Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Duanes: Comissari Šemeta dóna la benvinguda a vot del PE per assolir la modernització de les duanes

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20120220_comm_semetaAlgirdas Šemeta, el comissari responsable de Duanes, va acollir amb satisfacció l'adopció del Codi de Duanes de la Unió pel Parlament Europeu l'11 de setembre.

"La unió duanera és la tranquil·la història d'èxit de la UE. Durant més de 40 anys, ha protegit els nostres ciutadans, ha salvaguardat les nostres empreses i ha facilitat els fluxos comercials cada vegada més grans dins i fora de la Unió. El Codi duaner de la Unió, aprovat per la Unió Europea Avui, el Parlament vetllarà perquè la duana continuï la seva tasca vital, però d’una manera encara més eficient i rendible, que respongui millor als desafiaments de la nostra economia moderna. Cal agrair especialment a la diputada, la diputada Constance Le Grip, l’excel·lent treballar per permetre l’adopció oportuna d’aquestes noves normes per a duanes a tota Europa. "

Costums del segle XXI

anunci

El Codi duaner de la Unió servirà com a nou Reglament marc sobre les normes i els procediments per a duanes a tota la UE. Inclourà en la legislació una sèrie de pràctiques importants que, fins ara, s’han implementat cas per cas, per tal d’abordar els reptes de l’entorn comercial modern. Com a tal, oferirà una major seguretat jurídica a les empreses i una major claredat per als funcionaris de duanes de tota la UE. El nou Codi racionalitza i simplifica les regles i els procediments duaners i facilita transaccions duaneres més eficients d'acord amb les necessitats actuals.

Entre les millores que s’introduiran amb el nou Codi hi ha mesures per completar el canvi de Duanes a un entorn totalment electrònic i sense paper, i disposicions per reforçar procediments duaners més ràpids per a comerciants fiables (Operadors Econòmics Autoritzats).

El Codi duaner de la Unió també permetrà solucionar els buits que ja es van identificar a l’exercici de l’Estat de la unió duanera (vegeu IP / 12/1441). Això inclou la necessitat d'un enfocament harmonitzat per tractar les infraccions duaneres, per al qual la Comissió farà una proposta separada a finals d'aquest any.

anunci

Propers passos

El Consell hauria d’adoptar ara el Reglament del Codi duaner de la Unió durant les properes setmanes, de manera que pugui entrar en vigor l’1 de novembre de 2013.

Fons

La Unió Europea és l’espai comercial més gran del món i la Unió Duanera és la primera pedra de la UE. És essencial per al mercat únic, perquè sense les duanes a les nostres fronteres externes, la lliure circulació de mercaderies a la UE no seria possible.

El 2012, la Duana va tractar 261 milions de declaracions. Això representa 15 articles cada segon. El valor de les mercaderies que van passar per la duana l'any passat va arribar a 3.5 bilions d'euros.

Les 28 administracions duaneres individuals dels estats membres apliquen un codi duaner comunitari. Això garanteix l'aplicació comuna de normes comunes a totes les fronteres exteriors de la UE.

Aquestes normes comunes s’estenen a tots els aspectes de la política comercial, com ara el comerç preferent, la implementació de mesures de seguretat, controls sanitaris i mediambientals, les polítiques agrícoles i pesqueres comunes, la protecció dels nostres interessos econòmics mitjançant instruments no aranzelaris i els recursos externs. mesures polítiques de relacions.

El 20 de febrer de 2012, la Comissió va proposar refundar el Codi duaner modernitzat al Codi duaner de la Unió.

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències