Per què Estats Units ha d'obrir més bases a l'Orient Mitjà

extBy Michael E. O'Hanlon i Bruce Riedel

Amb la reducció del pressupost de defensa d'Estats Units i les capacitats nuclears de l'Iran cada vegada més gran, ja és hora d'una mica de pensament creatiu. En els últims anys, els Estats Units ha preferit cada vegada que basar les seves avions de combat a l'Orient Mitjà en portaavions en i prop del Golf Pèrsic. Però ara s'ha de canviar de rumb, movent més d'ells a la terra, a les bases de dos o més dels països del Consell de Cooperació del Golf (CCG). Això permetria als Estats Units per reduir la mida de la seva flota modesta portaavions en general, una mesura d'estalvi, i enfortir la seva capacitat de dissuasió a la regió, proporcionant evidència visible de forts llaços d'Estats Units amb els principals països de la Península Aràbiga.

Costa el Pentàgon, de mitjana, més de $ 1 milions de dòlars anuals a l'estació d'un membre del servei només a l'Afganistan. Per tant, molts assumeixen, basant personal militar nord-americà a terra a l'estranger és generalment una mala economia - encara que estratègicament necessari a vegades. Però aquesta lògica no es compleix en moltes situacions, i el Golf Pèrsic és un cas clau en punt.

Els Estats Units es basen quasi exclusivament en els portaavions, cadascun amb uns dolls d'72, per proporcionar el poder aeri que necessitaria durant un possible conflicte amb l'Iran, el seu més probable rival a la regió. Durant l'última dècada, diversos esquadrons d'avions de combat en terra a l'Iraq, Kuwait i Aràbia Saudita tenen en gran part casa de tornar. Tot i que els Estats Units de tant en tant gira avions de combat a través dels petits Estats del CCG i manté centres de comandament i control i de suport a Qatar i els Emirats Àrabs Units, el seu poder de combat en terra permanent a la regió és molt limitat.

No obstant això, un portaavions modern, que costa al voltant de $ 12 milions de dòlars, és aproximadament deu vegades més cars que fins i tot una instal·lació gran i ben fortificada en terra. I pot prendre cinc o sis vaixells en una flota de 11 per mantenir una patrulla a l'estranger contínua en el Golf. En resum, depenent de les companyies, en lloc de bases de la terra, per proporcionar constant el poder aeri de combat en una regió determinada és un general, una proposició econòmica dubtosa si se sap que l'amenaça va a ser-hi per un temps.

Llegiu més aquí.

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, Economia, política