Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

L'informe demana que es compleixin els drets dels joves migrants per avançar en el desenvolupament

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

picumAmb motiu del Dia Internacional de la Joventut (12 d'agost), que s'ha celebrat sota el tema de "Migració juvenil: avançar en el desenvolupament", la Plataforma per a la Cooperació Internacional sobre Migrants Indocumentats (PICUM) ha demanat als governs que reconeguin que el respecte als drets de tots els migrants, independentment del seu estat migratori, és alhora una obligació i crucial per als nombrosos beneficis de la migració que poden gaudir les persones , comunitats i països d’origen i destinació.

Segons PICUM, almenys el 30% dels immigrants internacionals són joves, amb un gran potencial per contribuir a les poblacions a les quals s’uneixen i per impulsar el desenvolupament. No obstant això, les polítiques actuals que restringeixen la migració, empresonen els migrants sense la documentació adequada i restringeixen l'accés a serveis i justícia essencials, violen els drets dels joves migrants, els desempoten i limiten les oportunitats i els beneficis de la migració per a tothom.

Un informe de PICUM publicat avui, La realització dels drets dels infants i les famílies en una situació de migració irregular, presenta estratègies per donar suport i empoderar els nens migrants sense papers i les seves famílies. Mitjançant estudis de casos i coneixements d’experts, l’informe i el conjunt d’eines se centren en formes de millorar l’accés a l’educació, l’atenció sanitària i l’habitatge, així com un estat de residència regular i segur, fonamental per al benestar dels nens i per garantir que poden desenvolupar-se i assolir tot el seu potencial.

anunci

“Com més invisibles som, més vulnerables som. Estar a l’ombra ens treu el poder i això és el que volen els polítics ”, va dir Carlos Saavedra, antic coordinador nacional de United We Dream, un dels moviments juvenils indocumentats clau als Estats Units, i activista per a diversos dels grups de drets dels migrants.

"Les eines per empoderar a nens i joves migrants indocumentats, promoure la inclusió i eliminar les barreres d'accés als serveis, la protecció i la justícia són essencials per respectar els drets humans i permetre que la migració avanci el desenvolupament", va afegir.

El marc internacional de drets humans conté disposicions legals que estableixen nombrosos drets humans per a tothom, inclòs el dret a accedir a l’assistència sanitària i a l’educació i el dret a no ser detinguts arbitràriament, independentment de l’estat migratori. La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants (CRC) reforça aquests drets per a tots els nens i estableix una sèrie de drets i proteccions particulars. L’òrgan de govern de la Convenció, el Comitè dels Drets de l’Infant, ha deixat clar que la detenció per immigració és una violació directa de la CRC i que cap nen hauria de ser detingut a causa de l’estat migratori dels seus pares.

anunci

Però, a la pràctica, els nens i joves en situació irregular sovint no poden accedir als serveis i protecció atorgats a tothom en virtut del dret internacional, amb conseqüències negatives per al seu desenvolupament i integració social i econòmica i en violació dels seus drets. Els nens solen estar sotmesos a les mateixes condicions que els migrants adults, inclòs l'accés restringit a serveis, com l'atenció sanitària i la detenció, sense tenir en compte les seves vulnerabilitats particulars a causa de la seva edat. On es concedeixen nens addicional proteccions, generalment desapareixen automàticament quan el jove compleix 16 o 18 anys i es considera un adult, és a dir, un jove pot ser responsable de la detenció i la deportació i pot perdre qualsevol suport estatal, d’un dia per l’altre. A més, hi ha una sèrie de desafiaments legals, pràctics i psicosocials específics per a joves amb estat migratori insegur que poden resultar especialment nocius en una etapa crítica del seu desenvolupament i posar-los en risc d’explotació i abús.

A la llum del Diàleg d’Alt Nivell sobre Migració i Desenvolupament Internacional (HLD) a Nova York del 3 al 4 d’octubre de 2013, la realització dels drets per a nens i joves indocumentats es mantindrà al capdavant de l’agenda dels responsables polítics, dels organismes internacionals i de la societat civil. organitzacions. Un informe interinstitucional de referència del Global Migration Group (GMG) titulat Adolescents, joves i migracions: reptes i oportunitats es llançarà en un esdeveniment paral·lel de GMG durant el HLD i contribuirà al debat analitzant les oportunitats i els reptes que planteja la migració per als joves dels països d’origen, trànsit i destinació i identificant recomanacions i prioritats concretes d’acció.

Quant a PICUM

PICUM - la Plataforma de Cooperació Internacional sobre Migrants Indocumentats, és una organització internacional no governamental (ONG) que promou el respecte als drets humans dels migrants indocumentats a Europa. PICUM proporciona un vincle directe entre el nivell de base, on l’experiència dels immigrants sense papers és més visible, i el nivell europeu, on es deliberen les polítiques relacionades amb ells. PICUM proporciona recomanacions i coneixements periòdics als responsables polítics i a les institucions de les Nacions Unides, el Consell d’Europa i a nivell de la UE. El 2009, PICUM va rebre el status de participació al Consell d’Europa.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències