Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

UE i Sèrbia: Enhanced regles de cooperació que entrin en vigor

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

imatgesSèrbia fa un pas més en el seu camí cap a la pertinença a la UE. A setembre de 1 entra en vigor l’acord d’estabilització i associació (SAA) entre la Unió Europea i Sèrbia, que aporta beneficis concrets a les relacions comercials i avança el procés d’adhesió en general. Sèrbia ja ha construït un historial positiu d’execució d’obligacions de l’ASA a través d’una aplicació fluïda de l’acord provisional sobre comerç i assumptes relacionats amb el comerç, un paràmetre important considerat a l’hora de prendre la decisió d’obrir negociacions d’adhesió al juny.

"Avui és una fita en el camí de Sèrbia cap a la UE, així com un bon acord per als ciutadans d'ambdues parts. Sèrbia té ara un marc integral per apropar-se a la UE i preparar-se per a la seva futura participació al mercat únic, amb tots els avantatges que ofereix a les empreses i als ciutadans ", va dir el comissari per a l'ampliació i la política de barris, Štefan Füle.

L'acord estableix les normes per a una associació global entre Sèrbia i la UE, que fomentarà notablement el lliure comerç entre ambdues parts. Això condueix a la creació d’una estructura institucional formal molt més completa, que cobreixi no només els aspectes relacionats amb el comerç i el comerç, sinó també el diàleg polític, la justícia i els afers interiors, la innovació, la investigació, les comunicacions electròniques, els mitjans de comunicació i la política social, el transport, el medi ambient i l’energia. , i desenvolupament regional.

anunci

El SAA també ajudarà a Sèrbia a implementar les normes de la UE en àrees clau com ara la competència i les normes d’ajuda estatal, la propietat intel·lectual, la contractació pública i la protecció del consumidor. Això permetrà a Sèrbia acabar alineant la seva legislació amb el conjunt de normes de la UE, creant així un nou impuls per a l’economia sèrbia, així com oportunitats addicionals per a les empreses de la UE.

Finalment, el SAA reforçarà encara més els beneficis positius ja clarament visibles de l’acord provisional. Les exportacions sèrbies a la UE van créixer per 32.5% a 2010 i 14.9% a 2011. A més, durant els primers mesos 11 de 2012, les exportacions de Sèrbia a la UE van créixer 4.8% i les seves importacions de la UE van créixer 9.2%. Per últim, però no per això menys important, Sèrbia ha experimentat un creixement del superàvit comercial dels productes agrícoles amb la Unió Europea des de 200 milions d’EUR a 2009 fins a gairebé X € X milions. Donat el difícil context econòmic, aquestes xifres no només són positives, sinó que mostren l’enorme impacte econòmic del camí d'accés a la UE.

Fons

anunci

Els Acords d'Estabilització i Associació són un instrument de com la UE dóna suport al progrés de Sèrbia cap a l'adhesió. L’acord fomenta la cooperació mútua i promou la cooperació regional.

Les negociacions sobre el SAA es van iniciar el novembre de 2005 i aquest acord es va signar a l'abril 2008. Abans d'entrar en vigor, va ser ratificat per Sèrbia i pels Estats membres de la UE. La decisió del Consell de concloure aquest acord va ser adoptada a 22 2013 de juliol, preparant el camí per a l'entrada en vigor d'aquest acord sobre 1 2013 de setembre.

Totes les disposicions relacionades amb el comerç i el comerç de l’ASA ja estaven incloses en un Acord provisional (IA) que va entrar en vigor el febrer de 2010. L’IA va iniciar efectivament la creació d’una zona de lliure comerç entre la UE i Sèrbia.

Des de 2004 han estat vigents SAA similars amb l’antiga República Iugoslava de Macedònia, 2005 amb Croàcia, 2009 amb Albània i 2010 amb Montenegro.

Què canviarà el SAA?

  • Amplia, a més, la liberalització del comerç entre la UE i la Sèrbia iniciada per l’acord provisional 2010, a través d’una liberalització gradual en altres àmbits, incloent-hi la circulació de treballadors, el dret d’establiment, l’oferta de serveis i el moviment de capital.
  • Segueix la implementació d’elements clau dels criteris polítics, l’estat de dret i l’administració de la justícia, fent especial èmfasi en determinades àrees, com ara visats, asil i immigració, lluita contra el terrorisme i crims organitzats i la reforma de les administracions públiques.
  • Controla la implementació de les obligacions de Sèrbia per garantir l’aproximació gradual de les seves lleis amb la legislació de la UE en àmbits clau (competència, DPI, contractació, protecció del consumidor, harmonització, condicions de treball ...).
  • Estén l’abast de les àrees on Sèrbia està subjecta a obligacions específiques per alinear la seva legislació i que estan directament relacionades amb la millora de l’entorn empresarial.
  • Finalment, especifica que les dues parts cooperaran i intercanviarà informació en diferents sectors, que cobreixen bàsicament tot l'espectre de l’acquis. Això millorarà el seguiment de l’execució i l’aplicació de la legislació adoptada.

Quins avantatges aportarà a Sèrbia?

Econòmicament, reforçarà els beneficis econòmics de l’acord provisional. Les noves disposicions sobre la lliure circulació de treballadors, el dret d’establiment, l’oferta de serveis i la circulació de capital proporcionaran un marc més clar i segur als inversors i contribuiran a millorar l’entorn empresarial. Això animarà notablement les empreses de la UE a invertir i crear llocs de treball a Sèrbia. Fomentant que Sèrbia harmonitzi els seus estàndards, es facilitarà la capacitat de les seves empreses per competir en el mercat de la UE.

La implementació d’aquest acord global facilitarà l’alineació gradual de la legislació de Sèrbia amb tot el conjunt de normes i normes de la UE, creant així un nou impuls per a l’economia sèrbia en la captació d’inversions. Proporcionarà a Sèrbia el marc general per apropar-se a la UE i preparar el país per a la seva futura participació al mercat únic de la UE. Com a tal, és un pas important en el camí de Sèrbia cap a l'adhesió a la UE.

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències