Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La conferència juvenil de la UE comença a Vilnius

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

789_b50358d2e6c514b2148055be5ef01da6A la Conferència Juvenil de la UE a Vilnius (Lituània), els joves uneixen forces i reiteren la necessitat d’actuar a la UE per permetre als que més afecten la crisi poder reincorporar-se a la societat i reintegrar-se al mercat laboral.

La Presidència lituana de la UE, juntament amb el Fòrum Europeu de la Joventut i el Consell de la Joventut de Lituània, han organitzat la Conferència de la Joventut de la UE a Vilnius (Lituània) del 9 al 12 de setembre. Aquesta conferència, que té un paper essencial del diàleg estructurat, se centra en la principal prioritat de la Presidència lituana en el camp de la joventut: la inclusió social dels joves, amb un èmfasi especial en la inclusió de joves que no treballen, formen o formen (NEET). .

Delegats de joventut i representants dels ministeris dels Estats membres de la UE responsables d'Afers de la Joventut participaran en discussions conjuntes durant set tallers. Aquestes discussions es basen en els resultats recopilats de vastes consultes amb joves, organitzacions juvenils i autoritats públiques realitzades durant quatre mesos en els 28 estats membres de la UE i a nivell paneuropeu per les Organitzacions Internacionals de Joventuts No Governamentals (INGYO). Junts els delegats faran propostes per a una millor inclusió dels NEET en els àmbits de la reforma educativa, millorar la informació i l’orientació professional, facilitar la transició de l’educació a l’ocupació, millorar el mercat laboral dels joves, donar suport a l’autonomia dels joves, desenvolupar més sectors transversals. cooperació i millora del paper de les organitzacions juvenils en les mesures d’inclusió activa, com ara la Garantia Juvenil.

Algimanta Pabedinskienė, el ministre de Seguretat Social i Treball de la República de Lituània, va donar la benvinguda a la conferència i va afirmar que no hi ha coincidència que s’hagi escollit la integració social de NEETS com una de les principals prioritats de la Presidència lituana perquè aquestes persones necessiten ajuda urgent per reintegrar-se al mercat educatiu i laboral. Per tant, s’alegra que a la Conferència de la Joventut de la UE, la joventut juntament amb les organitzacions juvenils i les organitzacions que treballen amb la joventut i representants dels ministeris de tots els estats membres de la UE busquin solucions i oferiran suggeriments per millorar la inclusió social de NEETs.

Segons Pabedinskienė, tots els estats membres han d’esforçar-se per millorar la situació de l’ocupació juvenil a Europa. “Per a una millor ocupació juvenil a Lituània, apliquem un paquet de mesures finançades tant pel Fons Social Europeu com pel nacional. Així mateix, en el futur més proper, llançarem oportunitats per als joves en el paquet del mercat laboral, l’intensa assistència a llarg termini per als NEET i el Programa nacional de voluntariat juvenil ”, va dir el ministre.

El president del Fòrum Europeu de la Joventut, Peter Matjašič, va felicitar el focus especial de la conferència: "Els joves necessiten accions concretes basades en estratègies coordinades i significatives. Més inversió en joves és l’única manera de revertir l’actual tendència creixent d’exclusió social. Per tant, les institucions de la UE i els estats membres han de prendre mesures urgentment per a la plena inclusió dels joves a la societat ".

La presidenta del Consell de la Joventut de Lituània, Loreta Senkute, va dir: "L'exclusió social només es pot superar si les institucions de la UE i els estats membres implementen accions integrals. Cal destacar no només l’atur dels joves, sinó també millorar la seva participació en les organitzacions i la vida cívica, desenvolupar les seves competències socials i produir la sinergia entre educació formal i no formal ”.

Els temes de debat acordats basats en els resultats de la consulta a tota la UE són:

1. ADAPTAR l’educació a les necessitats dels joves i a les demandes del mercat laboral 
2. INFORMAR i ORIENTAR els joves en les seves transicions 
3. FACILITAR la transició de l'educació a l'ocupació 
4. MILLORAR el mercat laboral dels joves 
5. SUPORT a l'autonomia dels joves 
6. MILLORAR el paper de les organitzacions juvenils   
7. DESENVOLUPAR LA Cooperació intersectorial

La Conferència de la Joventut de la UE conclourà amb l'adopció de conclusions finals el 12 de setembre. Aquestes conclusions contribuiran a l'esborrany de conclusions del Consell sobre la millora de la inclusió social de joves que no treballen, formen o formen i que s'espera que els ministres de la Joventut dels estats membres de la UE adopten el novembre de 2013. A més, les conclusions aportaran aportacions al projecte de Resolució del Consell sobre el diàleg estructurat amb els joves en relació amb la inclusió social, que s’adoptarà durant la propera Presidència grega.

anunci

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències