Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Les restriccions europees a Internet demostren als EUA com no regular

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

111124_fcc_westcott_328Per Martin H. Thelle i Bruno Basalisco

El futur dels Estats Units com a líder econòmic mundial pot dependre de com el proper president de la Comissió Federal de Comunicacions aborda la política de banda ampla.

Amb la confirmació de Tom Wheeler encara està pendent, el Congrés hauria de considerar l’experiència de la banda ampla europea com un conte de precaució i hauria de garantir que Wheeler no planeja seguir l’enfocament normatiu d’alta regulació de la banda ampla d’Europa.

Des de finals de la 1990, els Estats Units i la Unió Europea han pres dos camins molt diferents sobre la política de banda ampla. Mentre que els Estats Units s'han centrat en la competència basada en infraestructures, la UE ha forçat la competència basada en els serveis a través de la regulació governamental, amb l'objectiu principal de reduir els preus.

anunci

Quan es va concebre la regulació de la Unió Europea en 1990, cada estat tenia anteriorment un monopoli de telecomunicacions de titularitat pública. Una regulació de tota la Unió Europea va tenir com a objectiu garantir una igualtat de condicions a les fronteres europees per evitar que els estats membres protegeixin la competència exterior de les telecomunicacions nacionals. Aquesta va ser la raó principal per a la regulació intervencionista de la UE en aquell moment, però clarament això no era rellevant per al context nord-americà en aquell moment i no ho és avui.

Al contrari del que alguns han afirmat, la regulació europea de la banda ampla no és una panacea. A més, la regulació de la separació europea, que permet als múltiples operadors competidors oferir serveis de banda ampla simplement comprant accés a la xarxa a un preu regulat, ha provocat un malestar de la inversió en telecomunicacions a tot el continent europeu. Mentre que la competència de serveis pot aconseguir preus baixos, els serveis prestats per la multitud de proveïdors són tan bons com la única infraestructura compartida, limitant el rendiment.

Igual que amb qualsevol servei de comunicacions, es necessita una inversió en infraestructures per proporcionar als consumidors els serveis de qualitat que demanen. Una dècada després de la desagregació a Europa, la inversió per càpita en infraestructures de telecomunicacions és ara més gran que els Estats Units per sobre del 50%.

anunci

El problema de la regulació europea de la separació és que va enfrontar els beneficis a curt termini dels consumidors, com els baixos preus, contra els beneficis a llarg termini de la inversió de capital i la innovació. Malauradament, els reguladors sovint van sacrificar l’interès a llarg termini obligant al propietari d’una infraestructura a compartir els seus cables físics amb els operadors competidors a un preu barat. Així, la companyia regulada mai no va tenir un fort incentiu per invertir en noves tecnologies d’infraestructures, un moviment que beneficiaria considerablement els operadors competidors que utilitzen la seva infraestructura.

Després de tot, per què un proveïdor d'infraestructures volia subvencionar operacions per a tots els seus competidors? I per què volien aquests competidors invertir per desplegar els seus propis cables en lloc d'utilitzar els regulats? Per tant, la regulació va reduir els incentius de tots els actors per invertir en noves tecnologies d'infraestructura.

Per contra, les polítiques nord-americanes van donar a les empreses que van construir i van mantenir el control de cables sobre la Internet de banda ampla lliurada a través de les seves xarxes. Això va donar un incentiu a les empreses per invertir en noves tecnologies i infraestructures, cosa que va suposar una competència basada en infraestructures entre els proveïdors de banda ampla. En conseqüència, a 2011 i 2012, es van instal·lar més quilòmetres de fibra als Estats Units que a Europa.

Aquestes inversions en infraestructures d'Internet tenen una importància crítica per a l'economia en general. Animant els proveïdors de banda ampla a invertir més de $ 1.2 trilions des de 1996, els EUA han augmentat la seva productivitat laboral, un indicador econòmic clau que mesura l'eficiència en la producció de béns i serveis. Si els EUA seguissin el ritme d’inversió més lent de la UE en tecnologia de la informació des de la darrera 1990, la productivitat laboral dels EUA hauria estat 25-30% per cent inferior a la que es troba actualment.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències