Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Comissió proposa possibilitats de pesca al Mar Bàltic per 2014

COMPARTIR:

publicat

on

b2fa64af-1d7f-49c7-96f5-b290d7f58b5fLa Comissió Europea ha presentat la seva proposta sobre 2014 sobre oportunitats de pesca al Mar Bàltic. Aquesta és la proposta anual per a la quantitat de peixos que els pescadors de la UE poden capturar dels principals recursos pesquers comercials del Mar Bàltic el proper any. Les propostes es basen en consells científics i tenen com a objectiu que la pesca al mar Bàltic sigui sostenible mediambientalment i econòmicament a curt i llarg termini. Això s'ajusta als principis clau de la reforma recent acordada de la política pesquera comuna.

Els últims consells científics indiquen que ara es gestionen més existències a nivells sostenibles (l’anomenat nivell de rendiment màxim sostenible (RMS)) al mar Bàltic. Per al 2014, el nombre d’estocs coneguts que es poden pescar a nivell de RMS va augmentar de tres a cinc en comparació amb el 2013. Les retallades de captures totals admissibles (TAC) adoptades en anys anteriors han demostrat ser una mesura eficient per donar suport a la sostenibilitat al Bàltic pesquera.

La Comissió proposa augmentar els TAC d’aquest any per al bacallà oriental i les poblacions de arenques al Bàltic central i al Golf de Botnia. Les disminucions de les existències restants reflecteixen les fluctuacions naturals de la gamma dels RMS o estan relacionades amb la millora de la percepció de l’estat com a resultat de la recent revisió de dades. La Comissió també proposa reduir el nombre de dies en mar per als vaixells que pescen bacallà, de conformitat amb el pla de gestió del bacallà del Bàltic.

Les mesures proposades tindrien com a resultat un augment global de 10% fins a tons 644 000 en les possibilitats de pesca dels vaixells de la Unió al Mar Bàltic per a totes les espècies, excepte les poblacions de salmó. Això augmentaria el valor de les possibilitats de pesca de 2014 per 12 milions d’euros, fins a un valor total aproximat de 412 milions d’euros.

La proposta present serà discutida pels ministres dels estats membres al Consell de Pesca d’Octubre i s’aplicarà a partir de l’1 de gener de 2014.

Bacallà

La Comissió proposa disminuir per 15% (a 17 037 tones) el TAC per al bacallà del Bàltic occidental i augmentar per 7% (a 65 934 tones) el TAC per al bacallà del Bàltic oriental. Aquests canvis es deuen a la revisió de les dades científiques disponibles aquest any.

anunci

Arengada

Pel que fa als estocs d’arena occidental, després d’incrementar el TAC durant dos anys seguits, els científics aconsellen a la Comissió que disminueixi el TAC per al pròxim any per mantenir-se dins dels límits que produeixen el RMS. Per a 2014, aquesta disminució és de 23% (a 19 754 tones). En canvi, per a l'arena central, després de la reducció adoptada a 2011 i 2012, el TAC es pot augmentar per segon any consecutiu. Per a 2014, l’augment proposat és 59% que suposa un total de 143 500t. De la mateixa manera, el TAC proposat per a l'areng en el Golf de Bothnia ascendeix a 142 662 tones (augment de 35%). No s’ha proposat cap canvi al TAC per a l'arengada al golf de Riga.

Salmon

Després de la disminució del TAC adoptada en els últims anys per al salmó a la conca principal del mar Bàltic, la Comissió pot proposar mantenir a 2014 el mateix nivell del TAC que enguany. El TAC proposat s'ajusta als consells científics rebuts i es va calcular segons la taxa de mortalitat objectiu proposada al pla de gestió del salmó bàltic presentat al Consell i al Parlament Europeu. Per contra, segons els científics hi ha una necessitat de reduir el TAC per al salmó al golf de Finlàndia. Segons consideracions de precaució, els desembarcaments comercials del mar es reduiran en 53%, fins al nivell de les peces de salmó 7 256.

Sprat

La Comissió proposa de reduir el TAC per a l'esprada de 11% a 222 102 tones.

Plaice

Els científics han desenvolupat una metodologia per estimar la mida de l’estoc de sòlids per a les quals les dades disponibles són limitades. A partir d’aquesta metodologia, que s’ha aplicat durant dos anys, el TAC proposat per a la solla de pluja planteja una reducció proposada de 12%, fins a un total de 3 002 tones.

Fons

La proposta de la Comissió segueix l'assessorament científic del Comitè Científic, Tècnic i Econòmic de la Pesca (CSTEP) i del Consell Internacional per a l'Exploració del Mar (CIEM). El Consell Consultiu Regional del Mar Bàltic (BSRAC) ha estat consultat sobre aquesta proposta a través del document de consulta de la Comissió des de maig de 2013.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències