Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

EUROZONE: EC WARNS FRANCE, ITALIA I ESPANYA

COMPARTIR:

publicat

on

Eurozona

La Comissió Europea va advertir dimecres d’aprofundir els problemes econòmics a França, Itàlia i Espanya i va dir que Eslovènia ha de prendre mesures urgents per compensar el risc d’una desestabilització més àmplia a la zona euro. Presentant la seva segona revisió dels desequilibris econòmics als països de la Unió Europea 13, la Comissió va posar de manifest les preocupacions sobre França i Itàlia, i va incloure Espanya i Eslovènia entre els països que podrien afrontar multes si no corregien el curs.

El sistema d'alerta primerenca es va establir després que problemes a Grècia, Irlanda i Portugal van desencadenar la crisi del deute sobirà de la zona euro i van obligar a rescatar quatre estats membres ("a Espanya i Eslovènia, els desequilibris es poden considerar excessius", va dir la Comissió). , esmentant problemes amb alts dèficits i nivells de deute públic, desequilibris en el sistema bancari i en l'estructura i els costos del mercat de treball. A Espanya, que va haver de demanar prestat 40 milions d’euros a la zona de l’euro l’any passat per recapitalitzar els seus bancs destrossats, va dir que els nivells de deute intern i extern molt elevats comportaven greus riscos per al creixement i l’estabilitat financera.

"Tot i que s'està realitzant un ajustament, la magnitud de la correcció necessària requereix una forta acció política contínua", va dir la Comissió. Segons el procediment de desequilibris macroeconòmics, la UE pot multar un 0.1% del PIB a un país que no adopti mesures per solucionar desequilibris excessius. Potser més preocupants són els signes creixents de desequilibri a França i Itàlia, la segona i la tercera economia de la zona euro. fins i tot si encara no es consideren "excessius". Si aquests problemes empitjoressin, significaria que gairebé cap economia de la UE, excepte potser Alemanya, no és immune a l'impacte de la crisi del deute, i és probable que els costos del préstec a tota la regió augment del reflex d’aquest risc.

La Comissió va qualificar la resistència de França als xocs externs de "disminuir" i les seves perspectives de creixement a mitjà termini com "cada vegada més obstaculitzades per desequilibris de llarga data". La participació de França en el mercat d'exportació de la UE va disminuir un 11.2% entre 2006 i 2011, segons l'informe. mentre que l'augment dels costos laborals unitaris ha menjat la seva competitivitat. "És necessari que reduïm els efectes adversos del risc sobre el funcionament de l'economia francesa i de tota la zona de l'euro", va dir als comissaris Olli Rehn, comissari d'assumptes econòmics, que va citar el deteriorament de l'exportació i un elevat deute públic. "Per què? Perquè França és un país bàsic, França és, en termes de mida i posició econòmica, un membre molt important de la zona euro.

"El president francès Francois Hollande es va comprometre dimecres a mantenir-se amb els plans de reducció del dèficit malgrat una revolta creixent dins del seu govern per les reduccions que els crítics diuen que s'inclinen massa davant les exigències alemanyes d'austeritat. La previsió augmentaria fins al 130% del PIB, molt per sobre del nivell considerat sostenible, tot i que la Comissió també va dir que el seu dèficit pressupostari estava en gran mesura controlat.

Espanya i Eslovènia, que es veuen en risc de ser el cinquè país de la zona de l'euro a necessitar un rescat sobirà complet, podrien patir multes si no són capaços de corregir els desequilibris de les seves economies ". L'evolució de l'últim any, inclosa una nova contracció de l'activitat econòmica, augmenta L'atur i la necessitat de suport públic per a la recapitalització de diversos bancs han exposat les vulnerabilitats que representen aquests desequilibris per al creixement, l'ocupació, les finances públiques i l'estabilitat financera ", va dir la Comissió sobre Espanya. És probable que l’atur a Espanya arribi al 27% aquest any, com a segon any complet de picades de recessió.

anunci

La Comissió va dir que la contracció econòmica es podria estendre fins al 2014. Les reformes destinades a millorar les finances públiques, crear llocs de treball i augmentar la competitivitat estan en marxa, però encara no estan completes o encara no han començat a donar els seus fruits, segons la Comissió. a l'estabilitat del seu sector financer a causa de l'endeutament i el desendeutament empresarial i dels vincles del sector amb les finances públiques.

Una cartera de préstecs incobrables relativament gran està amenaçant l'estabilitat dels bancs eslovens i ha suscitat la preocupació dels inversors que pugui ser el proper candidat a préstecs d'emergència de la zona de l'euro. "Cal una acció política urgent per aturar la ràpida acumulació d'aquests desequilibris i gestionar el seu desenrotllament ", va dir la Comissió.

Va suggerir que Eslovènia hauria de recapitalitzar i privatitzar els bancs i les empreses de propietat estatal per atraure inversions estrangeres i frenar els salaris per fer les exportacions més atractives. Els dos països han de dir a la Comissió abans de finals d’abril com volen abordar els problemes i la L’executiu de la UE emetrà recomanacions per a ells a finals de maig.

 

Anna van densky

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències