Connecteu-vos amb nosaltres

Abús sexual infantil

Lluita contra l'abús sexual infantil: la Comissió proposa noves normes per protegir els nens

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ho és proposant nova legislació de la UE per prevenir i combatre l'abús sexual infantil en línia. Amb 85 milions d'imatges i vídeos que representen l'abús sexual infantil denunciats a tot el món només el 2021, i molts més que no es denuncien, l'abús sexual infantil és generalitzat. La pandèmia de COVID-19 ha agreujat el problema, i la fundació Internet Watch va assenyalar un augment del 64% en les denúncies d'abús sexual infantil confirmat el 2021 en comparació amb l'any anterior. El sistema actual basat en la detecció i denúncia voluntàries per part de les empreses s'ha demostrat insuficient per protegir adequadament els infants i, en tot cas, ja no serà possible un cop caduqui la solució provisional vigent. Fins al 95% de totes les denúncies d'abús sexual infantil rebudes l'any 2020 provenien d'una empresa, malgrat l'evidència clara que el problema no només existeix en una plataforma.

Per abordar eficaçment l'ús indegut dels serveis en línia amb finalitats d'abús sexual infantil, calen regles clares, amb condicions i garanties sòlides. Les normes proposades obligaran els proveïdors a detectar, denunciar i eliminar material d'abús sexual infantil dels seus serveis. Els proveïdors hauran d'avaluar i mitigar el risc d'ús indegut dels seus serveis i les mesures adoptades han de ser proporcionals a aquest risc i estar subjectes a condicions i garanties sòlides.

Un nou Centre independent de la UE sobre Abús Sexual Infantil (EU Centre) facilitarà els esforços dels proveïdors de serveis actuant com a centre d'expertesa, proporcionant informació fiable sobre el material identificat, rebent i analitzant els informes dels proveïdors per identificar els informes errònies i evitar que arribin. l'aplicació de la llei, enviant ràpidament els informes rellevants per a les accions d'aplicació de la llei i donant suport a les víctimes.

Les noves normes ajudaran a rescatar els nens de més abusos, evitar que el material torni a aparèixer en línia i portar els delinqüents davant la justícia. Aquestes normes inclouran:

 • Avaluació de riscos obligatòries i mesures de mitigació de riscos: Els proveïdors de serveis d'allotjament o de comunicació interpersonal hauran d'avaluar el risc que els seus serveis s'aprofitin per difondre material d'abús sexual infantil o per sol·licitar nens, conegut com a grooming. Els proveïdors també hauran de proposar mesures de mitigació de riscos.
 • Obligacions de detecció dirigida, basades en una ordre de detecció: Els estats membres hauran de designar les autoritats nacionals encarregades de revisar l'avaluació de riscos. Quan aquestes autoritats determinen que hi ha un risc important, poden demanar a un tribunal o a una autoritat nacional independent que dicti una ordre de detecció de material o preparació d'abús sexual infantil conegut o nou. Les comandes de detecció estan limitades en el temps i s'orienten a un tipus específic de contingut en un servei específic.
 • Garanties fortes en la detecció: Les empreses que hagin rebut una ordre de detecció només podran detectar contingut mitjançant indicadors d'abús sexual infantil verificats i proporcionats pel Centre de la UE. Les tecnologies de detecció només s'han d'utilitzar amb la finalitat de detectar l'abús sexual infantil. Els proveïdors hauran de desplegar tecnologies que siguin menys intrusives per a la privadesa d'acord amb l'estat de l'art del sector, i que limitin la taxa d'error dels falsos positius al màxim possible.
 • Obligacions clares d'informació: Els proveïdors que hagin detectat abús sexual infantil en línia hauran de denunciar-ho al Centre de la UE.
 • Eliminació efectiva: Les autoritats nacionals poden emetre ordres d'expulsió si el material d'abús sexual infantil no es retira ràpidament. Els proveïdors d'accés a Internet també hauran de desactivar l'accés a imatges i vídeos que no es poden retirar, per exemple, perquè estan allotjats fora de la UE en jurisdiccions no cooperatives.
 • Reducció de l'exposició a la preparació: Les normes exigeixen que les botigues d'aplicacions s'assegurin que els nens no poden descarregar aplicacions que els puguin exposar a un alt risc de sol·licitud per part dels nens.
 • Mecanismes sòlids de supervisió i recurs judicial: Les ordres de detecció seran emeses pels tribunals o autoritats nacionals independents. Per minimitzar el risc de detecció i denúncia errònies, el Centre de la UE verificarà els informes de possibles abusos sexuals infantils en línia realitzats pels proveïdors abans de compartir-los amb les autoritats policials i Europol. Tant els proveïdors com els usuaris tindran dret a impugnar davant dels tribunals qualsevol mesura que els afecti.

El nou Centre de la UE donarà suport a:

 • Els proveïdors de serveis en línia, en particular per complir amb les seves noves obligacions de realitzar avaluacions de risc, detectar, informar, eliminar i desactivar l'accés a l'abús sexual infantil en línia, proporcionant indicadors per detectar l'abús sexual infantil i rebent els informes dels proveïdors;
 • Compliment de la llei nacional i Europol, revisant els informes dels proveïdors per assegurar-se que no s'envien per error i canalitzant-los ràpidament a les forces de l'ordre. Això ajudarà a rescatar els nens de situacions d'abús i portar els autors davant la justícia.
 • Els Estats membres, en servir com a centre de coneixement per a les millors pràctiques en prevenció i assistència a les víctimes, fomentant un enfocament basat en l'evidència.
 • Víctimes, ajudant-les a retirar els materials que representen el seu maltractament.

Juntament amb la proposta d'avui, la Comissió també presenta a Estratègia europea per a una Internet millor per als nens.

Propers passos

anunci

Ara correspon al Parlament Europeu i al Consell acordar la proposta.

Un cop adoptat, el nou Reglament substituirà l'actual Reglament provisional.

La vicepresidenta de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica, va dir: "Defensar i protegir els drets dels nens en línia i fora de línia és essencial per al benestar de les nostres societats. El material d'abús sexual infantil en línia és un producte de l'abús sexual físic manifestat de nens. És altament criminal. L'abús sexual infantil en línia té conseqüències amplis i a llarg termini per als nens i deixa un trauma profund. Alguns poden, i ho fan, mai recuperar-se. L'abús sexual infantil es pot prevenir si treballem junts per protegir els nens. No permetem l'abús sexual infantil fora de línia, així que no ho hem de permetre en línia".

La vicepresidenta de Promoció del nostre estil de vida europeu, Margaritis Schinas, va dir: "La gran quantitat de material d'abús sexual infantil que circula a la xarxa és sorprenent. I vergonyós, Europa és el centre global de la major part d'aquest material. Per tant, és realment una pregunta. de si no actuem, qui ho farà? Les regles que proposem estableixen obligacions clares, específiques i proporcionades per als proveïdors de serveis per detectar i eliminar contingut il·legal d'abús sexual infantil. Quins serveis es permetran fer estaran molt estrets amb garanties sòlides. en el seu lloc: només estem parlant d'un programa que escaneja els marcadors de contingut il·legal de la mateixa manera que els programes de ciberseguretat fan comprovacions constants per detectar bretxes de seguretat".

La comissària d'Afers Interiors, Ylva Johansson, va dir: "Com a adults, és el nostre deure protegir els nens. L'abús sexual infantil és un perill real i creixent: no només creix el nombre de denúncies, sinó que avui dia aquests informes es refereixen als nens més petits. Aquests informes són fonamentals per iniciar investigacions i rescatar els nens dels abusos en curs en temps real. Per exemple, una investigació recolzada per Europol basada en un informe d'un proveïdor de serveis en línia va portar a salvar 146 nens a tot el món amb més de 100 sospitosos identificats a tota la UE. La detecció, la denúncia i l'eliminació de l'abús sexual infantil en línia també són urgents per evitar l'intercanvi d'imatges i vídeos d'abús sexual de nens, la qual cosa retrauma les víctimes sovint anys després que l'abús sexual hagi acabat. La proposta d'avui estableix obligacions clares per a les empreses per detectar i denunciar els maltractaments a nens, amb fortes garanties que garanteixin la privadesa de tots, inclosos els nens".

Fons

La lluita contra l'abús sexual infantil és una prioritat per a la Comissió. Avui en dia, les fotos i vídeos de nens abusats sexualment es comparteixen en línia a gran escala. El 2021, es van enviar 29 milions d'informes al Centre Nacional dels EUA per a nens desapareguts i explotats.

En absència de normes harmonitzades a nivell de la UE, les plataformes de xarxes socials, els serveis de jocs, altres proveïdors de serveis d'allotjament i en línia s'enfronten a normes divergents. Alguns proveïdors utilitzen voluntàriament la tecnologia per detectar, denunciar i eliminar material d'abús sexual infantil dels seus serveis. Les mesures preses, però, varien molt i l'acció voluntària s'ha demostrat insuficient per abordar el problema. Aquesta proposta es basa en la Llei de serveis digitals i la complementa amb disposicions per abordar els reptes específics que planteja l'abús sexual infantil en línia.

La proposta d'avui surt del juliol de 2020 Estratègia de la UE per a una lluita més eficaç contra l'abús sexual infantil, que estableix una resposta integral a l'amenaça creixent d'abús sexual infantil tant fora de línia com en línia, millorant la prevenció, la investigació i l'assistència a les víctimes. També arriba després que la Comissió presentés la seva Marxa Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant, que proposava mesures reforçades per protegir els nens contra totes les formes de violència, inclòs l'abús en línia.

Més informació

Q & A: Noves regles per lluitar contra l'abús sexual infantil

Full de dades

Proposta Reglament pel qual s'estableixen normes per prevenir i combatre l'abús sexual infantil

lloc web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències