Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

El personal de la força aèria nord-americana arriba al primer desplegament de Noruega

Corresponsal de Defensa

publicat

on

Per primera vegada a Noruega, arribaran més de 200 efectius de la Força Aèria dels Estats Units de la Base de la Força Aèria Dyess (Texas), amb un esquadró expedicionari de bombarders B-1 Lancer, per donar suport a les properes missions de la Força de Treball de Bombers (BTF) fora de la Base Aèria d'Orland, Noruega. L'Airman formarà part de l'equip avançat per a les missions programades en les properes setmanes, que tindran lloc durant un temps limitat. La formació per al personal de la Força Aèria dels Estats Units inclourà diverses àrees que van des d’operar a l’alt nord fins a millorar la interoperabilitat amb aliats i socis del teatre europeu.

"La preparació operativa i la nostra capacitat per donar suport a aliats i socis i respondre amb rapidesa és fonamental per a l'èxit combinat", va dir el general Jeff Harrigian, comandant de les Forces Aèries dels Estats Units a Europa i Àfrica. "Valorem la col·laboració duradora que tenim amb Noruega i esperem amb interès futures oportunitats per reforçar la nostra defensa col·lectiva".

D'acord amb les mesures de protecció de la salut forçades alineades amb el Departament de Defensa, els Centres de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units i la política noruega, tot el personal de la Força Aèria dels EUA practicarà immediatament una restricció de moviment (ROM) COVID-19 de deu dies. Tot el personal va ser examinat mèdicament a Texas abans d’arribar a Noruega.

Tot i que no es discuteixen els detalls de missions específiques ni el nombre d'esdeveniments com a part de les normes de seguretat operatives rutinàries, les forces aèries nord-americanes a Europa acullen habitualment una varietat d'avions i unitats dels EUA a través del teatre, donant suport als objectius de l'USEUCOM.

Quant a USEUCOM

El Comandament Europeu dels Estats Units (USEUCOM) és responsable de les operacions militars nord-americanes a tota Europa, parts d’Àsia i Orient Mitjà, l’Àrtic i l’Atlàntic. USEUCOM està format per més de 64,000 militars i civils i treballa estretament amb aliats i socis de l'OTAN. El comandament és un dels dos comandaments de combatents geogràfics desplegats cap als Estats Units amb seu a Stuttgart, Alemanya. Per obtenir més informació sobre USEUCOM, feu clic aquí.

Seguir llegint

OTAN

El secretari general de l'OTAN demana a la UE que reforci la cooperació en defensa

avatar

publicat

on

Secretari general de NATo, jens stoltenberg

Els líders de la UE van celebrar un debat estratègic sobre la política de seguretat i defensa europea (26 de febrer), el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, va deixar clar que part del pla estratègic de l'OTAN per al 2030 incloïa el reforç de la cooperació amb la Unió Europea. 

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ella mateixa antiga ministra alemanya de Defensa, va dir: "Hi ha escenaris en què l'OTAN no està compromesa, però on es demana a la Unió Europea. La Unió Europea ha de ser capaç de fer-ho. Per tant, Europa necessita desenvolupar les seves pròpies capacitats que aturin la fragmentació que tenim i desenvolupar sistemes interoperables ".

La UE ha pres mesures per desenvolupar accions conjuntes i té molts projectes conjunts. Ha pres alguns passos importants per desenvolupar la seva pròpia capacitat d’actuar de manera autònoma. El 2017, la UE va acordar finalment la Cooperació Estructurada Permanent (PESCO), que actualment consta de prop de 50 projectes que els estats poden escollir per participar. Molts membres del PESCO també són membres de l’OTAN. Irlanda, per exemple, és membre de la PESCO, però no és membre de l’OTAN, mentre que Dinamarca és membre de l’OTAN, però va optar per no participar en la PESCO. 

Els líders de la UE també estan compromesos amb un nou mecanisme de pau europeu per a la participació civil i militar, la revisió anual coordinada sobre defensa (CARD) per avaluar els recursos, un nou, però relativament poc recursos, el Fons europeu de defensa i la cooperació en l’espai, el ciberespai, alta mar i accés militar a tota la UE. 

"Volem actuar de manera més estratègica, defensar els nostres interessos i promoure els nostres valors", va dir el president del Consell Europeu, Charles Michel, que va afegir: "Estem compromesos a cooperar estretament amb l'OTAN, una Europa més forta farà que l'OTAN sigui més forta".

Tots els líders es van felicitar per la perspectiva de renovar i enfortir la cooperació amb la nova administració nord-americana en una agenda transatlàntica forta i ambiciosa que inclogués un estret diàleg sobre seguretat i defensa.

Els líders van convidar la Comissió a presentar, a l’octubre de 2021, un full de ruta tecnològic per impulsar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació i reduir les seves dependències estratègiques en tecnologies crítiques i cadenes de valor estratègiques. També van convidar la Comissió i l’alt representant, Josep Borrell, a informar sobre la implementació de l’Estratègia de ciberseguretat el juny del 2021.

Batejats de l’agenda dels ministres d’Exteriors a principis de setmana, els líders van demanar a l’alt representant de la UE Borrell que actualitzés els líders de la UE sobre el treball cap a una brúixola estratègica, per guiar les futures accions europees en matèria de seguretat i defensa, amb vista a la seva adopció el març de 2022.

Seguir llegint

Radicalització

La radicalització a la UE: què és? Com es pot prevenir? 

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La radicalització representa una amenaça per a la nostra societat  

La radicalització és una creixent amenaça transfronterera. Però, què és, quines són les causes i què fa la UE per evitar-ho? La radicalització no és un fenomen nou, però cada cop és un repte, ja que les noves tecnologies i la creixent polarització de la societat la converteixen en una greu amenaça a tota la UE.

Els atacs terroristes a Europa durant els darrers anys, molts dels quals perpetrats per ciutadans europeus, posen de manifest l’amenaça persistent de la producció pròpia. radicalització, que és definit per la Comissió Europea com el fenomen de les persones que accepten opinions, opinions i idees, que podria provocar actes de terrorisme.

La ideologia és una part intrínseca del procés de radicalització, amb el fonamentalisme religiós sovint al centre.

Tanmateix, la radicalització poques vegades s’alimenta només de la ideologia o la religió. Sovint comença amb persones frustrades per la seva vida, la societat o les polítiques nacionals i exteriors dels seus governs. No hi ha un perfil únic d'algú que probablement s'impliqui en l'extremisme, però les persones de comunitats marginades i que pateixen discriminació o pèrdua d'identitat proporcionen un terreny fèrtil per al reclutament.

També es considera que la participació d’Europa occidental en zones de conflicte com l’Afganistan i Síria té un efecte radicalitzador, especialment en les comunitats de migrants.

Com i on es radicalitza la gent?

Els processos de radicalització es basen en xarxes socials per unir-se i estar connectats. Les xarxes físiques i en línia proporcionen espais en què les persones es poden radicalitzar i, com més tancats siguin, més poden funcionar com a cambres d’eco on els participants s’afirmen mútuament creences extremes sense ser interpel·lats.

Internet és un dels principals canals per difondre opinions extremistes i reclutar persones. Les xarxes socials han magnificat l’impacte tant de la propaganda jihadista com de l’extrema dreta proporcionant un accés fàcil a un ampli públic objectiu i donant a les organitzacions terroristes la possibilitat d’utilitzar el "narrowcasting" per dirigir els reclutes o elevar els "exèrcits troll" per donar suport a la seva propaganda. D'acord amb la Informe sobre la situació i les tendències del terrorisme de la UE 2020, durant els darrers anys, les aplicacions de missatgeria xifrades, com WhatsApp o Telegram, s’han utilitzat àmpliament per a la coordinació, la planificació d’atacs i la preparació de campanyes.

També se sap que algunes organitzacions extremistes es dirigeixen a escoles, universitats i llocs de culte, com ara les mesquites.

Les presons també poden ser un terreny fèrtil per a la radicalització, a causa del medi ambient tancat. Privats de les seves xarxes socials, els reclusos són més propensos que a qualsevol altre lloc a explorar noves creences i associacions i a radicalitzar-se, mentre que les presons amb poc personal sovint no poden fer activitats extremistes.

La lluita de la UE per evitar la radicalització

Tot i que la principal responsabilitat d’abordar la radicalització correspon als països de la UE, s’han desenvolupat eines per ajudar a nivell de la UE:

Seguir llegint

Terrorisme

Unió de seguretat: normes més estrictes sobre precursors explosius dificultaran la creació d’explosius casolans per als terroristes

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

nou normes de la UE la restricció de l'accés a precursors explosius comença a aplicar-se a tota la UE. Les normes contenen garanties i controls més forts sobre la venda i la comercialització de productes químics perillosos, que han estat mal utilitzats per produir explosius casolans en diversos atacs terroristes a Europa. Segons les noves regles, les transaccions sospitoses (ja siguin en línia o fora de línia) haurien de ser notificades, inclosos els mercats en línia. Els venedors han de verificar la identitat dels seus clients i la seva necessitat de comprar una substància restringida.

Abans d’emetre una llicència per comprar substàncies restringides, els estats membres han de realitzar un control de seguretat, inclosa una comprovació d’antecedents penals. Les noves normes també restringeixen dos productes químics addicionals: l'àcid sulfúric i el nitrat d'amoni. La Comissió va presentar per ajudar els estats membres i els venedors a aplicar les normes directrius al juny de l'any passat juntament amb un programa de seguiment destinats a fer un seguiment dels resultats, els resultats i l’impacte del nou Reglament. El Reglament reforça i actualitza el fitxer normes existents sobre els precursors explosius i contribueix a negar als terroristes els mitjans per actuar i protegir la seguretat dels europeus, d’acord amb les prioritats establertes a la Agenda contra el terrorisme presentat el desembre de 2020.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències