Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

La Comissió llança un nou indicador d'innovació

COMPARTIR:

publicat

on

imatge a pujarSegons un nou indicador proposat per la Comissió Europea, Suècia, Alemanya, Irlanda i Luxemburg són els estats membres que treuen el màxim partit a la innovació. L '"indicador de producció d'innovació" mesura fins a quin punt les idees de sectors innovadors són capaces d'arribar al mercat, proporcionant millors llocs de treball i fent més competitiva Europa. L'indicador es va desenvolupar a petició dels líders de la UE per comparar les polítiques nacionals d'innovació i mostra que queden diferències significatives entre els països de la UE. La UE en el seu conjunt té un bon rendiment en comparació internacional, tot i que es manté darrere d’algunes de les economies més innovadores del món (MEMO / 13 / 782).

La comissària d'Investigació, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan-Quinn, va dir: "La Unió Europea ha de convertir més idees fantàstiques en productes i serveis d'èxit per liderar l'economia mundial. També hem de tancar una preocupant" divisió de la innovació ". L'indicador proposat ens ajudarà a mesurar com anem i a identificar les àrees en què els països han d’actuar ".

El nou indicador proposat mostra una àmplia gamma de productes d'innovació entre els estats membres (la mitjana de la UE s'estableix a 100 el 2010):

Els millors resultats de la UE deuen el seu rànquing a tenir un bon resultat en diversos o tots els factors següents: una economia amb una elevada quota de sectors intensius en coneixement, empreses innovadores de ràpid creixement, alts nivells de patent i exportacions competitives.

La novetat de l’indicador proposat és que se centra en la producció d’innovació. Com a tal, complementa el Quadre de Comandament de la Unió d’Innovació (IUS) i l’Índex d’Innovació Resum (SII) de la Comissió (IP / 13 / 270). Aquests avaluen el rendiment en innovació dels estats membres i de la UE de manera més àmplia, en comparació amb un ampli conjunt de 24 indicadors d’innovació, inclosos els inputs, els outputs i els output.

La producció d’innovació és àmplia i difereix d’un sector a un altre. L'indicador proposat es basa en quatre components triats per la seva rellevància política.

  • Innovació tecnològica mesurada per patents.
  • Ocupació en activitats intensives en coneixement com a percentatge de l'ocupació total.
  • Competitivitat de béns i serveis intensius en coneixement. Això es basa tant en la contribució de la balança comercial de productes d’alta tecnologia i mitjana tecnologia a la balança comercial total, com de serveis intensius en coneixement com a quota del total de les exportacions de serveis.
  • Ocupació en empreses de creixement ràpid de sectors innovadors.

Una comparació amb alguns països no pertanyents a la UE mostra que la UE en el seu conjunt funciona bé. Suïssa i el Japó tenen un clar avantatge en el rendiment, però la UE està més o menys igualada amb els Estats Units en matèria d’innovació.

Fons

L’estratègia Europa 2020 per a un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu es basa en cinc indicadors principals. Un d’ells és millorar les condicions d’Investigació i Desenvolupament (R + D), amb l’objectiu d’elevar els nivells combinats d’inversió pública i privada en R + D fins al 3% del PIB. Per complementar aquest indicador d'intensitat de R + D, el Consell Europeu va donar a la Comissió el mandat de desenvolupar un indicador únic d'innovació.

anunci

Per més informació, clica aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències