Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Hübner: "Una Europa unida en la diversitat mitjançant la política de cohesió"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

huebner-150x150Danuta Hübner presideix el Comitè de Desenvolupament Regional (REGI) al Parlament Europeu. Professor d'Economia i ex comissari encarregat de la política regional, Hübner ha participat en diferents àmbits CRPM esdeveniments des de fa molts anys i considera que el "saber fer i la força de les idees de la CRPM són actius importants" per a la CRPM i per als que treballen amb ell.

CRM: el professor Hübner, quin és el repte més gran per a la política de cohesió avui?

DH: El repte més gran d’aquesta política és com assolir millor el seu objectiu fonamental: enfortir la cohesió econòmica, social i territorial de la UE i invertir en creixement, ocupació i competitivitat d’acord amb l’estratègia UE 2020. Aquesta és la qüestió que plantegem especialment avui, quan ens aclaparen les conseqüències immediates de la crisi actual, podríem oblidar què hauria de fer la política de cohesió en última instància: anticipar-se al canvi i no seguir-lo. El canvi es dirigeix ​​cap al que l’estratègia Europa 2020 ja ha definit, cap a una Unió més integrada i sostenible econòmicament i cap a una UE més competitiva a escala mundial. És en el marc dels objectius d’Europa 2020 on cal situar la principal política d’inversió pública de la Unió, contribuint de la manera més eficaç i eficient al creixement sostenible i inclusiu de les regions d’Europa.

anunci

Si abordem els desafiaments a través de l'objectiu dels nostres propis interessos nacionals, correm el risc de perdre el valor afegit que pot aportar una política de cohesió de la UE. Per tant, hauríem de crear sinergies a nivell europeu, quan ens enfoquem a nous motors de creixement, llocs de treball sostenibles, innovació i recerca, eficiència de recursos i infraestructures. La política de cohesió és també la principal font d’inversió pública europea per a aquests propòsits. Implementar de manera efectiva la governança multinivell en qüestions econòmiques i de cohesió és un repte que hem de triomfar.

CRM: Com valora el paper del Parlament Europeu en el manteniment d’una ambiciosa política de cohesió a Europa?

DH: Després de l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa, la legislació sobre política de cohesió està totalment subjecta al procediment legislatiu ordinari. Això ha suposat una infinitat d'hores de negociacions sobre les diferents parts del marc regulador de la política de cohesió 2014-2020, especialment sobre la regulació de les disposicions comunes, sens dubte, una de les majors normes legislatives que el Parlament s'ha enfrontat a aquesta legislatura. No hem d'oblidar que hi ha 325 milions d'euros darrere d'aquesta legislació.

anunci

El Parlament ha estat jugant un paper crucial en les negociacions, al llarg de la seva visió d'una política de cohesió multinivell i integrada. També ha buscat millorar l’orientació estratègica i la coordinació entre els instruments de la política de cohesió, així com entre la política de cohesió i altres polítiques de la UE. El Parlament, dirigit per la Comissió de Desenvolupament Regional, ha millorat la futura legislació sobre política de cohesió, mitjançant la racionalització i la simplificació de les normes i procediments aplicables.

En les negociacions relacionades tant amb el paquet legislatiu com amb el MFF, el Parlament ha estat un defensor d’una política de cohesió més eficient, adaptada per respondre a diversos reptes als quals s’afronta la Unió.

CRM: Al llarg de les negociacions del paquet de política de cohesió 2014-2020, la coordinació entre el Parlament Europeu i les regions va ser especialment fructífera. Fins a quin punt creus que el Parlament Europeu hauria de seguir treballant més a prop amb organitzacions regionals, especialment amb la CRPM, en els propers deu anys?

Durant les negociacions i fins i tot abans que s’iniciessin, el Parlament ha col·laborat amb la més àmplia gamma d’actors, inclosos els que són actius a nivell regional i local. El Parlament considera que la política de cohesió no pot ser dissenyada i implementada sense la participació activa de tots els socis, ja que, de fet, es dóna la màxima importància als acords de col·laboració.

El Parlament ha buscat crear salvaguardes en la futura arquitectura de polítiques per tal d’assegurar el ple compliment de l’associació en totes les etapes de preparació i implementació de polítiques. Això implica l’establiment d’un marc clar i vinculant, que reforci el paper que tenen els socis, incloses les organitzacions regionals com la CRM. La cooperació amb ells continuarà, perquè el Parlament també té en compte les necessitats dels actors regionals i locals, tot mantenint els objectius comuns acordats a nivell europeu.

CPMR: Aquest any és el 40th aniversari de la creació de la CRPM. Segons la vostra opinió, quin ha estat el millor actiu de la nostra organització des de 1973?

He conegut la CRPM durant molts anys. I també sé que la política de cohesió està al centre i en la ment de molts representants de la CRPM, que es reflecteix en nombroses activitats de la seva organització.

El saber fer que heu construït i compartit regularment amb el Parlament i amb tots els actors interessats en la política de cohesió europea, les plataformes de coneixement i experiència que heu creat, i, per tant, la força de les vostres idees, així com la xarxa dels vostres membres, són actius importants per a la CRPM, i per a aquells que treballen amb vosaltres.

La celebració del 40th anniversari de la CRM em dóna l'oportunitat de desitjar-vos l'èxit contribuint també a la construcció d'una Europa unida en la diversitat a través de la política de cohesió.

Feliç aniversari, conferència de regions perifèriques marítimes d'Europa!

Per més informació, feu clic aquí.

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

cimeres de la UE

UE-EUA llancen el Comerç i el Consell Tecnològic per liderar la transformació digital global basada en valors

publicat

on

Després del llançament de la Consell de Comerç i Tecnologia (TTC) a la cimera UE-EUA del juny de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen i el president dels EUA, Joe Biden, la UE i els Estats Units van anunciar el 9 de setembre els detalls de la seva primera reunió el 29 de setembre de 2021 a Pittsburgh, Pennsilvània. Estarà copresidit pels vicepresidents executius de la Comissió Europea, Margrethe Vestager i Valdis Dombrovskis, juntament amb el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, la secretària de Comerç, Gina Raimondo, i la representant comercial, Katherine Tai.

Els copresidents de TTC van declarar: “Aquesta reunió inaugural del Consell de Tecnologia i Comerç UE-EUA (TTC) marca el nostre compromís conjunt per ampliar i aprofundir el comerç i la inversió transatlàntics i per actualitzar les regles de l’economia del segle XXI. Basant-nos en els nostres valors democràtics compartits i la relació econòmica més gran del món, hem estat treballant molt des de la Cimera per identificar les àrees en què podem prendre mesures concretes per garantir que les polítiques comercials i tecnològiques siguin lliurades per a la nostra gent. Juntament amb el TTC, tant la UE com els Estats Units estan compromesos i esperen amb interès un compromís sòlid i continu amb una àmplia gamma d’interessats per garantir que els resultats d’aquesta cooperació donin suport al creixement generalitzat de les dues economies i siguin coherents amb els nostres valors compartits. ".

Els deu grups de treball del TTC abordaran un conjunt divers de reptes, inclosa la cooperació en els estàndards tecnològics, els reptes comercials globals i la seguretat de la cadena de subministrament, el clima i la tecnologia ecològica, la seguretat i la competitivitat de les TIC, les plataformes tecnològiques i de governança de dades, l’ús indegut de la tecnologia que amenaça la seguretat i drets humans, controls d’exportació, detecció d’inversions i accés i ús de tecnologies digitals per part de les petites i mitjanes empreses. La declaració completa està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències