Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Com es preveu el futur del sector biològic europeu?

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

5411716948_413b0f9a0d_mLa UE bioeconomia El camp està configurat per canviar considerablement mitjançant una configuració recent associació públic-privada of Amb base biològica Indústries. Aquesta associació representa el resultat de les iniciatives tecnològiques conjuntes (JTI) llançades recentment establertes pel Comissió Europea, estats membres i agents industrials europeus.

Hi ha cinc ITC establertes i s’establiran segons noves propostes legislatives:

 • Indústries amb base biològica (BBI): Amb l'objectiu de fer més ecològics els productes quotidians mitjançant recursos naturals renovables i tecnologies innovadores;
 • Cèl·lules de combustible i hidrogen 2 (FCH2): Promoting la utilització de tecnologies netes i eficients en transport, indústria i energia.
 • Cel net 2 (CS2): Jointentant desenvolupar avions més nets reduint les seves emissions de CO2.
 • Medicaments innovadors 2 (IMI2): Amb l'objectiu de desenvolupar la propera generació de medicaments, tractaments i vacunes.
 • Components i sistemes electrònics (ECSEL): Amb la intenció de potenciar Europa capacitats de fabricació d'electrònica.

Establert en virtut de l'article 187 del Tractat sobre el funcionament de la UE (TFUE), Les ITC adopten agendes de recerca estratègiques desafiadores, basades en els objectius del programa Horitzó 2020 i tenen com a objectiu proporcionar finançament per a investigacions a gran escala, a llarg termini i amb recompenses d’alt risc. Les ITC reuneixen diversos actors de diferents camps: indústria, universitats, PIME, organitzacions de recerca i tots els altres actors interessats en el repte de la investigació i la innovació.

anunci
El paquet financer global de l’associació publicoprivada que implica una indústria basada en la biotecnologia ascendeix aproximadament a 3.8 milions d’euros, dels quals la UE contribuirà amb 1 milions d’euros en el marc del programa Horitzó 2020 i el sector industrial invertirà més de 2.8 milions d’euros. Dins d’aquesta col·laboració publicoprivada (PPP), nomenat PUENTE, els actors de la indústria s'organitzen al Consorci d’Indústries amb base biològica (BIC) que reuneix més de 50 empreses, clústers i organitzacions europees de diferents àmbits d’activitat: agricultura, biotecnologia, silvicultura, agroalimentària, química, enginyeria, paper i pasta. El PPP serà gestionat per un Empresa conjunta i les decisions de finançament les prendrà el Consell de Govern, que estarà format per un nombre igual de membres dels representants de la Comissió Europea i de BIC.  PUENTE estableix la seva pròpia agenda de recerca estratègica i seleccionarà els projectes a finançar mitjançant convocatòries obertes.

Què pretén fer la indústria basada en bio?

La indústria amb base biològica reconeix la necessitat de la transició d'Europa cap a una societat postfòssil, el creixement econòmic del qual es desvincularà de l'esgotament dels recursos i el desenvolupament del qual tindrà molt en compte la preservació del medi ambient. A més, la indústria té com a objectiu contribuir de manera important a l’economia de la UE per tal de crear una bioeconomia líder mundial a Europa, que no només utilitzarà les matèries primeres renovables d’una manera eficient i sostenible, sinó que crearà noves i innovar les cadenes de valor, reindustrialitzar i revitalitzar les zones rurals, augmentar la competitivitat i, per tant, crear un creixement sostenible.

Fins al 2030, la indústria basada en la biotecnologia va establir els següents objectius[3]:

 • Aconseguir la reindustrialització d'Europa mitjançant la creació d'una nova infraestructura rural de refineries: en aquest sentit, BRIDGE pretén contribuir substancialment al desenvolupament d'una economia rural europea competitiva i basada en el coneixement, basada en biorefineries, que hauria de crear fins a 400 nous professionals llocs de treball el 000 i 2020 llocs el 700.000;
 • Diversificar els ingressos dels agricultors i proporcionar-los marges addicionals fins a un 40%, ja sigui mitjançant una millor utilització o recuperació de la producció del 15% de la terra que actualment està infravalorada fins al 2020 i del 35% de la terra fins al 2030;
 • Augmentar significativament la utilització i les aplicacions de subproductes i residus de diverses fonts basades en bio, com ara agricultura, silvicultura, tractament d’aigües residuals, fangs, residus orgànics domèstics, jardins, residus de processament d’aliments i altres; els subproductes i residus no utilitzats actuals ascendeixen a 2.8 milions de tones a l'any; les noves tecnologies i capacitats permetran augmentar aquest potencial un 15% fins al 2020 i un 25% fins al 2030;
 • Contribuint al desenvolupament industrial de productes químics de base biològica, biomaterials i biocombustibles avançats: per tant, BRIDGE pretén que el 20 per cent de la producció de productes químics i materials a Europa es produeixi amb base biològica fins al 2020 i fins al 2030 la producció de material arriba al 30 per cent. A més, la indústria té la intenció d’abastir el 25% de les necessitats energètiques del transport europees mitjançant biocombustibles avançats sostenibles el 2030.
 • Assolir una nova generació de materials basats en bio i compostos produïts en biorefineries que desenvoluparan millors components per a aplicacions de la indústria (automoció, embalatge, construcció i molt més). En aquest sentit, BRIDGE pretén que fins al 2020 el mercat subministrat per polímers i compostos basats en bio (a una relació qualitat-preu comparable en comparació amb les alternatives fòssils) sigui 5 vegades superior a l’actual i fins al 2030 sigui 10 vegades superior.
 • Contribuint, mitjançant l’aïllament i la valorització de proteïnes a partir del processament addicional de biomassa, a reduir les importacions de proteïnes un 15% fins al 2020 i un 50% fins al 2030. En la mateixa línia, BRIDGE pretén impulsar l’optimització dels programes de fertilitat del sòl per reduir les importacions un 10 per cent les importacions de components de fertilitzants (com a fosfat i potassa) fins al 2020 i un 25 per cent fins al 2030.

L’enfortiment, l’actualització i l’ampliació del desenvolupament de la indústria europea amb base biològica provocarà conseqüències econòmiques, socials i ambientals molt favorables. Per tant, s’espera que la facturació i l’ocupació de les indústries basades en bioteràpia creixin com a mínim un 10 per cent, donant lloc a 3 milions de llocs de treball suplementaris, 80 milions d’euros augment de la facturació i reducció de factures de les importacions de petroli de la UE fins a 24 milions d’euros. Al mateix temps, les cadenes de valor basades en la producció sostenible de biomassa, juntament amb una gestió sostenible que permetrà capturar el carboni en productes basats en bio com ara els bioplàstics, els productes de paper i la fusta de construcció contribuiran en gran mesura a la reducció de l’hivernacle. les emissions de gasos interns, la preservació de la biodiversitat i els ecosistemes i la millora de la seguretat alimentària.

anunci

Amb tot, la indústria europea basada en la biotecnologia pot contribuir notablement a mantenir Europa en la carrera de l’economia mundial, tot afavorint la transició cap a una economia post-fòssil junt amb importants conseqüències socials i ambientals. Desafiaments enormes, però també grans recompenses.

Seguir llegint
anunci

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències