Connecteu-vos amb nosaltres

Cos de Pau Europea

Conferència Mundial de la Pau 2021: Avançar la pau mitjançant la inclusió social

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els representants a la Conferència Mundial de Pau (4-5 de desembre) van fer la següent Declaració de Pau de Dhaka.

 1. Nosaltres, els representants dels governs, les legislatures, el món acadèmic, la societat civil i els mitjans de comunicació, reunits aquí a la Conferència Mundial per la Pau del 4 al 5 de desembre de 2021, emetem i subscrivim la següent Declaració de Pau de Dhaka.

  2. Reconeixem el tema de la Conferència "Avançar la pau mitjançant la inclusió social" com un enfocament integral per reconstruir millor, més verd i més fort de la pandèmia de la COVID-19 que ha afectat el nostre món en els últims dos anys. Recordem que l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible continua sent un model per a la recuperació econòmica i el creixement inclusiu després de la pandèmia. No hem de cedir a la diplomàcia de pau internacional per resoldre els conflictes armats que continuen causant un patiment sense sentit a milions d'homes, dones i nens arreu del món.
  3. Agraïm el teló de fons de la Conferència, ja que Bangla Desh celebra l'"Any Mujib" per marcar el 50è aniversari de la seva independència i el centenari del naixement del seu pare fundador Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman. Recordem que el viatge de Bangla Desh durant les últimes cinc dècades és una validació per a l'emancipació i l'apoderament de les persones com a camí per mantenir la pau, promoure el desenvolupament sostenible i defensar els drets i llibertats fonamentals.
  4. En aquesta ocasió, homenatgem Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman pel seu compromís personal i les seves contribucions a la pau al llarg de la seva il·lustre carrera política. Reflexionem sobre les seves paraules quan va assenyalar la pau com l'aspiració més profunda de tots els éssers humans, la va identificar com a essencial per a la supervivència i la prosperitat de tots els homes i dones, i va subratllar que la pau per perdurar ha de ser una pau basada en la justícia.
  5. Agraïm el lideratge capaç demostrat pel seu successor polític, el primer ministre Sheikh Hasina, en tirar endavant el seu llegat amb coratge i determinació. La seva pròpia gestió d'una "Cultura de Pau" a les Nacions Unides segueix sent la principal contribució de Bangla Desh al discurs internacional sobre la pau i la seguretat humana.
  6. Recordem la memòria dels màrtirs i víctimes de la Guerra d'Alliberament de Bangla Desh el 1971, i reafirmem la nostra promesa de "mai més" davant la comissió de genocidis, crims de guerra i crims contra la humanitat. Ens recordem que, malgrat el nostre compromís, milions d'arreu del món continuen patint aquests crims internacionals, així com una cultura d'impunitat que impedeix la justícia i la responsabilitat per aquests crims. Ens comprometem a seguir endavant per acabar amb aquestes persecucions i injustícies covardes. Reconeixem la importància de preservar la memòria de les atrocitats del passat.
  7. Reiterem el nostre compromís constant de promoure i protegir els drets humans tal com estan consagrats a la Declaració Universal dels Drets Humans i als tractats internacionals bàsics de drets humans. Donem el mateix pes als drets civils, culturals, econòmics, polítics i socials en la nostra recerca per construir societats pacífiques, justes i inclusives. Reconeixem la tasca inestimable realitzada pels mecanismes de drets humans de les Nacions Unides, inclòs el Consell de Drets Humans. Ens comprometem a garantir la protecció dels defensors dels drets humans. Destaquem que els actors humanitaris tenen accés sense obstacles per complir els seus mandats. Instem que les instal·lacions mèdiques i educatives es mantinguin fora de perill sota qualsevol circumstància.
  8. Subratllem la primacia del dret internacional humanitari tant en temps de guerra com de pau. Continuem lligats als principis de protecció i assistència internacionals als refugiats i apàtrides arreu del món. Renovem el nostre compromís amb el desarmament internacional i la no proliferació en el teló de fons d'una carrera armamentística mundial que s'intensifica. Renunciem a l'ús o a l'amenaça d'ús de totes les armes de destrucció massiva, és a dir, nuclears, químiques i biològiques. Denunciem el terrorisme en totes les seves formes i manifestacions. Veiem el mèrit de treballar mitjançant els compromisos comunitaris per prevenir l'extremisme violent. Hem d'unir la nostra força conjunta contra les xarxes criminals transnacionals que s'aprofiten d'innombrables víctimes.
  9. Destaquem la importància de la democràcia, el bon govern i l'estat de dret com a factors crítics per a la pau i l'estabilitat. Valorem el paper que tenen els parlaments nacionals i les institucions del govern local en donar veu a les demandes i aspiracions legítimes de la gent. Condemnem el colonialisme, l'ocupació il·legal i la presa de poder no autoritzada sota qualsevol pretext. Reconeixem el paper de la construcció de la pau, la construcció de la pau i la mediació per prevenir i acabar amb els conflictes. Elogiem el personal de manteniment de la pau de les Nacions Unides per la seva dedicació i els seus serveis, i mantenim la nostra fe en l'agència de dones i joves per garantir la pau i la seguretat.
  10. Subratllem la necessitat de la justícia social i el desenvolupament inclusiu com a pilars centrals d'una societat estable, pacífica i equitativa. Ens comprometem a salvaguardar el dret a l'ocupació de tots els adults enmig del món laboral canviant, i a treballar per un entorn propici per al treball digne en tots els sectors. Demanem polítiques i mesures legals adequades per oferir protecció social, abordar les desigualtats, promoure inversions sòlides i conservar el medi ambient. Reconeixem el paper crític que juga el sector privat en el progrés i l'ordre social. Necessitem un sistema comercial multilateral basat en regles com a factor de pau internacional. Compartim la nostra voluntat comuna de promoure una migració segura, ordenada i regular. Hem de garantir que els desplaçats per la força puguin tornar a casa amb seguretat i dignitat.
  11. Hem de seguir treballant per redimir la nostra promesa de "no deixar ningú enrere". Hem de continuar la nostra lluita col·lectiva contra la pobresa, la fam, les malalties, la desnutrició, l'analfabetisme, el sensellarisme i tots els flagells que comprometen la pau i la seguretat. Hem de crear més oportunitats per a la participació política i econòmica de les dones. Hem de redoblar els nostres esforços per prevenir totes les formes de violència i explotació contra els infants. Hem de prestar una atenció addicional a les necessitats especials de la gent gran, les persones amb discapacitat i les persones indígenes per a la seva participació significativa en les societats. Tenim la responsabilitat de complir els compromisos de desenvolupament acordats internacionalment, inclòs el finançament, l'accés a les innovacions i la transferència de tecnologia.
  12. Subscrivim als missatges subjacents i eterns de pau en totes les religions, religions i sistemes de creences. Creiem en les oportunitats per a una interfície i difusió contínua entre civilitzacions i sistemes de valors. Rebutgem els intents d'associar qualsevol religió, credo o ètnia amb el terrorisme i l'extremisme violent. Denunciem totes les formes de violència i abusos per raça, color o gènere. No hem de deixar espai per a campanyes de xenofòbia, corrupció i desinformació. Condemnem inequívocament la violència comunitària o sectària.
  13. Valorem i valorem les nostres diverses cultures, llengües i tradicions com el nostre patrimoni immaterial compartit. Ens comprometem a fomentar la connectivitat humana mitjançant l'educació, els estudis ètics, la ciència, les arts, la música, la literatura, els mitjans de comunicació, el turisme, la moda, l'arquitectura i l'arqueologia per construir ponts entre fronteres i nacions. Hem de forjar un consens global per promoure un comportament responsable al ciberespai, amb garanties especials per als nostres infants i joves. Hem d'esforçar-nos per construir defenses contra les guerres i els conflictes en totes les ments humanes, i fomentar el respecte i la tolerància mútuament recorrent a la nostra humanitat comuna. Hem de preparar les nostres generacions futures com a autèntics ciutadans del món, especialment a través de l'educació per a la pau. Instem a les Nacions Unides a promoure activament la idea de la ciutadania global.
  14. Continuem sensibilitzats amb els reptes creixents de seguretat, desplaçaments i ecològics que planteja el canvi climàtic i ens comprometem a millorar l'acció climàtica per a un futur pacífic i sostenible del nostre planeta. Hem d'unir forces per mantenir els nostres oceans i alta mar, l'espai exterior i les regions polars lliures de conflictes armats i contestacions. Hem de posar al servei del nostre benestar compartit els diferents components i manifestacions de la Quarta Revolució Industrial. Hem d'invertir en seguretat sanitària i posar a l'abast de tothom tractaments i vacunes de qualitat i assequibles. Imaginem un món on les desigualtats globals existents ja no persisteixen i on la pau i la no violència prevalguin com a drets inalienables.
  15. No podem perdre de vista que l'absència de pau a qualsevol part del món implica absència de pau a tot arreu. Hem de reposar la nostra fe i confiança en l'esperit del multilateralisme. Volem veure com la cortesia de les nacions s'adapti a les nostres realitats globals en evolució. Reconeixem el paper de la cooperació regional en la creació de confiança, comprensió i cohesió entre els pobles. Esperem establir un ordre mundial que prosperi en harmonia amb tot el nostre ecosistema planetari. Busquem recórrer a les nostres virtuts humanes essencials d'amor, compassió, tolerància, bondat, empatia i solidaritat per aconseguir una pau i seguretat duradores.
  16. En aquesta Conferència Mundial per la Pau ens fem el vot solemne de fer la nostra part des dels nostres respectius punts de vista per avançar en les causes de la pau i la inclusió social, els drets i llibertats fonamentals i el desenvolupament sostenible. Prenem nota de la crida a la continuació d'aquesta iniciativa de Bangla Desh per difondre el missatge de pau i amistat a un públic global més ampli, fins i tot mitjançant la creació d'una plataforma per reunir els participants. Donem les gràcies al govern i al poble de Bangla Desh per la seva amable hospitalitat i per reunir-nos al voltant dels seus ideals i visió de pau compartits.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències