Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Agenda Digital: projecte finançat per la Unió Europea utilitza robots, no els éssers humans, per inspeccionar contenidors petroquímiques

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1-elkstromLa Comissió Europea, juntament amb un consorci de deu empreses europees liderades per Shell, llança avui el projecte PETROBOT, que desenvoluparà robots que poden substituir els humans en inspeccions de recipients a pressió i dipòsits d'emmagatzematge molt utilitzats en la indústria petroliera, gasosa i petroquímica.

Fins ara, per garantir la seguretat dels inspectors, les plantes de petroli, gas i petroquímica han d’aturar-se durant les operacions d’inspecció: s’ha de desacoblar els vaixells de les seccions vives de la planta (no és suficient tancar una vàlvula); després es netegen extensament els vaixells per eliminar tots els productes que puguin emetre gasos inflamables o tòxics; a continuació, s’aixequen bastides en vaixells més grans, de manera que els inspectors puguin accedir a totes les zones necessàries. Després de la inspecció (que sovint dura unes quantes hores), tot aquest treball es realitza a la inversa. Aquest llarg i costós procediment es podria reduir aviat gràcies a la tecnologia robòtica, reduint així l’exposició del personal a condicions potencialment perilloses, estalviant temps i recursos a la indústria, obrint nous mercats a la indústria europea de la robòtica i permetent la creació de nous llocs de treball en fabricació i manteniment de robòtica.

La vicepresidenta per a l'Agenda Digital de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va dir: "La posició de líder mundial d'Europa en robòtica industrial no és casual. El projecte Petrobot il·lustra la nostra voluntat de transferir els resultats més avançats de la investigació al mercat, obrint nous mercats per a les empreses de la UE i creant nous llocs de treball a Europa ".

anunci

PETROBOT implicarà socis dels Països Baixos, el Regne Unit, Suècia, Noruega, Suïssa i Alemanya durant un període de tres anys. La UE contribuirà amb 3 milions d’euros al projecte de 3.7 milions d’euros.

El projecte PETROBOT mobilitza tota la cadena de valor, incloent proveïdors de tecnologia de robot i inspecció, empreses de serveis d'inspecció i usuaris finals. Els robots d'inspecció seran provats a les instal·lacions dels membres del consorci de l'usuari final. Les activitats especials del projecte tenen com a objectiu preparar la futura comunitat d’usuaris per maximitzar l’adopció de la nova tecnologia. Aquestes noves activitats podrien crear nous tipus de llocs de treball i obrir nous mercats. Com a àrea tecnològica, pot convertir-se en un producte d’exportació fort per a la UE, exportant solucions de maquinari robòtic o serveis complets d’inspecció de robots. Els robots, així com les eines d'inspecció que porten, haurien de desenvolupar-se i produir-se en gran nombre; els serveis d'inspecció de robots haurien d'estar disponibles. Si el projecte té èxit, estimularà la innovació per abordar les situacions més difícils.

Fons

anunci

Es signarà el contracte PETROBOT Shell's Technology Center a Amsterdam, pels alts directius de la CE i Shell, en presència dels membres del consorci.

PETROBOT té la intenció de desenvolupar i validar noves tecnologies d'inspecció de robots per:

1. Inspecció interna dels recipients a pressió, quan el vaixell està fora de línia: un robot (en forma de braç de serp o rastrejador) entrarà al vaixell per un clavegueram o un broc després que el buc estigui fora de servei (fora -line); el robot escanejarà al llarg de la paret del vaixell si hi ha danys.

2. Inspecció dels tancs d'emmagatzematge, mentre el dipòsit està en ús: un robot entrarà al tanc mentre el producte (gasolina o productes intermedis) es mantingui al seu lloc; el robot explorarà el fons del tanc per detectar danys.

Per escanejar parets de vaixells o tancs de sòls, els robots utilitzaran eines d’inspecció especialitzades. Aquestes eines permeten als robots detectar qualsevol dany i han de proporcionar la mateixa capacitat d'inspecció que un inspector.

La inspecció regular de les parts crítiques de seguretat de les instal·lacions de processos és essencial per garantir la seva integritat.

La iniciativa PETROBOT neix d’un programa d’R + D realitzat per Shell Global Solutions International BV, que forma part de Royal Dutch Shell Plc, amb el suport de Quasset BV, una pime holandesa amb experiència en el desenvolupament de tecnologia d’avaluació de condicions.

El consorci de projectes de deu partits, liderat per Shell, també comprèn:

  1. GASSCO COM, NO
  2. Chevron North Sea Ltd., Regne Unit
  3. Koninklijke VOPAK NV, NL
  4. A.Hak Industrial Services BV, NL
  5. Dekra Industrial AB - DEKRA, SE
  6. Alstom Inspection Robotics (AIR), CH
  7. OCROBOTTICS, Regne Unit
  8. Innospection GmbH, DE
  9. Quasset BV, NL

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències