Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Les llacunes en l'esperança de vida i la mortalitat infantil estret que travessa la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

article-0-1825DCD0000005DC-973_634x421Segons un informe publicat avui per la Comissió Europea, es redueix la gran variació de l’esperança de vida i de la mortalitat infantil històricament entre països de la UE.

La bretxa entre l’esperança de vida més llarga i la més curta trobada a la UE-27 va disminuir un 17% per als homes entre 2007 i 2011 i un 4% per a les dones entre 2006 i 2011. La bretxa de mortalitat infantil entre els països de la UE amb les taxes més altes i les més baixes va passar de 15.2 a 7.3 / per cada 1000 naixements vius entre el 2001 i el 2011. La mortalitat infantil mitjana a la UE també va caure durant aquest període, de 5.7 a 3.9 per cada 1000 naixements vius. L'informe apunta a alguns desenvolupaments positius en la implementació de l'estratègia de la UE sobre desigualtats en salut, "Solidaritat en salut", alhora que es conclou que es necessita més acció a nivell local, nacional i de la UE.

El comissari de Salut, Tonio Borg, va dir: "Les desigualtats en salut en termes d'esperança de vida i, en particular, en la mortalitat infantil s'han reduït significativament a la Unió Europea en els darrers anys. Això és encoratjador. No obstant això, el nostre compromís ha de ser inquebrantable per abordar les bretxes continuades en salut entre els grups socials i entre les regions i els estats membres, tal com es mostra en aquest informe. L'acció per reduir les desigualtats en matèria de salut a Europa ha de continuar sent una prioritat a tots els nivells "

anunci

Desigualtats en salut entre països, regions i grups socials

  • Suècia té l’esperança de vida més alta en homes: 79.9 anys, una diferència de gairebé 12 anys respecte a l’estat membre amb l’esperança més baixa (68.1).
  • L’esperança de vida de les dones és més alta a França: 85.7, una diferència de 8 anys respecte a l’estat membre amb l’esperança més baixa (77.8 anys).
  • Quan es tracta d’anys de vida saludables en homes, hi ha una diferència de 19 anys entre els valors més baixos i els més alts de la UE (xifres del 2011). Per a les dones, això va ser gairebé tan alt als 18.4 anys.
  • El 2010, la bretxa entre l'esperança de vida en néixer entre les regions més i menys afavorides de la UE va ser de 13.4 anys per als homes i de 10.6 anys per a les dones.
  • El mateix any, hi havia set regions de la UE amb taxes de mortalitat infantil superiors a 10 per cada 1,000 naixements vius. Això supera el 2.5 de la mitjana europea de 4.1 / 1,000.
  • El 2010, la bretxa estimada en l’esperança de vida als 30 anys per als homes entre els menys educats i els més educats va variar des dels tres anys fins als 17 anys en diferents estats membres. Per a les dones, la bretxa va ser lleugerament menor, variant entre un i nou anys.

Causes de les desigualtats en salut

L’informe examina diversos factors que causen desigualtats en salut i constata que les desigualtats socials en salut es deuen a una disparitat en les condicions de la vida diària i en factors determinants com ara els ingressos, els nivells d’atur i els nivells d’educació. La revisió va trobar molts exemples d'associacions entre factors de risc per a la salut, inclosos el consum de tabac i l'obesitat, i les circumstàncies socioeconòmiques.

anunci

Abordar les desigualtats en salut a la UE

El 2009, la Comissió va adoptar una estratègia sobre desigualtats en salut titulada Solidaritat en salut: reduir les desigualtats en salut a la UE. L'informe d'avanç publicat avui analitza fins a quin punt hem arribat als cinc reptes principals plantejats en l'estratègia: 1) una distribució equitativa de la salut com a part del desenvolupament econòmic i social general; 2) millorar la base de dades i coneixement; 3) construir compromís a tota la societat; 4) satisfer les necessitats dels grups vulnerables; i 5) desenvolupar la contribució de les polítiques de la UE.

En general, l'acció de la Comissió té com a objectiu tant donar suport al desenvolupament de polítiques als països de la UE com millorar la contribució de les polítiques de la UE per fer front a les desigualtats en matèria de salut. Un continu Acció conjunta, que va del 2011 al 2014, és un vehicle important per aconseguir-ho.

Assolir els objectius d’Europa 2020 per a un creixement inclusiu és fonamental per fer front a les desigualtats en salut. El febrer de 2013, la Comissió va adoptar un document sobre Invertir en salut, com a part del paquet d’inversió social. El document reforça el vincle entre les polítiques de salut de la UE i les reformes del sistema sanitari nacional i presenta el cas de: inversions intel·ligents per a sistemes de salut sostenibles; invertir en la salut de les persones; i invertir en la reducció de les desigualtats en salut.

El programa sanitari de la UE, els fons de cohesió i els fons estructurals, així com els fons de recerca i innovació (Horizon 2020), poden recolzar la inversió en salut a tota la Unió Europea.

Llegiu els informes complets i obteniu més informació sobre l’acció de la UE per fer front a les desigualtats en salut aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències