Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El BEI augmenta el suport a projectes d’eficiència energètica i energia verda a la República Txeca

COMPARTIR:

publicat

on

impressióEl Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha concedit dos préstecs intermediaris combinats amb subvencions de la UE per donar suport a projectes d'eficiència energètica i energies renovables promoguts per pimes i empreses de mitjana capitalització a la República Txeca:

  • Préstec de 100 milions d'euros a Raiffeisenbak com i
  • Préstec de 50 milions d'euros a Česká Spořitelna as

S'espera que tots dos préstecs es beneficiïn de la nova Finestra d'Eficiència Energètica de les Pimes amb l'objectiu de donar suport als projectes d'eficiència energètica i de generació renovable realitzats a la República Txeca per associacions d'habitatges elegibles, empreses de serveis energètics i altres promotors de pimes i de mitjana capitalització. Aquesta subvenció de la UE s'utilitzarà per oferir incentius financers als projectes elegibles, així com per finançar les despeses de consultoria i els costos administratius necessaris.

A més d'orientar-se a projectes d'eficiència energètica i d'energia verda, els préstecs també s'utilitzaran per donar suport a altres projectes realitzats per pimes i mitjanes capitalitzacions.

Els préstecs esmentats s'han desenvolupat en el marc de la Iniciativa Verda, amb subvencions de la UE de 25.2 milions d'euros proporcionades per la Comissió Europea. Al voltant del 60% de les subvencions de la UE han estat fomentant incentius a la inversió per als beneficiaris finals, mentre que l'assistència tècnica i les despeses d'administració relacionades amb el projecte han rebut un 20% de la suma total cadascuna. La cobertura del país per a aquesta iniciativa s'ha centrat en els estats membres de la UE que s'han unit a la Unió després del gener de 2004 i als països candidats d'Europa central i oriental. Fins ara, hi participen set bancs de sis països (Croàcia, República Txeca, Hongria, Polònia, Romania i Eslovàquia).

Aquests préstecs s'ajusten a la prioritat del BEI d'oferir una millor disponibilitat de finançament a llarg termini, en particular a les pimes i les mitjanes capitalitzacions. A més, ajudaran a reduir els efectes de la crisi financera i donaran suport al creixement fomentant la reestructuració, la consolidació i la diversificació econòmiques, així com la millora de la competitivitat a llarg termini mitjançant l'augment de la disponibilitat de crèdits a llarg termini. Amb aquests objectius, el BEI uneix esforços amb institucions de finançament consolidades, com Raiffeisenbak as, i Česká Spořitelna, que coneixen el mercat local i compta amb pimes i empreses de mitjana capitalització entre els seus clients.

Fons

El Banc Europeu d’Inversions és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea i és propietat dels estats membres. Permet finançar a llarg termini una inversió sòlida per contribuir als objectius de la política de la UE.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències