Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

EP: Les prioritats de la Presidència de Lituània

COMPARTIR:

publicat

on

Dalia-GLes prioritats de la Presidència del Consell de Lituània es van presentar a les diferents comissions parlamentàries dels ministres lituans aquesta setmana, a partir del mes 8-12 de juliol.

Comitè d'Energia Indústria, Investigació i

La realització del mercat intern de l’energia de la UE, el reforç de la dimensió externa de la política energètica de la UE, la realització de discussions sobre l’avantprojecte de directiva sobre biocombustibles, l’establiment del marc per a les polítiques energètiques i climàtiques del 2030 i la facilitació de les discussions sobre l’actualització de la directiva de seguretat nuclear són alguns dels les principals prioritats dels propers sis mesos, va dir dilluns el ministre lituà d'Energia, Jaroslav Neverovič, al Comitè d'Indústria, Recerca i Energia.

Aconseguir un mercat digital únic europeu dinàmic i un acord sobre les directrius transeuropees de telecomunicacions i avançar en la directiva de signatures electròniques van ser algunes de les prioritats esbossades dimarts, pel ministre lituà de Transports i Comunicacions, Rimantas Sinkevičius. Els eurodiputats també van preguntar al ministre d'Economia, Evaldas Gustas, sobre els seus plans per al sistema de comerç d'emissions, les illes energètiques, la contractació pública, el programa d'observació de la terra Copèrnic, el sistema de navegació per satèl·lit Galileu i les relacions de la UE amb Rússia. Els temes principals del debat amb el ministre d’Educació i Ciència, Dainius Pavalkis, van ser el programa d’investigació de la UE Horizon 2020 i el seu pressupost, la fuga de cervells versus la mobilitat i la promoció de l’emprenedoria.

Comissió de Mercat Interior

Millorar el funcionament del mercat interior, creant un autèntic mercat únic digital, la seguretat del consumidor i vigilància del mercat seran les prioritats clau per a la Presidència lituana de la UE, Evaldas agrades va dir a la Comissió de Mercat Interior de 8 juliol. Els eurodiputats va donar la benvinguda a la primera Presidència lituana del Consell de la UE i va donar suport el seu compromís de fer tots els esforços per fer complir la correcta aplicació de la Directiva de Serveis i de lluitar per un consumidor i un marc regulador favorable a les PIME.

Comitè per al desenvolupament

anunci

L’inici i la conclusió de negociacions sobre el cos voluntari d’ajuda humanitària de la UE, l’eficàcia i la coherència de l’acció humanitària de la UE i l’agenda de resiliència són les prioritats de la presidència lituana en l’àmbit de la política de desenvolupament, el viceministre lituà d’Afers Exteriors, Rolandas Kriščiūnas (responsable de la política d’ajuda humanitària). ), ho va dir dimarts al Comitè de Desenvolupament. Durant el debat, els eurodiputats van fer preguntes sobre la posició de la Presidència lituana en temes com ara l'agenda post-2015 per als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, l'Instrument de Cooperació al Desenvolupament, el gendercidi i la coordinació dels donants.

Comissió d'Assumptes Constitucionals

Els preparatius per a les eleccions europees del maig del 2014, l’adhesió de la UE al Conveni europeu de drets humans i la necessitat d’avançar en les noves normes sobre l’estatut i el finançament dels partits polítics europeus i de les comissions d’investigació van ser alguns dels temes plantejats per Dimarts, diputats de la Comissió d'Afers Constitucionals amb el viceministre lituà d'Afers Exteriors i Europeus, Vytautas Leškevičius. Alguns membres també van esmentar la necessitat d'iniciar debats al Consell sobre la seu del Parlament Europeu.

Comitè d'Afers Exteriors
La Presidència lituana té la intenció de ser "positivament constructiva" per afavorir els llaços entre la UE i els seus veïns, va dir dimarts a la Comissió d'Afers Exteriors la ministra lituana d'Afers Exteriors, Linas Antanas Linkevičius. La seva principal prioritat per a l'ampliació i la política de veïnatge serà la cimera de l'associació oriental de Vilnius al novembre. La Presidència també té l'objectiu d'obrir converses d'adhesió amb Sèrbia i converses d'acord d'estabilització i associació amb Kosovo abans de finals d'any i perseguir el diàleg amb Turquia i Islàndia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències