Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La confiança creixent a l'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Al gener, l'indicador de sentiments econòmics (ESI) va augmentar en 1.4 punts tant a la UE (a 90.6) com a la zona de l'euro (a 89.2) 1. A la UE, la confiança va millorar en els serveis, la construcció, el comerç al detall i entre els consumidors, alhora que es deteriora lleugerament en la indústria. A la zona de l'euro, la confiança es va incrementar en la construcció, els serveis i els consumidors i es va mantenir àmpliament inalterada en la indústria i el comerç al detall. A ambdues regions, l'IESE es va incrementar per tercer mes consecutiu, però es manté molt per sota de la mitjana a llarg termini. Entre els set estats Estats membres més grans de la UE, la ESI va registrar increments a Alemanya (+ 2.5), Països Baixos (+ 1.0), Espanya ( + 0.5) i el Regne Unit (+ 0.5). Es va mantenir sense canvis a Itàlia i es va mantenir àmpliament a França (-0.3), mentre es va deteriorar a Polònia (-1.3).

La confiança en la indústria es va deteriorar lleugerament a la UE (-0.5) i es va mantenir generalment estable a la zona de l'euro (+0.3). El desenvolupament benigne a la zona de l'euro es deu a avaluacions més positives de les existències de productes acabats i a millors expectatives de producció, mentre que es va deteriorar l'avaluació del nivell actual de llibres de comandes generals. A la UE, la disminució de la confiança va ser motivada per avaluacions més negatives de les existències de productes acabats i els nivells actuals de llibres de comandes generals, mentre que les expectatives de producció es van mantenir sense canvis. En ambdues àrees, el nivell actual de llibres de comandes d’exportació es va avaluar de manera molt més negativa. L'avaluació dels directius de la producció passada de les seves empreses va millorar lleugerament a la zona de l'euro i es va mantenir sense canvis a la UE.

La confiança en els serveis va augmentar (notablement) a la UE (+3.7) i a la zona de l'euro (+1.0), alimentada per expectatives de demanda més elevades i una millor avaluació de la situació empresarial passada. Les opinions dels directius sobre la demanda passada van millorar a la UE i es van mantenir generalment estables a la zona de l'euro. La confiança en el comerç al detall va augmentar a la UE (+0.8) i es va mantenir sense canvis a la zona de l'euro (+0.3). A la UE, les expectatives dels negocis van millorar i el volum d’estocs es va veure de manera més positiva, mentre que la situació actual del negoci percebuda es va mantenir generalment estable. A la zona de l'euro, el fort augment de la situació empresarial esperada va compensar amb escreix les avaluacions més negatives del volum actual de valors i la situació empresarial actual. La confiança en el sector de la construcció va millorar notablement tant a la UE (+3.9) com a la zona de l'euro (+4.6). En ambdues àrees, l'augment va ser impulsat pels dos components de l'indicador de confiança, és a dir, llibres de comandes i expectatives d'ocupació.

anunci

Les perspectives d'ocupació es van avaluar de manera menys pessimista entre tots els sectors de les dues regions. No obstant això, per a la indústria i els serveis de la zona de l'euro, les millores van ser lleus. Les expectatives de preus de venda van disminuir tant a les regions com a tots els sectors, tret dels minoristes de la UE, que preveien augmentar els preus.

La confiança del consumidor va augmentar tant a la UE (+2.0) com a la zona de l'euro (+2.4). Aquests desenvolupaments estan fonamentats per tots els components. A les dues regions, el pessimisme sobre la situació econòmica general futura i les tendències de l’atur es van reduir significativament i les expectatives dels enquestats sobre la situació financera de les seves llars i els seus estalvis en els propers dotze mesos van millorar.

La confiança en els serveis financers, que no s’inclou a l’ESI, va augmentar tant a la UE (+1.0) com a la zona de l’euro (+2.6). Els augments van ser impulsats principalment per la millora de les avaluacions de la demanda passada i les expectatives de demanda significativament millors. L'avaluació dels directius sobre la situació empresarial passada va millorar a la zona de l'euro i es va deteriorar a la UE.

anunci

En l’enquesta trimestral sobre la indústria manufacturera, realitzada al gener, els gestors industrials de la UE i de la zona de l’euro no van informar de canvis en el nombre de mesos de producció assegurats per comandes a mà en comparació amb l’enquesta anterior realitzada a l’octubre. Tot i això, la seva avaluació de les noves comandes va ser molt més positiva i les expectatives de volum d’exportacions van ser significativament més altes. L'avaluació dels directius de la seva posició competitiva als mercats estrangers fora de la UE va millorar a la UE, però es va deteriorar a la zona de l'euro. Va disminuir el saldo de gestors que van informar de la capacitat de producció més que suficient, i no insuficient. En conseqüència, la utilització de la capacitat va millorar lleugerament fins al 77.6% a la UE i el 77.2% a la zona de l'euro.

 

Anna van densky

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències