La legislació proposada pretén reduir el nombre de joguines no conformes i insegures al mercat de la UE reforçant l'aplicació dels requisits legals, en particular per a les joguines importades. La proposta de la Comissió introdueix un passaport de producte digital (DPP) que inclourà informació sobre la seguretat de la joguina, de manera que les autoritats de control de fronteres puguin escanejar tots els passaports digitals mitjançant un nou sistema informàtic. La Comissió podrà actualitzar el reglament i ordenar la retirada de determinades joguines del mercat si en el futur sorgeixen nous riscos no previstos en el text vigent.  

En el mandat de negociació del Consell, les obligacions dels operadors econòmics s'han alineat amb el Reglament general de seguretat dels productes (GPSR) i amb les noves realitats de l'augment del volum de vendes en línia. Amb aquesta finalitat, els fabricants hauran de marcar les advertències en un idioma o idiomes que els consumidors i altres usuaris finals puguin entendre fàcilment, tal com determinin els Estats membres. Els fabricants també hauran d'informar altres operadors econòmics de la cadena de distribució de qualsevol problema de conformitat del producte. A més, els importadors de joguines hauran d'informar el productor i les autoritats de vigilància del mercat si sospiten que una joguina presenta un risc.

El mandat del Consell també aclareix les obligacions dels "proveïdors de serveis de compliment" (les empreses que s'encarreguen dels elements logístics de la venda de productes, com ara l'emmagatzematge, el picking, l'embalatge o l'enviament). Es consideren operadors econòmics, ja que els proveïdors de serveis de compliment tenen un paper important en la col·locació de joguines al mercat, i en particular les joguines de tercers països o les adquirides en línia. Les seves obligacions es limitaran al seu paper en la cadena de subministrament, ja que la posició del Consell considera que els proveïdors de mercats en línia tenen un paper important a l'hora d'intermediar la venda o la promoció de joguines entre comerciants i consumidors.

anunci

Per tant, les joguines que no s'ajustin a la normativa de seguretat de les joguines es consideraran continguts il·legals als efectes de la Llei de serveis digitals (DSA). El mandat de negociació també estableix obligacions específiques de joguina per als proveïdors de mercats en línia, a més de les exigides pel marc legal existent (com la DSA i el GPSR). Per exemple, requereix que les interfícies dels mercats en línia estiguin dissenyades i organitzades de manera que els operadors econòmics puguin mostrar el marcatge CE, qualsevol advertència necessària per al consumidor abans de la compra i l'enllaç web o el suport de dades (és a dir, QR o codi de barres). que proporciona un enllaç al passaport del producte digital. El mandat de negociació alinea encara més les disposicions relacionades amb el passaport de productes digitals amb l'ecodisseny per a la regulació de productes sostenibles (ESPR).

La posició del Consell introdueix una definició de "passaport de productes digitals" per aclarir quina informació s'ha de contenir als passaports de productes digitals i les característiques tècniques del suport de dades. L'abast dels requisits tècnics relatius al passaport de producte digital per a joguines es determinarà pels actes d'execució adoptats per la Comissió.

La posició del Consell també aclareix els requisits quant a la mida mínima, la visibilitat i la llegibilitat dels avisos d'avís, perquè siguin visualment accessibles a la població en general. La posició del Consell alinea el reglament de seguretat de les joguines amb el reglament de classificació, etiquetatge i embalatge (CLP) de productes químics. Amb aquesta finalitat, limita la prohibició general de la presència de substàncies classificades com a cancerígenes, mutàgenes o tòxiques per a la reproducció (substàncies CMR) en les joguines a les que hagin estat objecte de classificació harmonitzada.

A més, introdueix una prohibició de determinades categories de sensibilitzants de la pell (substàncies químiques que provoquen una resposta al·lèrgica després del contacte amb la pell), una prohibició de les joguines que tenen una funció biocida i una prohibició del tractament de joguines amb productes biocides (excepte les joguines). que es pretenen col·locar permanentment a l'aire lliure). Els productes biocides són substàncies que inclouen conservants, insecticides, desinfectants i pesticides que s'utilitzen per al control d'organismes nocius. Es permeten certs conservants en algun tipus de material de joguina. Finalment, pel que fa a les fragàncies al·lergèniques, el mandat de negociació actualitza les normes específiques que regulen el seu ús en joguines (inclosa la prohibició de l'ús intencionat de fragàncies en les joguines), així com l'etiquetatge de determinades fragàncies al·lergèniques.

El plantejament general acordat avui formalitza la posició negociadora del Consell. Atorga a la presidència del Consell un mandat per a les negociacions amb el Parlament Europeu, que s'iniciarà tan bon punt el Parlament recentment instal·lat adopti la seva posició.  

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències