Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Les restriccions d'Internet d'Europa demostren als EUA com no regular

COMPARTIR:

publicat

on

111124_fcc_westcott_328Per Martin H. Thelle i Bruno Basalisco

El futur dels Estats Units com a líder econòmic mundial pot dependre de com el proper president de la Comissió Federal de Comunicacions aborda la política de banda ampla.

Amb la confirmació de Tom Wheeler encara està pendent, el Congrés hauria de considerar l’experiència de la banda ampla europea com un conte de precaució i hauria de garantir que Wheeler no planeja seguir l’enfocament normatiu d’alta regulació de la banda ampla d’Europa.

Des de finals de la 1990, els Estats Units i la Unió Europea han pres dos camins molt diferents sobre la política de banda ampla. Mentre que els Estats Units s'han centrat en la competència basada en infraestructures, la UE ha forçat la competència basada en els serveis a través de la regulació governamental, amb l'objectiu principal de reduir els preus.

Quan es va concebre la regulació de la Unió Europea en 1990, cada estat tenia anteriorment un monopoli de telecomunicacions de titularitat pública. Una regulació de tota la Unió Europea va tenir com a objectiu garantir una igualtat de condicions a les fronteres europees per evitar que els estats membres protegeixin la competència exterior de les telecomunicacions nacionals. Aquesta va ser la raó principal per a la regulació intervencionista de la UE en aquell moment, però clarament això no era rellevant per al context nord-americà en aquell moment i no ho és avui.

Al contrari del que alguns han afirmat, la regulació europea de la banda ampla no és una panacea. A més, la regulació de la separació europea, que permet als múltiples operadors competidors oferir serveis de banda ampla simplement comprant accés a la xarxa a un preu regulat, ha provocat un malestar de la inversió en telecomunicacions a tot el continent europeu. Mentre que la competència de serveis pot aconseguir preus baixos, els serveis prestats per la multitud de proveïdors són tan bons com la única infraestructura compartida, limitant el rendiment.

Igual que amb qualsevol servei de comunicacions, es necessita una inversió en infraestructures per proporcionar als consumidors els serveis de qualitat que demanen. Una dècada després de la desagregació a Europa, la inversió per càpita en infraestructures de telecomunicacions és ara més gran que els Estats Units per sobre del 50%.

El problema de la regulació europea de la separació és que va enfrontar els beneficis a curt termini dels consumidors, com els baixos preus, contra els beneficis a llarg termini de la inversió de capital i la innovació. Malauradament, els reguladors sovint van sacrificar l’interès a llarg termini obligant al propietari d’una infraestructura a compartir els seus cables físics amb els operadors competidors a un preu barat. Així, la companyia regulada mai no va tenir un fort incentiu per invertir en noves tecnologies d’infraestructures, un moviment que beneficiaria considerablement els operadors competidors que utilitzen la seva infraestructura.

anunci

Després de tot, per què un proveïdor d'infraestructures volia subvencionar operacions per a tots els seus competidors? I per què volien aquests competidors invertir per desplegar els seus propis cables en lloc d'utilitzar els regulats? Per tant, la regulació va reduir els incentius de tots els actors per invertir en noves tecnologies d'infraestructura.

Per contra, les polítiques nord-americanes van donar a les empreses que van construir i van mantenir el control de cables sobre la Internet de banda ampla lliurada a través de les seves xarxes. Això va donar un incentiu a les empreses per invertir en noves tecnologies i infraestructures, cosa que va suposar una competència basada en infraestructures entre els proveïdors de banda ampla. En conseqüència, a 2011 i 2012, es van instal·lar més quilòmetres de fibra als Estats Units que a Europa.

Aquestes inversions en infraestructures d'Internet tenen una importància crítica per a l'economia en general. Animant els proveïdors de banda ampla a invertir més de $ 1.2 trilions des de 1996, els EUA han augmentat la seva productivitat laboral, un indicador econòmic clau que mesura l'eficiència en la producció de béns i serveis. Si els EUA seguissin el ritme d’inversió més lent de la UE en tecnologia de la informació des de la darrera 1990, la productivitat laboral dels EUA hauria estat 25-30% per cent inferior a la que es troba actualment.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències