Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La comissió fa referència al tribunal holandès

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha decidit avui derivar els Països Baixos al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no protegir adequadament els drets dels empleats sobre maternitat, adopció o permís parental relacionats amb el seu retorn al treball. Segons la Directiva de la UE sobre igualtat de gènere, els empleats que provenen de maternitat, adopció o permís parental tenen dret a tornar al seu lloc de treball o a un lloc equivalent.
Les normes de la UE també especifiquen que l’empleat també es beneficiarà de qualsevol millora de les condicions laborals a les quals hauria tingut dret durant la seva absència. La Directiva de la UE exigeix ​​que les lleis nacionals protegeixin explícitament aquests drets d’ocupació.

Actualment, la legislació holandesa no inclou disposicions específiques i expresses que proporcionen protecció en relació amb el retorn del permís de maternitat, paternitat o adopció. Això posa en dubte el grau de protecció previst per la legislació holandesa i fa que els ciutadans puguin conèixer i fer complir els seus drets.

La Comissió va plantejar per primera vegada el problema amb les autoritats holandeses a través de cartes de preavís enviades els mesos de juliol 2007 i gener de 2009. Va ser seguida per una opinió raonada enviada el setembre de 2011. Des d’aleshores, a 2011 es va adoptar una nova legislació holandesa que modificava les definicions de discriminació directa i indirecta i l’ajustava a la Directiva d’igualtat de gènere. Tanmateix, la Comissió remet ara als Països Baixos al Tribunal les restants incoherències: la legislació encara no inclou disposicions específiques que detallen les condicions en què els empleats poden tornar al seu lloc de treball. A més, no hi ha cap disposició expressa que proporcioni un tractament no menys favorable a les dones que tornen del permís de maternitat i als homes i les dones després d’haver exercit diferents drets a les baixes de paternitat i adopció. La Comissió considera que la legislació holandesa és insuficient per garantir la protecció legal completa de les dones i els homes que tornen del permís de maternitat, paternitat o adopció.

La Directiva de 5 de juliol de 2006 sobre l'aplicació del principi d'igualtat d'oportunitats i igualtat de tracte entre homes i dones en matèria d'ocupació i ocupació (refundida) ("Directiva d'igualtat de gènere") prohibeix la discriminació directa i indirecta, així com l'assetjament i l'assetjament sexual en els camps de l’ocupació i l’ocupació. També contempla l'aplicació del principi d'igualtat de tracte en relació amb l'accés a l'ocupació, inclosa la promoció, i a la formació professional; les condicions laborals, inclosos els règims salarials i de seguretat social ocupacionals.

 

anunci

Anna van densky

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències