Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La Comissió anuncia 13.7 milions d '€ impuls als serveis públics digitals transfronterers

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

imgneelie20kroes1Després de l’èxit de la col·laboració entre estats membres, indústria, administracions nacionals, acadèmia, sector privat i comunitats locals en una sèrie de projectes per facilitar la vida, la feina, el viatge, l’estudi i el negoci a les fronteres, la Comissió Europea obté un import de 13.7 € milions d’inversions per desenvolupar encara més serveis públics digitals transfronterers. El nou projecte "e-SENS" (Electronic Simple European Networked Services) ajudarà a desenvolupar serveis públics digitals que facilitin la realització de negocis a les empreses al seu propi estat membre i en altres llocs de la UE, inclosa la creació d'una empresa, que compleixi els requisits legals i participar en concursos públics. També enllaçarà els serveis digitals nacionals per als ciutadans que visiten un estat membre diferent de vacances o per treballar o estudiar.

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va dir: "Permetre que tots els serveis públics digitals que tenim a tot Europa treballin junts d'una manera segura i eficient és un benefici per a tothom: els governs poden aprofitar al màxim les seves estratègies en línia les empreses poden reduir els costos de fer negocis al mercat únic i els ciutadans tenen menys burocràcia a l'hora de moure's per Europa ".

Aquí teniu exemples de com e-SENS pot ajudar els europeus a aprofitar al màxim el mercat únic:

anunci
  • Anja té una agència de viatges a Lituània, especialitzada en viatges a Portugal. Vol crear una agència a Portugal per organitzar viatges al Bàltic. A través del punt de contacte SPOCS completament en línia, pot conèixer les condicions que necessita per complir i obtenir ajuda per completar els tràmits de registre en línia.
  • Anja també està a punt de casar-se amb el seu promès. El casament tindrà lloc a la seva ciutat natal a Espanya. Anja podrà registrar el seu matrimoni en línia a casa a Lituània amb el seu eID gràcies al mòdul STORK.
  • Karel va perdre l'equipatge mentre volava de Brussel·les a Atenes. No estava satisfet amb la indemnització que li oferia la companyia aèria Drets dels passatgers de la UE. e-CODEX significa que pot iniciar un petit procediment de reclamacions en línia allà on sigui a Europa.
  • Sabrina visita els seus cosins a Dinamarca i s’adona que s’ha quedat sense medicaments per a la diabetis. Afortunadament, encara pot obtenir medicaments a la farmàcia a l’estranger mitjançant el sistema epSOS ePrescription.

L'eficiència dels serveis públics digitals transfronterers millorarà encara més en dependre d'una columna vertebral de la banda ampla d'alta velocitat de tota la UE. Les mesures per promoure la inversió en xarxes d'alta velocitat són un element del proper paquet de la Comissió per construir un continent connectat.

Fons

Des de 2008, la Comissió Europea va desenvolupar pilots a gran escala (LSP) per a serveis públics digitals transfronterers en cooperació amb els estats membres de la UE, la indústria, les administracions nacionals, el món acadèmic, el sector privat i les comunitats locals per desenvolupar i provar serveis digitals fronterers. Com a part d’e-SENS, més de 100 socis de 20 països de Portugal a Turquia estan desenvolupant i implementant blocs de construcció basats en estàndards oberts i especificacions en eID interoperables, eSignature, eDelivery i eDocuments que innovadors del sector públic i privat poden utilitzar per crear nous serveis públics digitals, ajudant a "construir, connectar i fer créixer Europa.

anunci

Els projectes específics són:

Enllaçar de manera segura les identitats electròniques: el STORK 2.0 El projecte contribueix a la realització d’un únic espai europeu d’identificació i autenticació electrònica. Estableix la interoperabilitat a nivell nacional i comunitari per als eID tant per a persones físiques com jurídiques (vídeo).

Fer la justícia més ràpida: el e-CODEX El projecte millora l’accés transfronterer de ciutadans i empreses als serveis jurídics a Europa, així com la interoperabilitat entre les autoritats legals de la UE (vídeo).

  • Millorar l 'assistència sanitària epSOS el projecte dissenya, construeix i avalua una infraestructura de serveis que permet la interoperabilitat transfronterera entre sistemes electrònics de registre sanitari (vídeo).
  • Millorar la contractació: els resultats de la PEPPOL projecte sobre compra electrònica (transferit a l'associació sense ànim de lucre "Obriu PEPPOL") ajudar les empreses europees a tractar fàcilment i electrònicament amb les autoritats públiques europees en els seus processos de contractació (vídeo).
  • Facilitar el negoci: els resultats del Projecte SPOCS permetre a les empreses establir-se a l’estranger. El Kit d’inici els proporciona alternatives electròniques transfrontereres sense fissures a llargs procediments administratius, que les empreses solen haver de trobar quan intenten expandir-se a altres països (vídeo).

e-SENS es basa en aquests resultats i actuarà com a pont entre la fase pilot i la fase operativa quan els serveis públics digitals transfronterers estiguin completament disponibles. En el projecte participen socis de 20 països: Àustria, República Txeca, Dinamarca, Estònia, França, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Noruega, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Suècia i Turquia . L’European Telecommunications Standards Institute (ETSI) i OpenPEPPOL contribueixen significativament al projecte. e-SENS es va iniciar l’1 d’abril de 2013 i la signatura de l’acord de subvenció amb la Comissió Europea significa que el projecte ja es pot llançar oficialment.

La Comissió aporta 13.7 milions d’euros per donar suport a e-SENS durant tres anys (el 50% del pressupost de 27.4 milions d’euros), a partir del seu Programa de suport a les polítiques de tecnologia de la informació i la comunicació (ICT-PSP).

e-SENS també estudiarà com garantir la sostenibilitat a llarg termini dels e-SENS i altres serveis públics digitals transfronterers, basant-se en els resultats d’un estudi publicat recentment). A partir del 2014, el suport de la UE podria provenir de la part de les infraestructures de serveis digitals del Connecting Europe Facility, que ha destinat fins a mil milions d’euros en set anys per donar suport a plataformes que proporcionen serveis públics digitals perfectes a Europa.

enllaços d'interès

Webzine Construeix, connecta, creix

Serveis públics digitals al lloc web de l’Agenda digital

e-SENS

Digues la teva

Agenda Digital

Neelie Kroes,

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències