Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La Comissió adopta mesures comercials contra Illes Fèroe per protegir arengada atlàntic-escandinau Stock

COMPARTIR:

publicat

on

Verat 2La Comissió Europea ha adoptat avui (20 August) un paquet de mesures per fer front a la continuació de la pesca insostenible de l'arengada per les Illes Fèroe. Les mesures inclouen la prohibició de les importacions d’areng i de verat procedents de les poblacions atlantico-escandinaques que han estat capturades sota el control de les Illes Fèroe, així com de productes de la pesca que contenen o són d’aquests peixos. Les mesures també inclouen restriccions a l’ús dels ports de la UE per vaixells que pescen les poblacions de arenques i verats sota el control de les Illes Fèroe. Això vol dir que no se'ls permetrà que alguns vaixells de les illes del Carib s'acumulin als ports de la UE, excepte en casos d’emergència.

La comissària europea d'Afers Marítims i de Pesca, Maria Damanaki, va dir: "La imposició d'aquestes mesures sempre es fa com a últim recurs. Els feroesos podrien haver aturat la seva pesca insostenible, però van decidir no fer-ho. Ara està clar per a tothom que la UE està decidida a utilitzar totes les eines al seu abast per protegir la sostenibilitat a llarg termini de les existències".

Les mesures entraran en vigor uns quants dies després de la publicació al Diari Oficial.

L’estratge d’arena atlantista-escandiana va ser fins al 2013 gestionat conjuntament per Noruega, Rússia, Islàndia, les Illes Fèroe i la UE a través d'un pla de gestió a llarg termini acordat i accions preestablertes de la captura total permesa (TAC). No obstant això, a 2013, les Illes Fèroe van decidir unilateralment trencar aquest acord i van establir una quota autònoma que va triplicar la seva quota prèviament acordada.

Malgrat els millors esforços de la Comissió per trobar una solució negociada i les reiterades advertències que es podrien adoptar mesures, els feroesos es van negar a posar fi a la seva pesca insostenible de l'estoc. Havent esgotat tots els altres mitjans, la Comissió va decidir fer ús dels poders atorgats per l'instrument de comerç per tal d'encoratjar les Illes Fèroe a contribuir a la conservació de l'estoc. Aquestes mesures van rebre el suport clar dels estats membres al Comitè de Pesca i Aqüicultura el 31 de juliol de 2013.

Tot i que existeix un conflicte similar amb Islàndia sobre la gestió de l’acord de verat d’Atlàntic del Nord-est, la Comissió encara no ha adoptat mesures en aquest sentit. Tanmateix, la Comissió ara comença els passos inicials cap a l’aplicació de l’Instrument de Comerç en aquest cas.

Per a més informació, feu clic aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències