Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Atur: el comissari Andor fa una crida als estats membres a intensificar "l'esforç laboral"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Laszlo Andor-Després de la publicació de les últimes dades d'Eurostat sobre l'atur a la UE al juliol 2013, László Andor, comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió va fer els següents comentaris:

"El creixement del PIB es va tornar positiu en el segon trimestre i les últimes dades d'atur confirmen que la desocupació ha deixat d'augmentar a molts països, fins i tot a Espanya, Portugal i Irlanda.

"Després de sis trimestres de recessió i deu quarts d'augment de l'atur, aquesta reducció de l'atur és una bona notícia.

anunci

"És encoratjador que molts països hagin aconseguit reduir lleugerament l'atur desestacionalitzat sense un retard de temps després que el creixement econòmic hagi augmentat o fins i tot mentre estigués en recessió. El lleuger descens de l'atur en aquests països mostra la importància de mesures actives de política d'ocupació com la contractació subvencions, impostos reduïts sobre la mà d’obra poc remunerada, recalificació i serveis d’inserció laboral de bona qualitat.

"Però és clar que és inacceptable que més de 26.6 milions de persones que busquen feina continuen sense feina a la UE (19.2 milions a la zona euro), dels quals més de 5.5 milions tenen menys de 25 anys (3.5 milions a la zona euro). Les recents millores són mínima, i la situació encara és molt fràgil. No és moment de celebració ni de complaença. Al contrari, ara que podem veure que seguim el camí correcte per a la política d'ocupació, hem d'intensificar el nostre "esforç laboral".

"La recuperació incipient també reflecteix diversos canvis polítics més recents, que s'han de consolidar i continuar superant la crisi econòmica i financera: avenços en la reforma de la zona euro, inclosa la unió bancària; accions innovadores del BCE i moderació de la consolidació fiscal".

anunci

"La UE ha demostrat que és capaç d'accions col·lectives, però hem de fer molt més.

"Calen altres passos decisius en relació amb la crisi de l'euro, especialment per implementar ràpidament la unió bancària, enfortir la dimensió social de la unió econòmica i monetària i avançar més cap a la unió política i fiscal.

"La integritat de la zona de l'euro s'ha preservat mitjançant grans sacrificis i la renovada confiança empresarial es basa en les expectatives de nous progressos en la solució de la crisi actual.

"L'emergència social als països" perifèrics "encara pot ser explosiva, tret que els països intensifiquin la solidaritat, com van fer amb la Iniciativa per a l'Ocupació Juvenil, per donar a la gent esperances renovades en un futur econòmic decent.

"Si mantenim aquest nou rumb, el creixement pot augmentar encara més, cosa que crearà espai per a les reformes estructurals necessàries en molts estats membres, com superar la divisió del mercat laboral entre grups amb contractes molt diferents. Hem d'intensificar la inversió en competències donar a tothom l’oportunitat de guanyar-se la vida digna gràcies al seu treball.

"De manera crucial, amb l'ajut dels fons de la UE, els governs han de seguir endavant per posar en marxa sistemes de garantia juvenil, sobretot amb l'ajut del Fons social europeu, complementat per la Iniciativa d'ocupació juvenil, per garantir que tothom menor de 25 anys rep una bona oferta de treball, formació o educació en un termini de quatre mesos després de deixar l’escola o de perdre la feina. Hem d’arribar als més difícils d’ajudar. Això és important no només per a la cohesió social, la confiança empresarial i l’estabilitat política a curt termini, però també pel potencial de creixement a llarg termini de l’economia de la UE.

"Només podrem parlar d'una recuperació sòlida quan l'economia de la UE crei entre 200 i 300 mil nous llocs de treball cada mes, any rere any. I, clarament, una recuperació real rica en ocupacions no s'ha de basar ni en contractes de durada zero Només si les persones treballadores guanyen la vida digna i poden comprar el que venen altres, les dinàmiques realment positives tornaran al mercat laboral europeu ".

Els detalls de les xifres d'atur juliol 2013 publicats per Eurostat.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències