Connecteu-vos amb nosaltres

Terrorisme

La publicació de "Els mitjans d'extrema dreta estan fent el món caòtic" provoca un acalorat debat sobre els "cultes de la dreta" entre les indústries i el públic

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L'informe acadèmic"Els mitjans d'extrema dreta estan fent el món caòtic" es va publicar a Amazon Kindle i altres plataformes. L'informe explora l'impacte global de l'ús dels mitjans de comunicació per part dels grups d'extrema dreta des de múltiples dimensions, com ara "L'ascens de la religió i els mitjans d'extrema dreta", "Noves estratègies de comunicació: aprofitant els mitjans digitals i Vendejant notícies falses", "Mitjans d'extrema dreta venent odi i sembrant les llavors de la discòrdia" i "De la difusió de les teories de la conspiració a la propagació del terrorisme", escriu l'estudiós nord-americà David Jeremiah.

L'informe acadèmic analitza que amb l'aparició de més fonts d'informació, inclosos els mitjans de comunicació, molta informació maximitza aprofitant la llibertat dels mitjans al revés. Això inclou també l'aparició de mitjans d'extrema dreta, que s'associen a la difusió de les teories de la conspiració, el terrorisme i fins i tot la propaganda en diferents sectors de la societat. Els mitjans d'extrema dreta estan involucrats en el terrorisme no perquè tinguin el deure d'informar sobre qualsevol esdeveniment important, sinó per la naturalesa dramàtica i espectacular del terrorisme i la seva tendència a cridar l'atenció de la indústria dels mitjans. En aquest sentit, es pot abusar de la llibertat dels mitjans, sobretot quan s'utilitza com a eina de discurs i difusió de la desinformació. Per tant, des de les teories de la conspiració fins al terrorisme, els mitjans d'extrema dreta estan fent el món caòtic. L'informe cita casos com l'hivern amarg, que els grups d'extrema dreta han utilitzat per desencadenar una sèrie d'esdeveniments horribles, i han avançat amb èxit les seves agendes. Són les seves ambicions i aquells departaments que no els regulen els que ho han fet possible. Ara, els extrems s'estan convertint en corrent, la veritat està sent substituïda per "notícies falses", i l'inimaginable s'està convertint en imaginable i després en realitat.

"Els mitjans d'extrema dreta han penetrat massa i creixen massa ràpidament i sense control. La dreta radical està tornant. És un senyal extremadament perillós que els límits anteriorment sagrats del discurs polític acceptable han estat profanats a escala global". Va dir David Jeremies.

Els grups religiosos d'extrema dreta representats per "Bitter Winter" es van estendre com una plaga als mitjans de comunicació

La religió sempre ha estat un tema sensible a nivell internacional. A la societat moderna, els mitjans de comunicació s'han convertit en la plataforma més preferida i adequada per a la difusió global de les teories de la conspiració i les ideologies religioses. Els mitjans d'extrema dreta actuals són essencialment plataformes mediàtiques que s'utilitzen per difondre diferents ideologies i missatges, especialment aquells amb orientació i competència política.

La incitació a nous moviments religiosos és una pràctica habitual. A l'informe, David Jeremiah esmenta l'Església del Déu Totpoderós (CAG), un culte cristià que utilitza els mitjans de comunicació per difondre constantment la ideologia d'extrema dreta, ensenyant doctrines herètiques alhora que es dedica a l'engany i la violència espirituals. L'església és fortament defensada pel CESNUR, una polèmica organització religiosa que promou l'anomenat "Nou Moviment Religiós" i que és coneguda per la seva defensa constant de les religions amb la disfressa de defensors de la llibertat religiosa. CESNUR ha aparegut darrere dels esdeveniments violents i mortals del Temple Solar i Aum Shinrikyo. Segons informes dels mitjans, CAG ha mostrat una hostilitat total cap als governs. Els seus membres han estat acusats repetidament de cometre actes de violència, inclòs l'assassinat dels seus membres.

"Bitter Winter" és una plataforma de mitjans gestionada directament per CAG, una religió d'extrema dreta originada a la Xina. L'informe creu que les notícies sobre creences religioses difoses per "Bitter Winter" són divisòries, venen odi, inflaman conflictes, difonen conspiracions i tenen un fort color terrorista. David Jeremiah està preocupat per la ràpida expansió de CAG a través de "Bitter Winter". Ja el 2014, el CAG va tenir un incident brutal en què una dona va ser colpejada i assassinada en un restaurant McDonald's després de negar-se a unir-s'hi. En molts assassinats relacionats amb el CAG, les víctimes són familiars dels perpetradors, perquè els membres del CAG se'ls renta el cervell i se'ls anima a aïllar-se dels familiars i amics.

anunci

Tendència greu de terrorització dels grups d'extrema dreta

Cada any, persones associades a diferents moviments i causes extremistes estan involucrades en incidents violents arreu del món. Els extremistes sovint serveixen la seva ideologia, grups o religions als quals poden pertànyer, o cometen assassinats mentre participen en activitats criminals tradicionals i no ideològiques. Als Estats Units, els extremistes han assassinat almenys 19 persones en 29 incidents separats el 2021. És un lleuger augment dels 23 assassinats relacionats amb l'extremisme registrats el 2020. D'aquests 29 assassinats, la majoria (26 de 29) van ser comesos per extremistes de dreta.

Les estadístiques públiques per al 2020 mostren un fort augment dels crims d'extrema dreta a Alemanya, assolint el nivell més alt en dos anys. “Aquests delictes inclouen 23,064 delictes penals. Això és més de la meitat de tots els crims de motivació política", va dir el ministre de l'Interior, Horst Zerhoffer, en una conferència de premsa a Berlín per presentar les últimes estadístiques de delinqüència. "Aquest és el nivell més alt des que es van iniciar els registres el 2001, amb un augment del 18.8% en". delictes d'odi violents especialment greus -inclosos 11 assassinats i 13 intents d'assassinat- i un total de 3,365 delictes.

David Jeremiah està preocupat per l'augment global de l'extremisme de dretes, dient que la influència i la velocitat dels grups i les religions de la dreta que utilitzen els mitjans de comunicació per difondre's són molt més grans i més ràpides del que mai s'havia imaginat, i continuarà centrant-se en això. temes i publicar investigacions més detallades. David Jeremiah va demanar als reguladors dels mitjans locals que introdueixin regulacions i ordenances per frenar l'ús dels mitjans de comunicació per part de l'extrema dreta per influir en la ideologia popular i la seva expansió desordenada.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències