Connecteu-vos amb nosaltres

Seguretat cibernètica

Llei de resiliència cibernètica: acord amb el Consell per augmentar la seguretat dels productes digitals 

COMPARTIR:

publicat

on

Els eurodiputats han arribat a un acord amb la Presidència del Consell sobre noves normes de resiliència cibernètica per protegir tots els productes digitals de la UE de les amenaces cibernètiques.

Els negociadors del Parlament i del Consell van arribar a un acord informal sobre la Llei de resiliència cibernètica, que té com a objectiu garantir que els productes amb funcions digitals siguin segurs d'utilitzar, resistents a les amenaces cibernètiques i proporcionin prou informació sobre les seves propietats de seguretat.

Les regles inclouran productes importants i crítics en diferents llistes en funció de la seva criticitat i del nivell de risc de ciberseguretat que suposen. La Comissió Europea proposarà i actualitzarà dues llistes. Durant les negociacions, els eurodiputats van aconseguir una ampliació de la llista de dispositius coberts amb productes com ara programari de sistemes de gestió d'identitats, gestors de contrasenyes, lectors biomètrics, assistents domèstics intel·ligents i càmeres de seguretat privades. Els productes també haurien de tenir actualitzacions de seguretat instal·lades automàticament i per separat de les de funcionalitats.

Els eurodiputats també van pressionar perquè l'Agència de Ciberseguretat de la Unió Europea (ENISA) s'impliqui més de prop quan es produeixin vulnerabilitats i incidents. L'agència serà notificada per l'estat membre interessat i rebrà informació perquè pugui avaluar la situació i, si estima que el risc és sistèmic, informarà els altres estats membres perquè puguin prendre les mesures necessàries.

Per emfatitzar la importància de les competències professionals en l'àmbit de la ciberseguretat, els eurodiputats també van aconseguir introduir programes d'educació i formació, iniciatives de col·laboració i estratègies per millorar la mobilitat de la força de treball.

MEP líder Nicola Danti (Renew, IT) va dir: "La Llei de resiliència cibernètica reforçarà la ciberseguretat dels productes connectats, abordant les vulnerabilitats del maquinari i el programari per igual, fent de la UE un continent més segur i resilient. El Parlament ha protegit les cadenes de subministrament assegurant que els productes clau, com ara encaminadors i antivirus, s'identifiquin com a prioritat per a la ciberseguretat. Hem assegurat el suport a les microempreses i les petites empreses i una millor implicació de les parts interessades, i hem abordat les preocupacions de la comunitat de codi obert, tot mantenint una dimensió europea ambiciosa. Només junts podrem fer front amb èxit a l'emergència de ciberseguretat que ens espera en els propers anys".

Propers passos

anunci

El text acordat ara haurà de ser adoptat formalment tant pel Parlament com pel Consell per entrar en llei. La Comissió d'Indústria, Recerca i Energia votarà l'expedient en una propera reunió.

Fons

Les noves tecnologies comporten nous riscos i l'impacte dels ciberatacs a través de productes digitals ha augmentat de manera espectacular en els últims anys. Els consumidors han estat víctimes de defectes de seguretat relacionats amb productes digitals com ara monitors per a nadons, aspiradores robot, encaminadors Wi-Fi i sistemes d'alarma. Per a les empreses, la importància de garantir que els productes digitals de la cadena de subministrament siguin segurs s'ha convertit en fonamental, tenint en compte que tres de cada cinc venedors ja han perdut diners a causa de les llacunes de seguretat dels productes.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències