Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Comissió proposa gran pas endavant per al mercat únic de les telecomunicacions

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

  • imatgeEn tota la UE i els plans mòbils lliures d'itinerància;
  • regles més simples per ajudar les empreses inverteixen més i s'expandeixen a través de fronteres;
  • En tota la UE la protecció per primera vegada de la neutralitat de la xarxa;
  • La supressió de les primes per a les trucades telefòniques internacionals dins d'Europa

L'11 de setembre, la Comissió Europea va adoptar el seu pla més ambiciós en 26 anys de reforma del mercat de les telecomunicacions. Llançat pel president de la Comissió, José Manuel Barroso, en el seu discurs sobre l’estat de la Unió de 2013, el paquet legislatiu “Connected Continent”, quan s’adopti, reduirà les despeses dels consumidors, simplificarà la burocràcia a què s’enfronten les empreses i aportarà una gamma de nous drets tant per als usuaris com per als usuaris. proveïdors de serveis, de manera que Europa pugui tornar a ser un líder digital global.

El president Barroso va dir: "El progrés substancial cap a un mercat únic europeu de les telecomunicacions és essencial per als interessos estratègics del progrés econòmic i Europa. Per al sector de les telecomunicacions en si i per als ciutadans que se senten frustrats que no tenen accés complet i just a Internet i serveis mòbils.

Vicepresident, Neelie Kroes, la comissària de l'Agenda Digital per al paquet, va dir: "La legislació proposada avui és una gran notícia per al futur de la telefonia mòbil i d'Internet a Europa. La Comissió Europea diu que no a les primeres d'itinerància, sí a la neutralitat de la xarxa, si a la inversió, si a nous llocs de treball. La fixació del sector de les telecomunicacions ja no es tracta d'aquest sector, sinó que tracta de donar suport al desenvolupament sostenible de tots els sectors ".

anunci

El sector de les telecomunicacions representa només 9% de l'economia digital d'Europa, a causa de tots els sectors depenen cada vegada més de la connectivitat per ser competitiva a nivell mundial i oferir serveis.

Mentre que les ones successives de reforma per part de la Unió Europea han ajudat a transformar la forma en què els serveis de telecomunicacions es lliuren a la Unió Europea, el sector segueix operant en gran mesura sobre la base dels mercats nacionals 28. No hi ha cap empresa de telecomunicacions que opera a tota la UE, i els operadors i els clients s'enfronten a diferents preus i regles.

Per fer front a aquests problemes, els principals elements del paquet d'avui són:

anunci

Simplificació de les normes de la UE per als operadors de telecomunicacions

Una única autorització per operar en tots els estats membres 28 (en lloc de les autoritzacions 28), un llindar legal que exigeixi per a la regulació de telecomunicacions sub-mercats (que hauria de conduir a una reducció en el nombre de mercats regulats), i més en l'harmonització de la forma en què els operadors poden llogar l'accés a les xarxes de propietat d'altres empreses per tal de proporcionar un servei competitiu.

Empènyer les primes d'itinerància fora del mercat

Els càrrecs per trucades entrants durant el viatge a la UE serien prohibits a partir de l’1 de juliol de 2014. Les empreses podrien escollir 1) oferir plans de telefonia que s’apliquin a tot arreu de la Unió Europea ("vagar com a casa"), el preu dels quals serà impulsat per la competència nacional, o 2) permetre als seus clients "separar-se", és a dir: optar per un proveïdor de itinerància independent que ofereixi tarifes més econòmiques (sense haver de comprar una targeta SIM nova). Això es basa en el Reglament sobre itinerància de 2012, que sotmet als operadors a una reducció de preus a l'engròs del 67% per a les dades al juliol de 2014.

Les primes de trucades no més internacionals dins d'Europa

Avui dia les empreses solen cobrar una prima tant per a les trucades fixes com per a les mòbils que es facin des del país d’origen del consumidor a altres països de la UE. La proposta d’avui significaria que les empreses no poden cobrar més per una trucada fixa dins de la UE que per una trucada nacional de llarga distància. Per a les trucades mòbils dins de la UE, el preu no pot ser superior a 0.19 € per minut (més IVA). En fixar els preus, les empreses podrien recuperar costos objectivament justificats, però desapareixerien els beneficis arbitraris de les trucades dins de la UE.

La protecció jurídica d'Internet oberta (neutralitat de la xarxa)

El bloqueig i el límit de contingut d'Internet estaria prohibit, donant als usuaris l'accés a internet lliure i complet sense importar el cost o la velocitat de la seva subscripció a Internet. Les empreses que encara poden oferir "serveis especialitzats" amb qualitat garantida (com IPTV, vídeo sota demanda, les aplicacions, incloent imatges d'alta resolució mèdica, sales d'operacions virtuals i aplicacions en el núvol de dades intensius crítics per al negoci), sempre que això no va interferir amb les velocitats d'Internet promeses a altres clients. Els consumidors tindrien el dret de comprovar si estan rebent les velocitats d'Internet que paguen per, i per allunyar-se de la seva contracte si no es compleixen aquests compromisos.

Nous drets dels consumidors, amb tots els drets harmonitzats a tot Europa

Nous drets com ara el dret de contractes en llenguatge senzill amb informació comparable, majors drets per canviar de proveïdors o contracte, el dret a un contracte 12 mesos si no desitja un contracte més llarg, el dret a allunyar-se del seu contracte si prometien les velocitats d'Internet no es lliuren, i el dret que els correus electrònics enviats a una nova adreça de correu electrònic després de canviar el proveïdor d'Internet.

Coordinat assignació d'espectre

Això assegurarà europeus reben més 4G accés mòbil i Wi-Fi. Els operadors mòbils seran capaços de desenvolupar plans d'inversió més eficients i transfronterera, gràcies a la forta coordinació de temps, durada i altres condicions d'assignació de l'espectre. Els estats membres romandrien en càrrega, i seguir beneficiant-se de les tarifes relacionades dels operadors mòbils, mentre s'opera dins d'un marc més coherent. Aquest marc també ampliarà el mercat d'equips de telecomunicacions avançats.

Més seguretat als inversors

La Recomanació sobre metodologies de costos i no discriminació és el segon element d’aquest paquet, que complementa la proposta de regulació i està intrínsecament lligada a la mateixa. El seu objectiu és augmentar la seguretat dels inversors, augmentar els seus nivells d’inversió i reduir les divergències entre reguladors. Això significa 1) harmonitzar i estabilitzar els costos que els operadors titulars poden cobrar per donar accés a altres a les seves xarxes de coure existents; i 2) garantir que els "cercadors d'accés" tinguin un accés realment equivalent a les xarxes. Quan es garanteixin aquestes limitacions competitives i la no discriminació, els preus de l'accés a l'engròs a la banda ampla de "propera generació" serien determinats pel mercat en lloc dels reguladors, cosa que significa menys burocràcia per als operadors.

Per més informació, feu clic aquí.

Economia

"Necessitem una economia que funcioni per a tothom, que tingui en compte la crisi climàtica", el diputat d'Andresen

publicat

on

La UE reobrirà el debat sobre les normes de coordinació de les polítiques fiscals i econòmiques nacionals en els propers mesos. "Assumptes fiscals", que reuneix acadèmics socials, mediambientals, de la societat civil i acadèmics, va convidar experts i polítics a compartir els seus punts de vista sobre els canvis que calien en el marc actual. Reporter de la UE va parlar amb el diputat europeu de Rasmus Andresen (DE) del grup Verd sobre com els partits podien aprendre del passat i establir un nou camí cap al futur. 

EU Reporter (ER): creieu que hem après de la crisi financera i de la resposta de la UE a la pandèmia?

RA: Hi ha moltes lliçons que hauríem d’aprendre. Des de la nostra perspectiva, com a verds al Parlament Europeu, volem reformar la política fiscal i les normes fiscals a nivell europeu. En primer lloc, les normes fiscals han estat el motiu pel qual ha augmentat la divisió econòmica en els darrers anys a la UE. Encara podem veure un alt nivell de deute i molts països, veuen una divisió social i econòmica més profunda, això és una cosa que hem de tractar. Podríem veure fraccions més profundes i necessitem un marc econòmic que funcioni per a tothom i que també tingui en compte que tenim altres reptes, com la crisi climàtica.

anunci

ER: Vostè és, per descomptat, un eurodiputat verd alemany i sabem que després de les eleccions federals a Alemanya (26 de setembre) probablement hi haurà un govern de coalició i que el Partit Verd formarà part d'aquesta coalició. Creieu que hi haurà molts canvis en l’enfocament econòmic d’un govern de coalició que impliqui el Partit Verd?

RA: Necessitem que les coses siguin diferents. És cert, no és fàcil iniciar les negociacions perquè sabem que haurem de negociar amb l’actual ministre de finances d’Alemanya. Però almenys crec que ara que han acabat les campanyes podem parlar honestament de la política fiscal europea, de la situació a Europa i del que hem de fer. Però com a Verds, lluitarem per una política fiscal diferent i una nova posició alemanya.

ER: Hi ha rumors que els liberals voldrien un lloc econòmic dins del nou govern com a part del seu acord per formar part de la coalició. És alguna cosa que us resistiríeu al Partit Verd? O és més important tenir un acord sobre el fons com a part de la coalició en lloc de posicions ministerials a l’administració?

anunci

RA: Vull dir, no es pot canviar la política climàtica, no es pot canviar la política social, els assumptes europeus sense tenir un paper important en la política econòmica. I sí, aquest és un dels conflictes clau que afrontarem amb els liberals (FDP), que té una posició força diferent. Al partit socialdemòcrata hi ha molt de suport a la política verda, però amb els liberals s’oposen a moltes de les nostres idees. Si esteu veient com van les converses de la coalició a Alemanya i quins èxits podrien tenir, haureu de mirar més de prop la política econòmica i les negociacions sobre això, perquè crec que allà, els conflictes o els les diferències en aquesta àrea són més grans que en altres.

ER: El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, ha suggerit que la inversió relacionada amb el compliment del zero net potser podria excloure's de les restriccions de despesa actuals. Creieu que aquesta solució seria suficient?

RA: Podria ser un bon primer pas, perquè les necessitats de despesa relacionades amb la transició climàtica són enormes. No estem preparats per això a nivell europeu. Per tant, aquesta podria ser una solució de moltes altres on podríem veure alguns passos en la direcció correcta. La meva esperança és que el nou govern alemany hi estigui obert, almenys, perquè sabem que necessitem el suport dels estats membres, especialment d’alguns dels més grans i rics. 

ER: Avui parlàveu en un debat sobre el suport multipartidista per a un nou enfocament. Això relaciona una mica el que ja heu dit sobre la formació d'una coalició i l'enfocament del finançament ecològic. Però creieu que serà possible? Creus que l’ambient ha canviat?

AR: Sí, al Parlament Europeu, per primera vegada en la història del Parlament Europeu, vam arribar a un informe que expressava el seu suport al canvi de les normes fiscals. És un informe en què una majoria del parlament va dir que cal canviar les normes fiscals i que reconeix que ens trobem en una nova situació, la qual cosa és una bona notícia. I també podem veure algunes novetats en curs a la Comissió Europea, que ja heu esmentat. Per tant, tinc la sensació que des del costat del Parlament i de la Comissió Europea hi haurà certa pressió, hi haurà novetats i després podrem intentar impulsar els estats membres perquè realment succeeixi.

Seguir llegint

Economia

"El Pacte d'Estabilitat i Creixement i el pacte fiscal realment no són adequats per al propòsit"

publicat

on

Com a part de "Fiscal Matters", que reuneix acadèmics socials, ambientals, de la societat civil i acadèmics per debatre sobre el futur de la política fiscal europea, Frances Coppola, economista financera, autora i bloguera, va parlar sobre la combinació òptima de política fiscal i monetària. La vam trobar després del succés. 

Reporter de la UE: Tenim l’equilibri adequat entre la política monetària i la fiscal en aquest moment?

FC: En aquest moment, crec que els governs i els bancs centrals ho estan fent bé en termes de política monetària i fiscal, hem acabat per la pandèmia, en un paradigma on els governs fan tot el que cal per donar suport a les seves economies , només per mantenir la gent viva, per permetre que les empreses sobrevisquin. Els bancs centrals fan dues coses. En primer lloc, estan deixant de flipar els mercats. I en segon lloc, donen suport als governs perquè els governs puguin fer tot el que calgui. I crec que en realitat és un bon equilibri entre les autoritats fiscals i els bancs centrals.

anunci

EUR: en el passat, heu donat suport a la idea de l’assoliment quantitatiu (QE) per a les persones. És necessari això si disposem del tipus adequat d'estabilitzadors fiscals i de suport a la gent mitjançant aquest mecanisme, en lloc de donar-li una resposta monetària?

FC: Bé, el meu punt de vista és que el QE de la gent sempre ha de tractar sobre el que fas en una crisi i QE mai no es pretenia que, fins i tot el QE tradicional, fos una cosa que utilitzessis de forma rutinària durant anys i anys, s'ha convertit en això, però mai no es pretenia que fos una cosa que feu de manera rutinària, sinó una cosa que feu servir quan ho necessiteu, formant part del vostre conjunt d'eines. Per tant, els bancs centrals haurien de ser capaços de recolzar els seus governs, si això és el que cal en aquell moment, els governs haurien de poder fer tot el que sigui necessari per donar suport a les persones, les empreses i l’economia en una crisi. Però esperem que no tinguem crisis tot el temps. 

També necessitem estabilitzadors fiscals, com ara les prestacions per desocupació, i potser la renda bàsica universal. Aquest tipus de coses, les necessitem també per al tipus ordinari de canvis econòmics, que no són crisis, exactament, només fluctuacions. Podem resistir-los sense haver de recórrer a eines excepcionals, com ara els diners de l’helicòpter.

anunci

EUR: hauríem de preocupar-nos per coses com la inflació i els tipus d’interès molt baixos, fins i tot negatius?

FC: El meu punt de vista és que tindrem una certa inflació. Vaig escriure sobre això i vaig dir que l’objectiu del QE de la gent és augmentar la inflació, que voleu que la inflació augmenti una mica, perquè quan sortiu de la crisi, la vostra demanda sempre es recupera abans que la vostra oferta. Aquesta crisi ha estat en la recessió més profunda des de fa 300 anys, la demanda es recupera més ràpidament que la oferta. Així doncs, s’espera que hi hagi una certa inflació, però si s’imprimeix pel costat de la demanda, perjudicarà el seu costat de l’oferta, perquè el seu costat de l’oferta ha d’arribar a la demanda. Així doncs, el que heu de fer és fer polítiques d’oferta i tolerar la inflació durant un temps. La pregunta és quant de temps toleres i, per tant, entren en joc totes aquestes preguntes sobre quina és realment la capacitat productiva de la teva economia i també sobre el paper de la inversió.

La inversió no es tracta només del sector públic, sinó que també el necessitem. Tenim una gran quantitat de diners bastant improductius que podríem desplegar millor en coses com la transformació verda que és tan necessària per assolir el zero net.

EUR: amb la reobertura de la Comissió Europea de la consulta sobre el futur del Pacte d’Estabilitat i Creixement de la UE, què li agradaria que passi? 

FC: Sempre he pensat que les regles fiscals, el Pacte d’Estabilitat i Creixement (SGP), no només són ineficaços, perquè es trencen rutinàriament, però són contraproduents. Per a la perifèria sud ha estat extraordinàriament difícil recuperar-se a causa del SGP. Crec que també és per això que el BCE ha hagut de continuar amb una reducció monetària excepcional durant molt de temps. El PEC i el pacte fiscal realment no són adequats per al propòsit. Hem de replantejar-ho. Hem de tenir més marge de maniobra perquè els governs puguin prendre les seves pròpies decisions sobre com donen suport a les seves economies i com es mouen. Com generen la prosperitat que vol tota la població de la zona euro.

Seguir llegint

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències