Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

UE i EBU llest per cooperar en l'enfortiment dels mitjans públics a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea i la Unió Europea de Radiodifusió (UER) van acordar estendre la seva cooperació per reforçar els mitjans de comunicació públics als països del barri europeu.

El comissari per a l’ampliació i la política europea de veïnatge, Štefan Füle, s’ha reunit avui a Brussel·les amb el president de la UER, Jean-Paul Philippot, i la directora general, Ingrid Deltenre, a Brussel·les per revisar la cooperació en virtut d’un memoràndum d’entesa signat el juliol de l’any passat centrat en els països que desitgin unir-se a la UE.

El comissari Füle va dir que la UER havia demostrat ser un important aliat per promoure la llibertat d'expressió i el paper dels mitjans de comunicació públics independents a les democràcies europees modernes. Va agrair a la presidenta i directora general de l'UER la seva exitosa tasca als països candidats a l'adhesió i l'excel·lent cooperació de la UER en els informes de progrés per als països candidats i la conferència Speak Up 2 celebrada el juny a 2013.

anunci

"Ara volem ampliar la nostra cooperació estenent el suport al pla d’acció als països candidats a l’adhesió i mitjançant un memoràndum d’enteniment per reforçar els mitjans de comunicació públics als països del barri de la UE", va dir el comissari.

El president Phillippot va expressar el seu plaer que la Comissió Europea reconegués la tasca de la UER en el suport a la reforma, la formació i la creació de capacitats per a la difusió de serveis públics a Europa i als voltants. “Els mitjans de servei públic independents i sostenibles promouen la llibertat d’expressió i els valors que són essencials per a les democràcies ben informades. Esperem ampliar la nostra feina en col·laboració amb la Comissió no només als països adherents, sinó també a altres països veïns de la UE ", va dir.

La qüestió de la llibertat d’expressió als mitjans de comunicació i el paper de les televisions públiques és un àmbit polític clau per a la Comissió Europea en els països de l’ampliació, així com en el barri europeu més ampli.

anunci

La Unió Europea i la Unió Europea de Radiodifusió (EBU) comparteixen els mateixos principis i els mateixos objectius polítics dels mitjans de comunicació lliures i independents i de les cadenes de serveis públics dels països socis. La premsa lliure i els mitjans de comunicació constitueixen un dels pilars d’una democràcia profunda i sostenible. Els mitjans de comunicació públics independents i sostenibles juguen un paper important en la transformació i el desenvolupament d'una societat democràtica.

La Comissió Europea presta una atenció especial als esforços de reforma de les empreses de radiodifusió de propietat pública als països del barri. Els mitjans de servei públic són indispensables com a plataformes dedicades per mostrar la diversitat social i cultural existent a la societat i per promoure la inclusió i la tolerància. La UER té l'experiència i l'experiència necessàries per a la difícil tasca d'ajudar els organismes de radiodifusió públics amb la reforma.

A la regió d’ampliació, el Programa d’Associació de l’UER ha estat implementant un pla d’acció cofinançat per la Comissió Europea per reforçar els membres de l’UER als països dels Balcans occidentals que es preparen per entrar a la UE. Les activitats fins ara han inclòs conferències regionals (sobre els mitjans de comunicació públics i el ciutadà i sobre les minories gitanes); tallers de notícies sobre serveis públics; i consultories sobre estratègies per a l’era digital. Al mateix temps, el Programa de col·laboració ha organitzat l'assistència finançada per l'EBU per als seus membres a Armenia, Geòrgia, Moldàvia i Ucraïna a l'est i als països del sud de la Mediterrània, incloent Algèria, Líbia i Tunísia.

La UE també és activa en el sector dels mitjans de comunicació del sud de la Mediterrània, especialment a nivell bilateral. L'any passat, la Comissió Europea va llançar la segona part d'un programa euromediterrani d'èxit per al desenvolupament dels mitjans de comunicació. Es posarà en marxa un nou programa per donar suport a la reforma del sector audiovisual i, en particular, a les emissores públiques dels països on els mitjans de comunicació controlats per l’Estat han estat una característica comuna.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències