Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Ajuts estatals: la Comissió aprova modificacions del pla de reestructuració del banc alemany NORD / LB

COMPARTIR:

publicat

on

NordLBLa Comissió Europea ha conclòs que els compromisos addicionals previstos per Alemanya en el context de la reestructuració de NORD / LB garanteixen que l'ajut estatal concedit al banc sigui compatible amb el mercat interior. Això continua sent el cas després de les modificacions dels termes dels anomenats híbrids de Fürstenberg, un conjunt de quatre trams d’instruments de nivell 1 en poder d’inversors diversos.

El juliol de 2012, la Comissió va aprovar un pla de reestructuració de NORD / LB que inclou una prohibició de dividends per als anys 2012 i 2013 i una prohibició de cupons, que estipulava que el banc no pagaria cupons per híbrids, tret que estigui obligat legalment a fer-ho i és capaç de pagar-los del benefici d’un any determinat (vegeu IP / 12 / 838).

Poc abans de la decisió de la Comissió del 2012, NORD / LB havia modificat els termes dels híbrids de Fürstenberg; un acte que no es va posar en coneixement de la Comissió quan es va prendre la decisió del 2012.

Com a resultat de la modificació, el pagament del cupó es va independitzar del pagament del dividend i el banc ha de pagar el cupó sempre que generi beneficis prou elevats. Es preveu que aquest sigui el cas durant tot el període de reestructuració. Si els termes del cupó s'haguessin deixat inalterats, els inversors híbrids haurien estat privats dels pagaments dels cupons durant els anys 2012-2013, mentre la prohibició del dividend estigués en vigor.

El canvi dels termes dels híbrids de Fürstenberg està en contradicció amb el principi del repartiment de la càrrega perquè el banc, per iniciativa pròpia, va cedir la possibilitat de retenir una part dels seus beneficis futurs, que d’altra manera haurien pogut contribuir a cobrir part dels seus beneficis. despeses de reestructuració. Així, el banc va reduir la quantitat total de fons propis.

Per tal de posar remei a l'efecte dels canvis dels contractes híbrids i evitar la revocació de l'aprovació de la Comissió del pla de reestructuració, Alemanya va notificar els compromisos modificats. Aquests proporcionen, entre altres coses, desinversions addicionals i una prolongació de la prohibició d’adquisició d’un any i mig fins a finals del 2016. A més, Alemanya es va comprometre a reduir el balanç en un import addicional si la garantia d’actiu s’activa mitjançant banc.

La Comissió va considerar que els compromisos esmenats eren suficients per naturalesa i extensió per compensar el pagament del cupó i, per tant, garantir la compatibilitat continuada de les ajudes estatals rebudes per Nord / LB. Això es deu al fet que els compromisos contenen mesures destinades a reforçar la base de capital del banc. La Comissió considera, en particular, que la combinació de mesures de protecció addicionals i mesures estructurals addicionals actuarà com a desincentiu per a altres institucions financeres que pensin seguir el mateix enfocament.

anunci

Fons

Norddeutsche Landesbank Girozentrale (NORD / LB) és un Landesbank alemany que serveix com a institució central de les caixes d'estalvis dels Länder alemanys de Niedersachsen, Sachsen-Anhalt i Mecklenburg-Vorpommern.

En el context d’una prova d’estrès i d’un exercici de capital posterior realitzat per l’Autoritat Bancària Europea (EBA) el 2011 i 2012 respectivament, NORD / LB va rebre mesures de recapitalització per un import de 2.6 milions d’euros per tal de reforçar el seu capital bàsic de nivell 1 (CT1) ) d'acord amb la definició de l'EBA (vegeu EBA / REC / 2011/1).

La versió no confidencial d'aquesta decisió estarà disponible sota el nombre de cas SA.34381 al Registre d'ajudes estatals al DG competition lloc web un cop les qüestions de confidencialitat s'han resolt. Les noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial es troba en el State Aid Weekly e-News.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències