Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Accés obert a publicacions de recerca que arriben al punt d'inflexió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Horizon-2020-logoEl canvi global cap a la posada a disposició gratuïta dels resultats de la investigació per als lectors (l'anomenat "accés obert") s'ha confirmat avui en un estudi finançat per la Comissió Europea. Aquesta nova investigació suggereix que l'accés obert arriba al punt d'inflexió, ja que al voltant del 50% dels treballs científics publicats el 2011 ja estan disponibles de forma gratuïta. És aproximadament el doble del nivell estimat en estudis anteriors, explicat per una metodologia refinada i una definició més àmplia d’accés obert. L'estudi també calcula que més del 40% dels articles científics revisats per parells publicats a tot el món entre 2004 i 2011 ja estan disponibles en línia en forma d'accés obert. L'estudi analitza la UE i alguns països veïns, així com el Brasil, el Canadà, el Japó i els Estats Units d'Amèrica.

En fer els resultats de la recerca més accessibles, l’accés obert pot contribuir a una ciència millor i més eficient i a la innovació en els sectors públic i privat. Máire Geoghegan-Quinn, comissària europea d’Investigació, Innovació i Ciència, va dir: “Aquests resultats subratllen que l’accés obert és aquí per quedar-se. Posar els resultats de la investigació en l’esfera pública fa que la ciència sigui millor i enforteixi la nostra economia basada en el coneixement ".

L'estudi es va centrar en la disponibilitat de publicacions acadèmiques en 22 camps del coneixement en l'Espai Europeu d'Investigació, Brasil, Canadà, el Japó i els Estats Units. En diversos països i disciplines més de 50% dels documents ja estan disponibles de forma gratuïta. Lliure disponibilitat de la majoria dels articles s'ha aconseguit en els camps de la ciència i la tecnologia en general, la recerca biomèdica, la biologia i les matemàtiques i estadístiques. Els camps on la disponibilitat d'accés obert és més limitada són les ciències socials i les humanitats i les ciències aplicades, l'enginyeria i la tecnologia.

anunci

Un recent de la Comissió Europea comunicació identificar l'accés obert com a mitjà bàsic per millorar la circulació del coneixement i, per tant, la innovació a Europa. Per tant, l'accés obert serà obligatori per a totes les publicacions científiques produïdes amb finançament d'Horitzó 2020, el programa de finançament de la UE per a la investigació i la innovació per al període 2014-2020. La comunicació recomanava que els estats membres adoptessin un enfocament similar al de la Comissió en els seus programes nacionals.

El comissari Geoghegan-Quinn va subratllar que la Comissió Europea promou l'accés obert a Europa, inclosos els resultats del seu propi finançament per a la investigació: "El contribuent europeu no hauria de pagar dues vegades per la investigació finançada amb fons públics. Per això hem fet accés obert a publica la configuració predeterminada d’Horitzó 2020, el proper programa de finançament de la investigació i la innovació de la UE ".

Fons

anunci

L'estudi va ser realitzat per Science-Metrix, una consultoria d'avaluació de la recerca. L'estudi va incloure als estats membres de la UE 28, així com Suïssa, Liechtenstein, Islàndia, Noruega, Turquia, l'Antiga República Iugoslava de Macedònia, Israel, Brasil, Canadà, el Japó i els Estats Units d'Amèrica. Altres dos informes pel mateix grup també s'han publicat avui, l'examen de polítiques d'accés obert i la qüestió de l'accés obert a les dades.

Pel que fa a polítiques d'accés obert, l'informe va trobar que la majoria dels principals proveïdors de fons de la ciència 48 considera les dues formes clau d'accés obert acceptables: publicacions d'accés obert en revistes (que es refereix com "or" i "híbrid" accés obert) i l'autoarxiu (en el com l'accés obert "verd"). Més de 75% acceptat períodes d'embargament - que és la diferència entre una publicació i que es converteixi en lliure disposició - d'entre sis a 12 mesos.

El tercer estudi va trobar, però, que actualment encara hi ha menys polítiques per a l'accés obert a dades científiques que per a l'accés obert a publicacions. L’accés obert a les dades de la investigació evoluciona ràpidament en un entorn on ciutadans, institucions, governs, organitzacions sense ànim de lucre i empreses privades cooperen vagament per desenvolupar infraestructures, estàndards, prototips i models de negoci. Dins Horizon 2020, el programa de finançament de la UE per a la investigació i la innovació per al període 2014-2020, la Comissió també iniciarà un pilot sobre accés obert a les dades recopilades durant la investigació finançada amb fons públics, tenint en compte les preocupacions legítimes relacionades amb els interessos comercials, la privadesa i la seguretat del concessionari.

La Comissió farà que l'accés obert a les publicacions científiques un principi general d'Horitzó 2020. A partir d'2014, tots els articles produïts amb fons de l'Horitzó 2020 hauran de ser accessibles:

  • els articles seran immediatament accessibles en línia per l'editor (accés obert "daurat" i "híbrid"): els costos de publicació inicial poden ser reemborsats per la Comissió Europea; o bé
  • investigadors faran els seus articles disponibles a través d'un repositori d'accés obert cap alt sis mesos (mesos 12 per articles en els camps de les ciències socials i humanitats) després de la publicació d'accés obert ( "verd").

enllaços

Els enllaços als tres estudis, 1, 2, 3.

pàgina web horitzó 2020.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències