Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Fer que la gent de les seves cadires: Nova iniciativa per promoure l'activitat física a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

saltadorLa Comissió Europea va adoptar avui una iniciativa sobre l'activitat física que millora la salut, que és la primera proposta per a una Recomanació del Consell sobre l'esport. L'esport i l'activitat física ajuden a la gent a mantenir-se físicament i mentalment en la lluita contra l'excés de pes i l'obesitat i prevenir les afectades condicions de salut.

Androulla Vassiliou, la comissària europea responsable de l'esport, va dir: "Es pot fer molt més mitjançant les nostres polítiques per animar les persones a sortir de les seves cadires. Aquesta iniciativa és una fita important en els esforços de la Comissió per promoure l'activitat física que millori la salut a la UE Proposem que els estats membres prenguin mesures en tots aquells sectors polítics que puguin permetre que els ciutadans siguin físicament actius o siguin actius físicament. Un element clau de la nostra proposta és ajudar els estats membres a rastrejar els desenvolupaments i identificar les tendències dels seus esforços nacionals per promoure esport i activitat física. En actuar juntament amb els estats membres reduirem els costos significatius derivats de la manca d’activitat física a Europa ".

En els últims anys, la UE ha estat promovent l'activitat física a través de les seves polítiques i instruments financers i, per tant, recolza els esforços en curs en els estats membres. Malgrat aquests esforços, els índexs d'inactivitat física a la UE continuen sent alarmants, amb dos terços dels europeus que mai o pocs exerceixen o practiquen esport.

anunci

Propers passos

El Consell començarà a debatre la recomanació proposada a partir de setembre i possiblement l'adopti a 2013. Es proposa donar suport a la UE per a la implementació de les mesures Erasmus +, Per començar a 2014.

Fons

anunci

La iniciativa segueix una convocatòria del Consell a 2012 invitant a la Comissió a presentar una proposta de Recomanació del Consell que promogui un enfocament intersectorial per a l'activitat física que millori la salut basada en les Directrius de l'Activitat Física de la 2008 EU.

Els molts beneficis de l’activitat física i l’exercici al llarg de la vida de les persones estan ben documentats, així com els problemes causats per la manca d’activitat física, inclosa la mortalitat prematura, l’augment dels nivells de sobrepès i obesitat, càncers de mama i còlon, diabetis i cardiopatia isquèmica. Les evidències disponibles mostren que els problemes de salut impliquen costos econòmics significatius, sobretot a la vista de les societats europees que envellixen ràpidament.

La Comunicació de la Comissió sobre l'esport del 2011 afirma que l'activitat física és un dels condicionants de salut més importants de la societat moderna. Convida la Comissió i els estats membres a aplicar les directrius de la UE sobre activitat física i continuar avançant cap a l’establiment de directrius nacionals. Aquestes directrius reiteren les recomanacions de l'OMS sobre el nivell mínim d'activitat física, emfatitzen la importància d'un enfocament intersectorial i proporcionen 41 directrius concretes per a l'acció. El Consell, a les seves conclusions sobre l'activitat física que millora la salut, de novembre de 2012, demana a la Comissió que presenti una proposta de recomanació del Consell, que inclogui un marc de control lleuger. Les parts interessades i els experts consultats en la fase preparatòria han recolzat fermament aquesta iniciativa.

La promoció de l'activitat física que millora la salut depèn dels estats membres. Moltes autoritats públiques han intensificat els seus esforços en aquest camp. De la mateixa manera, la UE ha abordat aquest tema a través de polítiques i ajudes financeres en l'esfera de l'esport i la salut i mitjançant l'ús de les estructures europees rellevants per a la coordinació de polítiques, especialment el Grup d'Experts en Esport, Salut i Participació, Pla per a l'esport i el Grup d'Alt Nivell sobre Nutrició i Activitat Física, creat en el marc de l'Estratègia per a Europa sobre problemes de salut relacionats amb la nutrició, el sobrepès i l'obesitat (2007-2013).

La nova iniciativa es basa en aquests esforços en curs. Convideu als Estats Membres a que desenvolupin una estratègia nacional i un pla d'acció corresponent per promoure l'activitat física que millori la salut entre els sectors, reflectint les Directrius de l'Activitat Física de la UE i el seguiment dels nivells d'activitat física i la implementació de polítiques. La Comissió està convidada a ajudar els Estats Membres en els seus esforços per promoure eficaçment l'activitat física que millora la salut proporcionant suport per establir el marc de vigilància i informar periòdicament sobre els progressos realitzats en la implementació de la Recomanació.

Més informació

Comissió Europea: Educació i formació esport

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències